Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Wij kunnen geen genoeg krijgen van de serie Once Upon a Time! Ondanks dat de serie nu echt afgelopen is, herkijken wij de serie nog regelmatig. Elke keer ontdek je toch weer nieuwe dingen in de afleveringen die je eerder niet waren opgevallen! Als echte fan van Once Upon a Time dachten wij alles van deze serie te weten, maar deze Once Upon a Time feiten deden zelfs ons nog verbazen!

1. Prince Charming zou eigenlijk in de eerste aflevering doodgaan

Ja, dat lees je goed. Bijna hadden we al heel snel afscheid moeten nemen van Prince Charming! De schrijvers hadden namelijk bedacht dat hij in de eerste aflevering dood zou gaan, maar gelukkig besloten ze dat het te lastig zou worden om de serie zonder hem door te laten gaan. In de aflevering is te zien dat Charming wordt neergestoken terwijl hij probeert om zijn dochter in de Magische Klerenkast te stoppen. Deze wond zou hem eigenlijk fataal worden, maar in plaats daarvan eindigde Charming uiteindelijk in een coma in het ziekenhuis.

Bron: Jack Rowand/ABC

2. Lady Gaga heeft een rol aangeboden gekregen

De makers van de serie hebben offcieel een rol aangeboden aan niemand minder dan Lady Gaga! Ze wilden namelijk dat zij de rol van Blue Fairy zou gaan spelen. Helaas hebben de makers nooit meer wat terug gehoord van haar management, waarna de rol uiteindelijk naar Keegan Connor Tracy is gegaan.

Bron: ABC

3. Prince Charming en Snow White hebben in het echt een relatie

Dit feitje is misschien wel een van de bekendere. Ginnifer Goodwin (Snow White) en Josh Dallas (Prince Charming) kregen namelijk tijdens de opnames een relatie met elkaar. In april 2014 trouwden de twee met elkaar en een maand later werd hun zoon geboren. In 2016 kreeg het stel hun tweede zoon. Aangezien de opnames van Once Upon a Time toen volop bezig waren, werd de zwangerschap van Snow White speciaal in de serie geschreven vanwege de zwangerschap van Ginnifer Goodwin.

Once Upon a Time feitenBron: ABC

4. Jennifer Morrison en Sebastian Stan

Niet alleen Ginnifer Goodwin en Josh Dallas vonden elkaar op de set, ook Jennifer Morrison (Emma Swan) en Sebastian Stan (Mad Hatter) kregen in 2012 een relatie tijdens de opnames. Helaas hield de relatie geen stand en zijn ze in 2013 uit elkaar gegaan.

Once Upon a Time feitenBron: ABC

5. Anna Swan

Emma had bijna een heel andere naam in de serie gekregen! In het originele script zou Emma eigenlijk Anna gaan heten.

Once Upon a Time feitenBron: ABC

6. Sherlock Holmes

Jamie Dornan was in het eerste seizoen te zien als de Huntsman (oftewel Graham). Maar eigenlijk zou hij een heel ander karakter spelen! De makers van de serie hadden namelijk de rol van Sherlock Holmes in gedachten. Helaas konden ze daarvoor niet de rechten verkrijgen en hebben ze de rol van Graham geschreven.

Bron: ABC

7. Snow en Emma zijn bijna even oud

In de serie zijn de familiebanden op zijn zachtst gezegd nogal ingewikkeld. Emma Swan is natuurlijk de dochter van Snow White en Prince Charming, maar in het echt zijn de actrices bijna even oud! Ginnifer Goodwin is namelijk maar 1 jaar ouder dan Jennifer Morrison.

Bron: ABC, Jack Rowand

8. Captain Solo?

De knappe captain Hook doet ieders hart sneller kloppen en dat is ook niet gek want de makers hebben hem deels gebaseerd op de charismatische Han Solo! In een interview met Entertainment Weekly vertellen de makers dat ze Captain Hook zien als hun Han Solo. "We zeggen dat hij Han Solo is met guyliner". Daarnaast is er ook een referentie te zien naar The Princess Bride. Wanneer Hook aan het eind van seizoen 2 terugkomt om Emma te helpen, zegt hij tegen haar 'as you wish'. Dit is een bekende uitspraak die Westley doet aan Buttercup in The Princess Bride

Once Upon a Time feitenBron: ABC

9. De namen van de karakters zijn verwijzingen naar hun sprookjesfiguren

Sommige verwijzingen zijn vrij overduidelijk (zoals Ruby als Roodkapje en Mr. Gold als Rumplestiltskin), maar andere zitten iets ingewikkelder in elkaar. Snow White heet bijvoorbeeld in de echte wereld Mary Margaret Blanchard. Blanchard is een verwijzing naar het word blanc in het Frans, dat wit betekent. Daarnaast geloven veel mensen dat Maria Sophia Margaretha Catharina Freifräulein Von Erthal een vrouw is die echt heeft bestaan en dat het karakter van Snow White op haar gebaseerd is. Mary Margaret is dus een verwijzing naar haar. Regina is in het oud Latijns en modern Italiaans een zelfstandig naamwoord dat Queen betekent. Een verwijzing dus naar Regina's alter ego de Evil Queen.

Once Upon a Time feitenBron: ABC

10. De rol van Rumplestilskin was speciaal geschreven voor Robert Carlyle.

Wij zouden ook niemand anders in die rol kunnen zien!

Once Upon a Time feitenBron: ABC

11. De rol van Emma Swan was bijna naar een andere actrice gegaan

Ondanks dat de makers hebben aangegeven de rol van Emma te hebben geschreven met Jennifer Morrison in hun achterhoofd, had de rol ook zomaar naar iemand anders kunnen gaan. Katee Sackhoff (Battlestar Galactica) heeft namelijk maar liefst 5 keer auditie gedaan voor de rol!

Once Upon a Time feitenBron: Halfire Entertainment, Netflix

12. Lost meets Once Upon a Time

Het zal je misschien wel zijn opgevallen dat er veel acteurs uit Lost ook in Once Upon a Time te zien zijn. Dit komt doordat Edward Kitsis en Adam Horowitz, de makers van Once Upon a Time, ook veel hebben meegewerkt aan de serie Lost! Lana Parrilla (Regina), Emilie de Ravin (Belle), Jorge Garcia (Anton), Alan Dale (King George), Rebecca Mader (Zelena), Naveen Andrews (Hij speelde Jafar in de spin-off Once Upon a Time in Wonderland), Patrick Fischler (Isaac Heller) en Elizabeth Mitchell (Ingrid) waren allemaal zowel in Lost als in Once Upon a Time te zien. Daarnaast zie je in het eerste seizoen ook een vliegtuig overvliegen, dat is hetzelfde type vliegtuig (namelijk een Oceanic Airliner) als uit Lost. Daarnaast staat de tijd even stil in Storybrooke. Het is dan 8:15, hetzelfde nummer als de vlucht uit Lost, namelijk 815. 

Once Upon a Time feitenBron: ABC Studios

13. Walt Disney is The Author

Een van de verhaallijnen in Once Upon a Time draait om de Author. We leren dat er hiervan al meerdere zijn geweest en het zou zomaar kunnen dat Walt Disney zelf ook de Author geweest is. In de zeventiende aflevering van seizoen 4 zegt August dat er al veel auteurs zijn geweest, inclusief een man die Walt heette. Daarnaast begint aflevering 22 van seizoen 4 in december 1966, waarin wordt verteld dat de Author pasgeleden is overleden en dat er een nieuwe Author nodig is. Walt Disney is op 15 december 1966 overleden.

Once Upon a Time feitenBron: ABC

14. Asgard in Once Upon a Time

In seizoen 4 aflevering 5 zegt Prince Charming tegen Snow White iets over dat je door een portaal naar Asgard kan vallen. Dit is een referentie naar Thor. In de film Thor speelde Josh Dallas (prince Charming) namelijk de rol van Fandral.

Once Upon a Time feitenBron: Paramount Pictures, Marvel Studios.

Bron: IMDB

Lees ook: 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Nieuwste artikelen

  • Bloedwraak - Marcella Kleine

  • Recensie: Lotgenoten - Sabrine Ingabire

  • Twisted Lies - Ana Huang

  • Koude harten - Gunnar Staalesen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

Zoek in artikelen