The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

The Originals is een spin-off serie van The Vampire Diaries. Helaas zijn beide series al afgelopen, maar we kunnen gelukkig de series nog steeds opnieuw kijken op Netflix. Zowel The Originals als The Vampire Diaries hebben wij al ontelbare keren gezien, maar ze blijven gewoon geweldig om te kijken! Maar wist je dat Klaus bijna dood was gegaan in The Vampire Diaries? Wedden dat jij deze en andere The Original feiten nog niet wist!

The Originals feiten                 The Originals feiten                 The Originals feiten                 The Originals feiten                 The Originals feitenBron: Warner Bros. Television

1. Josh Rosza zou eigenlijk dood gaan in seizoen 1

Een van de makers van de serie, Julie Plec, was eigenlijk van plan om Josh in het eerste seizoen dood te laten gaan! De schrijvers van de serie waren het hier niet mee eens en zeiden dat ze het Julie nooit zouden vergeven als Josh dood zou gaan. Vervolgens heeft Julie toch besloten om Josh te laten leven, gelukkig!

2. Er zijn goede vriendschappen ontstaan

Zowel Claire Holt (Rebekah) en Phoebe Tonkin (Hayley) als Joseph Morgan (Klaus) en Daniel Gillies (Elijah) zijn in het echt beste vrienden! Joseph Morgan en Daniel Gillies staan er zelfs om bekend dat ze de gekste grappen met elkaar uithalen op de set. Bekijk in het filmpje hieronder hoe Daniel Gillies en Joseph Morgan met elkaar aan het dollen zijn op de set:

3. The Originals heeft betere kijkcijfers dan The Vampire Diaries

Dat lees je goed! The Originals heeft het qua kijkcijfers beter gedaan dan The Vampire Diaries toen het werd uitgezonden op het netwerk The CW.

4. Klaus zou eigenlijk dood gaan in The Vampire Diaries

Naast Josh is er nog een karakter dat eigenlijk vroegtijdig dood zou gaan. Klaus zou namelijk al in The Vampire Diaries dood gaan! Echter werd het karakter zo populair dat de makers besloten om hem in leven te laten en hem later zelfs een eigen spin-off serie te geven. Wij zijn de makers hier heel dankbaar voor!

The Originals feiten Bron: Warner Bros. Television

5. Klaus als Voldemort?

Voordat we Joseph Morgan als Klaus kenden, had hij bijna een andere wereldberoemde rol gespeeld. Hij deed namelijk auditie voor Harry Potter and the Chamber of Secrets om de rol van Tom Marvolo Riddle, oftewel Voldemort, te spelen! Dit was de allereerste auditie ooit voor Joseph Morgan, maar helaas ging de rol aan zijn neus voorbij. 

6. Kol als Stefan?

Nathaniel Buzolic, de acteur die de rol van Kol Mikaelson speelde, heeft ook auditie gedaan om een andere vampier te spelen. Hij deed namelijk auditie voor de rol van Stefan Salvatore en was zelfs bijna als Stefan gecast! Uiteindelijk is de rol naar Paul Wesley gegaan.

The Originals feiten Bron: Warner Bros. Television

7. Nathan Parsons afwezigheid

Nathan Parsons speelde de rol van Jackson Kenner in The Originals. Het is je misschien wel eens opgevallen dat hij een tijd lang uit de serie was, om daarna terug te keren om weer met Hayley te zijn. Dit komt omdat de acteur ook een rol aangeboden had gekregen in het laatste seizoen van True Blood, waarin hij de vampier James speelde. Beide series vonden het prima om zijn schema zo aan te passen dat hij aan beide series mee kon doen.

8. Charles Michael Davis heeft auditie gedaan voor The Vampire Diaries

Voordat Charles Michael Davis de rol van Marcel speelde in The Originals had de acteur al auditie gedaan voor The Vampire Diaries. Hij had maar liefst meer dan vijf keer auditie gedaan voor een rol in The Vampire Diaries, maar hij werd helaas afgewezen. Gelukkig werd hij daarna gecast als Marcel voor The Originals. Wat het extra leuk maakt is dat Charles Michael Davis de acteur Joseph Morgan al kende voor de serie. Ze pokerden namelijk altijd samen!

The Originals feiten Bron: Warner Bros. Television

9. Joseph Morgan schildert graag

In The Vampire Diaries en The Originals zien we Klaus meerdere keren schilderen. In het echt schildert en tekent Joseph Morgan ook graag in zijn vrije tijd. Dit lijkt hij niet van een vreemde te hebben want zijn vader Nick Martin schildert namelijk ook.

10. The Originals is dankzij de fans tot stand gekomen

Dat lees je goed, zonder de fans van The Vampire Diaries was The Originals misschien wel nooit tot stand gekomen! Tijdens het kijken van The Vampire Diaries waren veel mensen geïntrigeerd door de Originele vampiers. Zo begonnen ze zelfs eigen filmpjes te maken over Klaus, Elijah en Rebekah met beelden uit The Vampire Diaries. Joseph Morgan en Claire Holt hebben een aantal van deze filmpjes ook gedeeld en begonnen in gesprek te raken om een spin-off te maken. En zoals ze zeggen: de rest is geschiedenis. 

Bron: IMDB

Lees ook: 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • Netflix codes

Zoek in artikelen