De favoriete Harry Potter scènes van de regisseurs

Als echte Harry Potter fan heb je de films waarschijnlijk al heel vaak gezien. Van het allereerste moment dat Harry ontdekt dat hij een tovenaar is (you're a wizard, Harry!), tot aan het moment dat hij voldemort weet te verslaan, elke keer genieten wij weer van de films! Het maakt niet uit hoe vaak we ze kijken, ze blijven gewoon ontzettend leuk om te zien! Door de jaren heen hebben verschillende regisseurs aan de films meegewerkt. Ben je altijd al nieuwsgierig geweest wat nu hun favoriete scène was? Lees dan snel verder!

In een interview met Entertainment Weekly vertelt elke regisseur van de film die ze hebben gemaakt wat nou hun favoriete scène is. Er zitten een aantal iconische, verrassende, ontroerende en zelfs grappige scènes tussen! Wij zijn het wel eens met hun keuzes, maar ja stiekem vinden wij élke scène gewoon ontzettend leuk.

Harry Potter and the Philosopher's Stone - Chris Columbes

Harry Potter and the Philosopher's Stone is natuurlijk de allereerste film die uitgebracht is en elke scène brengt wel een gevoel van nostalgie met zich mee. Chris Columbus vertelt dat zijn favoriete scène het moment was waarop de Zweinstein studenten de Grote Hal binnenkwamen. Chris Columbus vertelt dat het special-effecten team ontzettend veel werk heeft gehad om al die kaarsen aan het plafond op te hangen. Ze hadden maar kort de tijd om de scène op te nemen, want de kaarsen begonnen alweer naar beneden te vallen! Maar toen Chris Columbus het resultaat zag zei hij dat hij tranen in zijn ogen had, omdat ze magie hadden gecreërd zonder CGI.

Bron: Warner Bros. 

Harry Potter and the Chamber of Secrets - Chris Columbes

Chris Columbes heeft ook de tweede film van de franchise geregisseerd. Hij vertelt dat zijn favoriete scène de scène is waarop we voor het eerst de geheime kamer te zien krijgen. Chris Columbus vertelt dat het een echte set was die productie designer Stuart Craig gebouwd heeft. Hij vertelt dat hij weggeblazen werd door de schaal waarop het gebouwd was. Ook voor deze scène was er dus weer geen gebruik gemaakt van CGI. Toen ze de scène voor het eerst op het witte doek zagen was dat het moment dat de hele crew naar adem hapte.

Bron: Warner Bros.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban - Alfonso Cuarón

Alfonso Cuarón heeft de derde Harry Potter film geregisseerd en zijn favoriete scène was de confrontatie in het Krijsende Krot. Hij zegt er het volgende over: "Ik heb fijne herinneringen aan de opnames van de Krijsende Krot scène omdat ik het genoegen had om te werken met Daniel, Rupert en Emma, maar ook met Gary Oldman, David Thewlis, Timothy Spall en Alan Rickman. Ze zaten allemaal in deze gekke scène en iedereen was ontzettend toegewijd."

Bron: Warner Bros.

Harry Potter and the Goblet of Fire - David Heyman (producer) 

In Harry Potter and the Goblet of Fire was de favoriete scène van de producer de scène van de onderwateruitdaging in het Triwizard Tournament. Voor deze opnames kon er niet gefilmd worden in een echt meer omdat dat te koud en onpraktisch was. Ze hebben nog geprobeerd om een zogeheten dry for wet illusie te creëren. Dit is een manier van filmen waarbij het lijkt alsof een acteur onderwater is, zonder daadwerkelijk onderwater te zijn. Zo wordt er gebruik gemaakt van wind om de illusie te creëren dat ze onderwater zijn. Helaas golfde het haar bij de opnames niet overtuigend genoeg.

Bron: Warner Bros.

Harry Potter and the Order of the Phoenix - David Yates

Harry Potter and the Order of the Phoenix heeft ook veel memorabele scènes. Voor regisseur David Yates was dat de scène waarin Harry de Patronus bezwering op de dementor afvuurde om Dirk te redden. David Yates vertelt dat hij de films in de 'echte wereld' wilde brengen en dat een metro onderdoorgang erg echt en dreigend aanvoelt in de nacht. Hij vond dat de perfecte plaats om een dementor tegen het lijf te lopen!

Bron: Murray Close, Warner Bros.

Harry Potter and the Half-Blood Prince - David Yates

David Yates heeft ook Harry Potter and the Half-Blood Prince geregiseerd en zijn favoriete scène in dit deel is een erg emotionele scène! Het is namelijk de scène waarin iedereen in het donker staat nadat professor Perkamentus is overleden. Hij zegt dat hij het altijd ontroerend vond wanneer studenten en leraren samen verenigd staan tegen de duisternis. 

Bron: Warner Bros.

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 - David Yates

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 heeft veel bijzondere momenten. De favoriete scène van de regisseur vindt al aan het begin van de film plaats. Het is namelijk de scène waarin iedereen de Wisseldrank heeft ingenomen om Harry te worden en zo als lokaas te dienen voor Voldemort en de Dooddoeners. Ze hebben meerdere versies gefilmd waarin Dan (Daniel Radcliffe die Harry Potter speelt) zich voordoet als verschillende karakters. Volgens David Yates was dit een hele leuke scène. 

Bron: Warner Bros.

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 - David Yates

Het allerlaatste deel van de filmreeks zit natuurlijk boordevol actie en gevechten. Toch zijn dit niet de favoriete scènes van de regisseur. Hij vertelt juist dat de scène waarin Harry, Ron en Hermelien op de brug bijeenkomen en Hermelien haar hoofd omlaag brengt zijn favoriete scène is. Dit omdat dit het moment is waarop ze gedag zeggen tegen hun buitengewone reis die ze hebben afgelegd en dat dit het moment is waarop ze vaarwel zeggen tegen hun jeugd.

Bron: Warner Bros.

 

Bron: EW.com, Warner Bros 2005

Lees ook: Harry Potter Bucketlist: dit moet je als echte fan eens gedaan hebben

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen