15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

The Vampire Diaries blijft misschien wel een van onze favoriete series aller tijden! We missen Stefan, Damon, Elena, Bonnie, Caroline en alle anderen dan ook nog steeds. Ondanks dat we de serie ondertussen bijna kunnen dromen, zijn er nog steeds dingen die we niet wisten. Wist jij bijvoorbeeld dat Caroline en Jeremy in het echt een relatie hebben gehad? Of dat Nina Dobrev bijna de rol van Elena niet gekregen had? Wij hebben 15 The Vampire Diaries feiten op een rij gezet die je waarschijnlijk nog niet wist! Wedden dat jij de serie hierna meteen nóg een keer wil gaan kijken? 

Lees ook: Waar is 'The Vampire Diaries' cast nu?

Nina Dobrev's auditie voor Elena was op zijn zachtst gezegd niet heel erg goed. Een van de makers van de serie, Julie Plec, heeft namelijk gezegd dat Nina Dobrev totaal geen indruk had gemaakt. Iedereen was haar na de eerste auditie al vergeten! Nina Dobrev vertelde later dat ze erg ziek was ten tijde van de eerste auditie. Later heeft ze een nieuwe auditie naar de makers opgestuurd om het goed te maken. Toen was iedereen wel onder de indruk van haar.

Veel fans waren niet blij met de casting van Nina Dobrev als Elena Gilbert. In de boeken wordt Elena namelijk omschreven als een meisje met blauwe ogen en blond haar. Die omschrijving past natuurlijk totaal niet bij Nina Dobrev! In een interview met PopSugar vertelt Nina Dobrev dat Kevin Williamson, een van de makers van de serie, Elena voor zich zag als een herkenbaar en aardig meisje. Daarom hebben ze een bewuste beslissing genomen om het uiterlijk van Elena te veranderen.

Damon en Stefan hadden bijna een andere achternaam gehad! In het oorspronkelijke script zouden de broers eigenlijk Whitmore heten, maar de executive producers hebben het uiteindelijk veranderd naar Salvatore aangezien ze ook zo in de boeken heten.

Bron: Giphy 

Zowel Ashlee Simpson als Ashley Tisdale waren in de race om de rol van Elena Gilbert te vertolken. Ashlee Simpson was eigenlijk de eerste keuze van de producers, maar nadat ze de nieuwe auditie van Nina Dobrev hadden gezien, besloten ze om toch voor Nina Dobrev te gaan. 

Veel castleden die te zien zijn in The Vampire Diaries hebben auditie gedaan voor de rol van Damon. Paul Wesley, die zoals je vast wel weet uiteindelijk de rol van Stefan vertolkte, had eigenlijk auditie gedaan voor Damon! Maar ook Michael Trevino (Tyler Lockwood), Zach Roerig (Matt Donovan) en Nathaniel Buzolic (Kol Mikaelson) hadden allen auditie gedaan voor de rol van Damon. Uiteindelijk heeft Ian Somerhalder de rol van Damon weten te bemachtigen en eerlijk gezegd zouden we ons ook niemand anders kunnen voorstellen die dat karakter beter zou kunnen spelen!

Ian Somerhalder heeft altijd al een vampier willen spelen. Hij had in eerste instantie auditie gedaan voor de rol van Jason Stackhouse in True Blood (ondanks dat dat karakter geen vampier is in de serie). Gelukkig voor ons heeft hij die rol niet gekregen, want nu hebben we van hem kunnen genieten als Damon!

Bron: Giphy

Tijdens de opnames zijn er veel romantische relaties ontstaan. Zoals je misschien wel weet hebben Nina Dobrev en Ian Somerhalder een tijd lang met elkaar gedate. Maar zij zijn zeker niet de enige! Paul Wesley heeft een tijd lang een relatie gehad met Torrey DeVitto (Dr. Meredith Fell). Hij is zelfs met haar getrouwd geweest, maar helaas hield het huwelijk geen stand. Candice King (Caroline) heeft tijdens de opnames van The Vampire Diaries een relatie gehad met Zach Roerig (Matt Donovan) en Steven R. McQueen (Jeremy Gilbert). Paul Wesley heeft naast Torrey DeVitto ook een relatie gehad met Phoebe Tonkin (Hayley Marshall). Joseph Morgan (Klaus Mikaelson) ontmoette tijdens de opnames van seizoen 3 Persia White (Abby Bennett Wilson, de moeder van Bonnie). Ze zijn in 2014 met elkaar getrouwd.

Nina Dobrev is in het echt jonger dan Steven R. McQueen. En dat terwijl Steven juist haar jongere broertje in de serie speelt! In het echt is Nina Dobrev zes maanden jonger dan Steven McQueen.

Katherine Pierce zou eigenlijk maar een hele kleine rol hebben in de serie. Ze zou namelijk alleen maar in seizoen 2 te zien zijn! Maar de fans vonden haar zo'n leuk karakter, dat de makers besloten hebben om haar een grotere rol te geven. 

Bron: Giphy 

In de boeken zijn de rollen van Elena Gilbert en Katherine Pierce eigenlijk omgewisseld. Daarin is Elena namelijk het populaire, gemene meisje terwijl Katherine juist omschreven wordt als naïef en onschuldig. 

Katherine Pierce is in de serie Bulgaars, terwijl ze in de boeken eigenlijk een Duitse achtergrond heeft. De makers hebben dit expres gedaan omdat Nina Dobrev zelf Bulgaars is en de taal vloeiend spreekt. 

Een van de telefoonnummers die in de serie te zien is, werkt echt. In seizoen 2 krijgen de kijkers het nummer van Isobel Flemming te zien. Toen de kijkers dit nummer daadwerkelijk belden, kregen ze een opname te horen van Katherine, Damon en Stefan. 

Bron: Giphy 

In de eerste aflevering van seizoen 8 zien we dat Damon het boek Fifty Shades of Grey aan het lezen is. Dit hebben de makers waarschijnlijk niet zonder reden gedaan, want Ian Somerhalder heeft namelijk auditie gedaan voor de rol van Christian Grey in de Fifty Shades of Grey verfilming! Helaas heeft hij de rol niet gekregen (wat we tot op heden stiekem nog steeds heel jammer vinden).

In het eerste script van de laatste aflevering van The Vampire Diaries, had Damon helemaal geen gelukkig einde! De makers van de serie hadden al gedurende het tweede seizoen bedacht hoe ze de serie wilden laten eindigen. In eerste instantie wilden ze dat beide broers in de finale zouden sterven om het meisje van wie ze hielden te redden. Ze zouden dan vanaf de Andere Kant zien hoe zij haar leven leidt. Elena zou met een gewone jongen of misschien zelfs Matt Donovan de rest van haar leven doorbrengen. Maar nadat Nina Dobrev aan het eind van seizoen 6 de serie verliet, veranderden de makers het einde. Julie Plec, een van de makers, vertelt in een interview met Entertainment Weekly het volgende: "ik vond dat we het verplicht waren om Damon en Elena het einde te laten halen. Als Nina niet weg was gegaan had ik het geweldig gevonden om te zien of Stefan en Elena uiteindelijk hun weg terug naar elkaar hadden gevonden."

De laatste zin van de serie zou eigenlijk heel anders zijn! Op het einde zien we dat Damon Stefan begroet in het hiernamaals. Damon begroet Stefan met de woorden 'hello, brother'. Dit zijn dezelfde woorden als die Damon gebruikte in de allereerste aflevering van de serie. Maar eigenlijk zou deze laatste zin heel anders zijn! Het was de bedoeling dat wanneer Damon Stefan zag, dat hij zou zeggen 'oh, ik zie dat ze heldenhaar hebben in de hemel.' We kennen Damon natuurlijk van zijn heerlijke sarcastische opmerkingen, dus het had ons niet verbaasd als hij deze woorden had uit gesproken! Toch zijn wij stiekem wel blij dat de makers het hebben aangepast en dat de cirkel als het ware rond is aan het eind van de serie.

Bron: Giphy 

Bron: Buzzfeed, screenrant, Hollywood.

Lees ook: Waar is 'The Vampire Diaries' cast nu?

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Waar is 'The Vampire Diaries' cast nu?

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • V-Wars: de nieuwe Netflix-vampierenserie met Ian Somerhalder

Zoek in artikelen