De voordelen van verplicht thuisblijven

De komende periode moeten veel Nederlanders verplicht thuisbijlven. De één zal dat geweldig vinden, maar de ander juist helemaal niet. Toch zitten er best een aantal voordelen aan het verplicht thuis moeten blijven! Wij hebben daarom 11 voordelen van verplicht thuisblijven voor jullie op een rij gezet. Na het lezen van dit artikel zul jij je gegarandeerd niet vervelen de komende periode!

TBR lijst lezen

Bijna elke boekenwurm herkent dit probleem wel: een veel te grote TBR (to be read) lijst. En elke maand worden er weer leuke boeken uitgebracht, dus elke maand wordt je TBR lijst alleen maar groter! Nu iedereen zoveel mogelijk binnen moet blijven heb je eindelijk tijd om zoveel mogelijk boeken van je TBR lijst te gaan lezen! Op deze manier kan je eindelijlk eens dat boek lezen dat misschien al jaren in je kast staat. Dit is het ideale moment om dat boek erbij te pakken en hem eindelijk eens te gaan lezen.

Alle boeken doornemen in onze boekentips pagina en je Goodreads lijst weer aanvullen

Heb jij onze eerste tip al opgevolgd en ben je al door je TBR stapel heen? Dan kun je deze natuurlijk gewoon weer aanvullen! Op onze boekentips pagina tippen wij heel veel boeken! Ben je bijvoorbeeld fan van Lucinda Riley en op zoek naar soortgelijke boeken? Dan kun je hier onze tips terugvinden. Maar we hebben ook artikelen geschreven over de leukste chicklit boekenseries en young adult sprookjes! Kortom, met deze artikelen doe je zeker genoeg inspiratie op om je Goodreads lijst weer helemaal aan te vullen.

Bron: Giphy

Bookstagram foto's maken

Veel boekenwormen zijn ook te vinden op Instagram, of liever gezegd Bookstagram! Bookstagram is de plaats voor boekenwormen waar ze foto's maken over boeken, praten over boeken en filmpjes maken over boeken! Heb je al een Bookstagram account? Dan kan je deze tijd gebruiken om hier extra actief mee te zijn en mooi foto's te maken van al die boeken die in je kast staan! Heb je nog geen Bookstagram account? Dan is dit hét moment om daar mee te beginnen! Pak je camera, je boeken en wat leuke attributen erbij en maak die foto's.

Alle oude Disney tekenfilms kijken op Disney+

Disney films zijn er voor alle leeftijden. Of je nu jong of oud bent, iedereen houdt wel van Disney! Op Disney+ staan alle leuke teken- en animatiefilms van vroeger en nu. Met name is het heel nostalgisch om al die oude Disney films weer te zien. Deze zijn zeker geschikt voor een bingewatchsessie! En mocht je nog inspiratie nodig hebben, dan kan je altijd ons artikel over de leukste onbekende tekenfilms op Disney+ doornemen. Lees na het kijken van de films vooral ook nog deze 15 Disney feitjes door. Wedden dat je deze feitjes nog niet wist?

Netflix bingen

Netflix heeft zo'n groot aanbod aan films en series dat je bijna niet weet waar je aan moet beginnen! Wil je een aflevering kijken van Riverdale, Sex Education of toch Stranger Things? Doordat je nu verplicht thuis moet blijven heb je eindelijk eens tijd om deze series te gaan bingen! Zet de popcorn vast klaar, nestel jezelf in een dekentje en gooi Netflix aan. Uiteraard geldt dit ook voor Disney+ en Videoland! Wie weet heb je nu eindelijk tijd om The Mandalorian of Charmed te kijken. 

Bron: Giphy

Een boek schrijven

Heb je stiekem altijd al een boek willen schrijven, maar er nooit tijd voor gehad? Dan is dit het moment om je creativiteit de vrije loop te laten! Pak je laptop (of schrift) erbij, zorg dat je wat te eten en te drinken naast je hebt staan en begin eindelijk eens aan het schrijven van het boek dat al een tijd lang in je hoofd zit. Wedden dat de komende tijd voobij vliegt?

Je boekenkast herinrichten

Is jouw boekenkast ook overvol en staan jouw boeken eigenlijk helemaal niet mooi uitgestald? Dan is dit hét moment om je boekenkast opnieuw in te richten! Haal je boeken uit de kast, zoek uit welke boeken je wil houden en welke boeken je eigenlijk wel weg kan doen en richt je boekenkast opnieuw in. Zo kan je je boekenkast bijvoorbeeld op kleur indelen, maar ook op alfabet of op series. Lees vooral ook ons artikel waarin we de leukste manieren delen om je boekenkast in te richten.

Een Book Nook maken

Is jouw boekenkast al helemaal perfect ingericht? Dan zou je jouw boekenkast kunnen opleuken door Book Nooks te plaatsen in jouw boekenkast! Een Book Nook is namelijk een miniatuur van iets wat je in je boekenkast plaatst, zoals een mini bibliotheek! Lees vooral ook ons artikel door waarin wij de leukste Book Nook ideeën op een rij hebben gezet. Geloof ons, met deze Book Nooks wordt jouw boekenkast nóg mooier!

Bron: Giphy

Meedoen aan onze leesclub

Wij organiseren vaak een leuke online leesclub. Dat betekent dat je gewoon vanuit je luie stoel mee kan doen met onze leesclub! De leesclub wordt namelijk op onze Facebookgroep georganiseerd (ben je nog geen lid van de groep, meld je dan vooral hier aan). Hier worden de vragen gesteld en kan je met andere lezers discussiëren over het boek dat jullie aan het lezen zijn. Zo kun je toch met elkaar praten over het boek, zonder dat je de deur uit hoeft. Ideaal! Houdt vooral onze leesclub pagina in de gaten, want er worden geregeld nieuwe leesclubs georganiseerd. En mocht je een keer niet uitgekozen worden, dan mag je natuurlijk ook gewoon met een eigen exemplaar mee doen met de leesclub. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Gamen

Heb je iets zin in iets actievers dan lezen of films/series bingen? Dan kan je deze tijd goed gebruiken om eens die game uit te spelen die al lang in je kast ligt, of om eindelijk aan die ene game te beginnen waar je steeds maar geen tijd voor had! En weet je echt niet welke game je moet spelen? In dit artikel hebben we de leukste games uit 2019 op een rij gezet.

Een marathon houden van je favoriete filmseries

Tot slot is dit hét perfecte moment om een marathon te houden van je favoriete filmseries. Denk bijvoorbeeld aan een Harry Potter marathon! Zo kun je bijna 24 uur van deze 8 films genieten. Maar je kan bijvoorbeeld ook een Lord of the Rings, The Hobbit, Star Wars of Marvel marathon houden! Zorg dat je genoeg eten en drinken naast je hebt staan, doe de gordijnen dicht, het volume lekker hard en de marathon kan beginnen!

Bron: Giphy

 

Lees ook: Tien manieren om je volgende boek te kiezen

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen