True Blood feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Van de heerlijke serie True Blood kunnen we geen genoeg krijgen. We kijken deze serie dan ook regelmatig opnieuw! Tijdens het kijken valt ons elke keer weer iets nieuws op. Wist jij al deze True Blood feiten al?

Bron: HBO

1. Acteurs in andere rollen

Veel acteurs die in de serie te zien zijn hebben eigenlijk auditie gedaan voor een andere rol! Zo deed Alexander Skarsgård (Eric Northman) eigenlijk auditie voor de rol van Bill Compton. Joe Manganiello (Alcide Herveaux) deed auditie voor de rol van Cooter en Anna Camp (Sarah Newlin) deed eigenlijk auditie voor Sookie Stackhouse.

2. Cameo

De True Blood-serie is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Charlaine Haris. De auteur van de boeken had in de serie een korte cameo. Ze was namelijk in de laatste aflevering van het tweede seizoen te zien in Merlotte's. Ook in de allerlaatste aflevering was Charlaine Harris te zien. Ze speelde hier de rol van Infomercial Sound Mixer. 

3. Tru Blood drankje

In de serie True Blood zien we een aantal van de karakters het drankje 'Tru Blood' drinken. Maar wist je dat dit drankje ook in het echt beschikbaar is? Het design van het flesje is een exacte replica van die uit de serie. 

4. Getrouwd

In het echt zijn Anna Paquin (Sookie Stackhouse) en Stephen Moyer (Bill Compton) met elkaar getrouwd. De twee kregen in 2008 een relatie met elkaar en trouwden in 2010. Ondertussen hebben ze samen ook 2 kinderen. 

5. Verschil met de boeken

In de serie mogen vampiers en mensen met elkaar trouwen. In de boeken is dat echter verboden.

6. Deborah Ann Woll is eigenlijk blond

Deborah Ann Woll speelde in True Blood de rol van Jessica die in de serie prachtig rood haar heeft. Dit is echter niet haar natuurlijke haar, want de actrice is van nature blond! Sinds ze 14 is verft ze haar haar al rood.

Bron: HBO

7. Ian Somerhalder

Naast dat acteurs die in de serie te zien zijn eigenlijk auditie hadden gedaan voor een andere rol, zijn er ook acteurs die helaas geen rol hebben weten te bemachtigen. Zo deed Ian Somerhalder namelijk auditie voor de rol van Jason Stackhouse, maar de rol ging aan zijn neus voorbij. Gelukkig hebben we wel van deze knappe acteur in The Vampire Diaries kunnen genieten! 

8. Jennifer Lawrence als Crystal Norris

Een andere actrice die auditie heeft gedaan maar uiteindelijk is afgewezen is niemand minder dan Jennifer Lawrence! De Oscarwinnende actrice heeft namelijk auditie gedaan voor de rol van Crystal Norris. Ze werd afgewezen omdat de makers haar te jong voor de rol vonden.

9. Luke Grimes verliet vermoedelijk de serie vanwege een homoseksuele verhaallijn

In het zesde seizoen van True Blood maakten we kennis met James Kent, die werd gespeeld door Luke Grimes. In het zevende seizoen was Luke Grimes echter niet meer te zien en speelde Nathan Parsons de rol van James. HBO heeft in een verklaring gezegd dat de acteur de serie verliet vanwege 'creatieve verschillen over het karakter'. Volgens de website Buzzfeed verliet Luke Grimes de serie echter omdat hij geen homoseksueel karakter wilde spelen. De makers van de serie waren vastbesloten om de geaardheid van James niet te veranderen en daarom verliet Luke Grimes de serie.

Bron: HBO

10. Foto's in Merlotte's

Achter de bar in Merlotte's zien we verschillende foto's hangen. Als je goed kijkt dan zie je dat dit foto's zijn van de cast en crew.

11. De betekenis achter Lou Pine's

De naam van de weerwolven bar, 'Lou Pine's' is gebaseerd op het woord lupine (wat wolfachtig betekent). Het stamt af van het Latijnse woord lupus, wat wolf betekent. 

12. Geschrapte verhaallijn

Joe Manganiello (Alcide Herveaux) onthulde in een interview dat er plannen waren voor een emotionele verhaallijn met Robert Patrick (die de rol van Jackson Herveaux, Alcide's vader, vertolkte) waarin ze Luna's dochter leerden wat het is om een weerwolf te zijn. Maar toen de makers van de serie tijdens de opnames van seizoen 6 werden vervangen werd er besloten om die verhaallijn te schrappen.

13. Goud bestek

Omdat vampiers niet tegen zilver kunnen, kunnen ze geen traditioneel zilverwerk tebruiken. Daarom is de tafel van Russell Edgington gedekt met goud bestek.

 

Bron: IMDB, Buzzfeed, Screenrant

Lees ook: 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Nieuwste artikelen

  • De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

  • Wauw: deze kinderen uit films zijn goed opgedroogd! 

  • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

  • 11 keer beroemde ouders met beroemde kinderen

  • Column van de "eerlijke" recensie: Recensie Archer's Voice

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

Zoek in artikelen