Games met goede verhaallijnen

Sommige games speel je puur voor de actie, zoals de meeste shootergames. Maar er zijn ook genoeg games die je speelt omdat het verhaal zo goed is! Net als bij een film of serie is een goede verhaallijn vaak ontzettend belangrijk voor een game. Hierdoor kan je als gamer helemaal meegesleurd worden in het spel dat je speelt en het leven van het karakter. Gelukkig bestaan er genoeg games die een ontzettende goede verhaallijn bevatten. Wij hebben daarom een aantal games met goede verhaallijnen in dit artikel onder elkaar gezet. Deze games móet je een keer gespeeld hebben!

The Last of Us

In de basis is The Last of Us een zombiespel, maar deze game is zoveel meer dan dat! Deze game weet je vanaf het begin af aan al in het verhaal te slepen, dat ontzettend emotioneel begint. Maar het verhaal ontwikkelt zich steeds verder en zit gewoon steengoed in elkaar! The Last of Us speelt zich 20 jaar na een pandemie af, waardoor een groot deel van de wereldbevolking is getransformeerd tot 'zombies'. In het verhaal volgen we Joel. Hij heeft de pandemie overleeft en probeert in de wereld die vol is met geïnfecteerden te overleven. Joel krijgt de opdracht om een 14-jarig meisje genaamd Ellie uit een militaire quarantaine zone te smokkelen. Ellie is namelijk erg speciaal. Ze is geïnfecteerd met het virus waardoor de mensheid is veranderd in zombie-achtige wezens, maar zelf is Ellie niet veranderd in één van die monsters. Samen proberen ze te overleven. Voor de fans van deze game is er ook nog leuk nieuws, want er is een The Last of Us serie in de maak.

Games met goede verhaallijnenBron: Sony Computer Entertainment, Naught Dog

BioShock

Ook de game BioShock heeft deze lijst gehaald. Wat het verhaal zo goed maakt, is dat je langzaamaan steeds meer over de geschiedenis van de stad en zijn inwoners ontdekt! BioShock vindt plaats in 1960. Jack is de enige overlevende van een vliegtuigongeluk midden in de Atlantische Oceaan. Daar ontdekt hij de ingang tot de stad Rapture. De stad is dankzij een burgeroorlog in verval geraakt. Hij zit gevangen in deze gevaarlijke dystopische wereld, waar hij de mysterieuze man Atlas ontmoet die hem helpt. Jack heeft geen andere keus dan te vechten tegen de Raputer's gemuteerde en monsterlijke inwoners om te overleven. Hij maakt hierbij gebruik van verschillende wapens en genetische verbeteringen terwijl hij ondertussen een weg zoekt naar de oppervlakte.

Games met goede verhaallijnenBron: Irrational Studios LLC

Assassins Creed

Alle Assassins Creed spellen bevatten een ontzettend goede verhaallijn. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de games echte historische gebeurtenissen, gebouwen en personen gebruiken in hun games en dit combineren met fictieve gebeurtenissen. Dit blijkt een gouden combinatie te zijn, want er zijn ondertussen al 11 games verschenen! In Assassins Creed 2 maken we kennis met Ezio Auditore da Firenze. Nadat zijn vader en broers vermoord worden slaat Ezio met zijn moeder en zus op de vlucht om bij zijn oom Mario te gaan wonen. Hier ontdekt hij dat zijn vader bij de orde van de assassins zat. Hij wordt door zijn oom getraind om ook een assassin te worden. Ezio gaat vervolgens op zoek naar de mensen die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn vader en broers. 

Games met goede verhaallijnenBron: Ubisoft, Ubisoft Montreal

The wolf Among us

The Wolf Among Us is een game die uit meerdere episodes bestaat en is een klassieke whodunnit. Langzaamaan wordt er opgebouwd naar een spannende climax en dat maakt het verhaal van deze game zo goed! In The Wolf Among Us is het in the homelands gevaarlijk geworden, waardoor veel sprookjesfiguren vertrekken naar Manhatten. In de game volgen we Bigby Wolf. Hij is een sheriff. Maar we maken ook kennis met de burgemeester Ichabod Crane, Sneewwitje, de secretaris van Crane en tevens een goede vriend van Bigby. In het verhaal volgen we Bigby die onderzoek doet naar een moord. In het spel heeft elke beslissing die de speler maakt een consequentie. Als hij er bijvoorbeeld voor kiest om iemand wel, of juist niet, te helpen, dan kan dit ook invloed hebben op zijn relatie met iemand anders.

Games met goede verhaallijnenBron: Telltale games

Half life 2

Half Life 2 kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Van deze game zijn er 6,5 miljoen exemplaren verkocht en het spel won maar liefst 39 Game of the Year awards! Wat bijzonder is aan de verhaallijn is dat het spel geen cutscenes bevat. De speler moet zelf dus iets meer moeite doen om het verhaal van het spel te ontrafelen. Half Life 2 is een vervolg op de eerste Half Life game en speelt zich bijna 20 jaar na het eerste spel af. In Half Life 2 volgen we Gordon Freeman die uit zij hyperslaap wordt gehaald door G-Man. Hij komt aan in City 17, een stad die volledig beheerst wordt door de Combine. Gordon sluit zich aan bij een verzetsbeweging. Hij doet er alles aan om de mensheid te bevrijden van de Combine. In zijn strijd wordt hij bijgestaan door verschillende medestanders.

Games met goede verhaallijnenBron: Valve Corporation

Red Dead Redemption

Heb je altijd al eens een kijkje willen nemen in het wilde westen en een echte cowboy willen zijn? Dan is Red Dead Redemption het spel voor jou! Niet alleen zijn de graphics geweldig, het verhaal zit ook goed in elkaar! Je wordt helemaal meegesleept in het verhaal van hoofdpersonage John Marsten. John is een outlaw die een nieuw leven voor zichzelf wil creëren in Amerika in 1911. Wanneer er agenten van de overheid hem opzoeken en de vrijheid van zijn familie bedreigen wordt Marston naar het westen van Amerika gestuurd om dat te voorkomen. Het is zijn taak om zijn voormalige bendeleden, inclusief zijn oude vrienden, op te pakken of te doden. Als hij dit niet doet zal zijn familie de prijs ervoor betalen... Je kan tijdens het spelen zelf bepalen hoe je jezelf neerzet. Hou je je aan de wet en pak je de mensen netjes op, of vermoord je ze in koelen bloede? Aan jou de keus...

Games met goede verhaallijnenBron: Rockstar Games

The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher is momenteel heel erg bekend als tv-serie, maar er bestaan ook verschilende games van! The Witcher 3: Wild Hunt heeft een van de sterkste verhaallijnen. Het spel won ook nog eens in 2015 de Game of the Year Award. De sterke verhaallijn in combinatie met de prachtige graphics maakt dat veel mensen The Witcher 3: Wild Hunt zo ontzettend goed vinden. Daarnaast heeft de game ook veel interessante side missies die je naast de hoofdmissie kan doen. The Witcher 3: Wild Hunt gaat over de Witcher Geralt of Rivia. In dit derde heel wordt hij op een reis gestuurd om zijn voormalige leerling Ciri te vinden voordat The Wild Hunt haar vindt en gevangenneemt. Als dat gebeurt zou dat wel eens het einde van de wereld kunnen zijn...

Games met goede verhaallijnenBron: CD Projekt Red

Silent Hill 2

Als je niet bang bent aangelegd én van een goede verhaallijn houdt dan kunnen wij het spel Silent Hill 2 zeker aanraden! Aan het begin van het spel lijkt Silent Hill 2 weer een standaard horrorgame te worden. Maar langzaamaan wordt het verhaal ontrafeld en weet het spel er zelfs een heuse plottwist in te gooien die je meteen heel anders naar het spel (en het verhaal) laat kijken! In het verhaal volgen we James Sunderland. Hij is kapot van verdriet wanneer zijn vrouw Mary een tragische dood sterft. Drie jaar later ontvangt hij een mysterieuze brief van Mary. Hierin smeekt ze hem om terug te keren naar de heilige plaats van hun herinneringen: het donkere rijk van Silent Hill. James moet terugkeren om achter de waarheid te komen, niet wetende dat hij voor de antwoorden die hij zoekt veel moet opofferen.

Games met goede verhaallijnenBron: Konami

Star Wars: Knights of the Old Republic

Als je fan bent van Star Wars én houdt van games dan moet je eens Star Wars: Knights of the Old Republic gespeeld hebben. Volgens sommige is dit de beste Star Wars game die er is gemaakt. Star Wars: Knights of the Old Republic is een RPG en de keuzes die je maakt zijn van belang voor het verhaal. Het spel speelt zich 4000 jaar voor de eerste Star Wars film af toen er nog duizende Jedi- en Sith-strijders waren. Terwijl het melkwegstelsel verwikkeld is in een conflict met de Dark Lords, gaat de strijd door tussen de Jedi en de Sith. Jouw acties bepalen de uitkomst van deze oorlog en jouw lot als Jedi. Duizenden generaties lang zijn de Jedi Knights de bewakers van vrede en rechtvaardigheid geweest in de Oude Republiek. In de oorlog tussen de Jedi en Sith, moet je een groep vrijheidsstrijders op een epische reis langs de sterren leiden. Van het verre Tatooine tot de donkere thuisplaneet van de Sith vecht je tegen vijanden. 

Games met goede verhaallijnenBron: BioWare, LucasArts

The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elders Scrolls V: Skyrim is een gigantisch spel waar heel wat speeluren in gaan zitten en heeft daarnaast een geweldig fantasyverhaal. Mocht je dus genoeg tijd hebben, dan moet je The Elders Scrolls V: Skyrim een keer gespeeld hebben! In het verhaal wordt jouw karakter gevangengenomen nadat hij heeft geprobeerd om illegaal de grens over te steken van Skyrim. Je wordt naar het schavot gebracht om te worden geëxecuteerd, maar dit wordt verstoord door de draak Alduin. Je weet te ontsnappen en ontdekt dat je Dovahkiin, dragonborn, bent.  Dit betekent dat je het lichaam van een sterveling hebt, maar de ziel van een draak. Door deze onthulling ontstaat de wederopstanding van de draken waarvan iedereen dacht dat ze uitgestorven waren. De oude legende voorspeld dat de eerstegeboren draak, Alduin, de wereld vernietigd zoals men die nu kent.

Games met goede verhaallijnenBron: Bethesda Game Studios

Dragon Age: Origins

Voor de fantasyliefhebers is er nog een spel dat je zeker gespeeld moet hebben als je van een goed verhaal houdt en dat is Dragon Age: Origins! Dit spel heeft een sterk verhaal, maar ook heel goed uitgewerkte karakters, waardoor elk karakter levensecht aanvoelt. Hierdoor word je meegesleept in het verhaal. Het spel speelt zich af in het koninkrijk Ferelden. Voordat je met het daadwerkelijke spel begint kan je kiezen welk karakter je wil worden: een magiër, strijder of rogue. Je dient onder de huidige koning en probeert om het koninkrijk te verdedigen. Maar ondertussen valt de Darkspawn het koninkrijk aan. Hierdoor wordt iedereen gedwongen samen te werken om deze wezens te verslaan.

Games met goede verhaallijnenBron: BioWare, Electronic Arts

Fallout 3

Fallout 3 is nog een voorbeeld van een shooter die naast vette actie óók een goed verhaal bevat. Zo heeft Fallout 3 diverse prijzen gewonnen waaronder de Best of 2008 van IGN, Game of the Year Overall 2008 van GameSpy en Best of 2008 van GameSpot. Je eigen karakter wordt daarnaast goed uitgediept in de game, aangezien je het karakter letterlijk vanaf de geboorte meemaakt en de wereld is groots en uniek. Fallout 3 speelt zich 36 jaar na de gebeurtenissen van Fallout 2 af en 200 jaar na een nucleaire ramp die de wereld verwoestte. De Amerikaanse overheid heeft ervoor gezorgd dat een klein aantal geselecteerde burgers de ramp heeft overleeft. Dit hebben ze gedaan in samenwerking met Vault-tec die een aantal bunkers heeft gebouwd genaamd Vaults. Het leven van de hoofdpersoon begint in Vault 101, die vlakbij Washington D.C. ligt. Deze vault is meer dan 200 jaar afgesloten geweest van de buitenwereld. Het hoofdpersonage gaat in de game op zoek naar zijn of haar vader James. James is namelijk tegen de regels in ontsnapt uit de Vault en hierdoor loopt het hoofdpersonage ook gevaar. Ook de hoofdpersoon weet te ontsnappen uit de Vault en hij moet zien uit te vinden waar zijn/haar vader is. Deze reis is niet zonder gevaren...

Games met goede verhaallijnenBron: Bethesda Game Studios

Fable

We eindigen deze lijst met de game Fable! Fable is een RPG met een ontzettende interessante verhaallijn maar wat het zo goed maakt is de ontwikkeling die de karakters doormaken. De karakters voelen levensecht aan, waardoor je het idee hebt dat je zelf op de reis gaat die je karakter maakt. Daarnaast kan je verschillende keuzes maken die van invloed zijn op het verhaal. Hierdoor kan je het spel meerdere keren spelen om te zien wat voor gevolg die andere keuze zou hebben gehad. Kortom, je wordt helemaal meegesleept in het verhaal! Fable gaat over een jongen die een cadeau voor zijn zus haar verjaardig heeft gevonden. Maar dan wordt zijn dorp overvallen door bandieten. Een lid van de Hero's Guild genaamd Maze komt de jongen tegen, redt hem en neemt hem mee naar het guilde om hem op te voeden als een held.

Games met goede verhaallijnenBron: Microsoft

Lees ook: 10 Epic fantasy RPG games

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De favoriete (bord)spellen van de redactie

  • 5 games voor elke fantasie- en verhaalliefhebber

  • 10 redenen waarom Henry Cavill een lekker ding is

  • Beste games uit 2019 tot nu toe

  • Wreck-it Ralph (DVD)

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen