Dit doen de kindacteurs uit Harry Potter nu

We moeten het alweer een aantal jaar zonder nieuwe Harry Potter films doen (als we de Fantastic Beasts films niet meerekenen uiteraard). Ondertussen zijn alle kinderen die in de films speelden opgegroeid en volwassen geworden. Van de meeste volwassen acteurs weten we hoe het met ze gaat en ook Daniel Radcliffe (Harry), Emma Watson (Hermelien) en Rupert Grint (Ron) zijn over het algemeen nog in het nieuws te zien. Maar hoe gaat het met de rest van de kindacteurs? Wij zochten het voor je uit!

Matthew Lewis (Neville Longbottom)

Neville Longbottom is misschien wel een van de meest bijzondere karakters in de Harry Potter films. Waar hij in de eerste films nog verlegen, onzeker en niet zo goed met magie is, weet Neville in de laatste film een gruzielement te vernietigen en op te staan tegen Voldemort! Matthew Lewis heeft na Harry Potter aan verschillende projecten meegewerkt. Zo was hij naast Emilia Clarke te zien in de film Me Before You en was hij te zien in de series Ripper Street, Girlfriends en All Creatures Great and Small.

Bron: Warner Bros., Piki Films

Evanna Lynch (Luna Lovegood)

Evanna Lynch speelde de rol van Luna Lovegood in de Harry Potter films. Luna is misschien wel een van de leukste en meest bijzondere personages uit de Harry Potter films! Met uitspraken als 'You're just as sane as I am' stal ze al snel de harten van de kijkers. Na Harry Potter heeft de actrice helaas niet veel grote rollen meer gehad. Wel was ze nog te zien in de films G.B.F., My Name Is Emily, Danny and the Human Zoo en Madness in the Method.

Bron: Warner Bros., Paradox

James and Oliver Phelps (Fred and George Weasley)

James and Oliver Phelps speelden de tweeling Fred en George Weasley in de Harry Potter films. In de films zorgden zij vaak voor luchtige, humoristische momenten! Na de Harry Potter films hebben de acteurs het wat rustiger aan gedaan en waren ze nog in een paar projecten te zien. James Phelps speelde bijvoorbeeld in de films Patchwork, 7 Days: The story of Blind Dave Heeley en Cadia: The World Within. Oliver Phelps heeft zelf niet veel projecten meer gedaan, maar hij was wel samen met zijn broer te zien in 7 Days: The story of Blind Dave Heeley. Ook waren beide acteurs te zien in de film Danny and the Human Zoo, samen met Evanna Lynch. 

Bron: Warner Bros., British Broadcasting Corporation (BBC)

Bonnie Wright (Ginny Weasley)

Bonnie Wright vertolkte de rol van Ginny Weasley die uiteindelijk een relatie kreeg met Harry Potter. Maar hoe gaat het nu met Bonnie Wright? Qua acteerwerk heeft Bonnie Wright na Harry Potter niet veel meer gedaan. Ze was o.a. te zien in de films After the Dark, Before I Sleep en Who Killed Nelson Nutmeg?. De actrice mag dan wat minder voor de camera staan, achter de camera is ze een bezige bij! Ze heeft haar eigen productiemaatschappij BonBonLumiere opgericht, waarbij ze werkt als screenwriter, regisseur én producer.

Bron: Warner Bros., Nelson Nutmeg Pictures

Tom Felton (Draco Malfoy)

Draco Malfoy mocht dan wel een bad guy zijn, stiekem vonden we zijn karakter geweldig! Tom Felton heeft na de Harry Potter films gelukkig niet stil gezeten. Zo was hij te zien in verschillende films, zoals Rise of the Planets of the Apes, In Secret, en de Netflix film A Babysitter's Guide to Monster Hunting. Maar hij was ook in diverse series te zien! Zo speelde hij de rol van Julian Albert in de serie The Flash en was hij in 2018 te zien in de serie Origin, waar mede Harry Potter acteur Natalia Tena (Nymphadora Tonks) ook een hoofdrol in speelde.

Bron: Warner Bros., Left Bank Pictures

Devon Murray (Seamus Finnigan)

Seamus Finnigan kennen we allemaal als het karakter dat van alles opblies in de Harry Potter films. Helaas heeft de acteur niet meer geacteerd na Harry Potter. De enige film die na Harry Potter op zijn naam staat is Damo & Ivor: The Movie, waar hij de rol van Bosco speelde. In zijn persoonlijke leven heeft de acteur wel leuk nieuws te melden. Op 2 januari 2021 is de acteur namelijk vader geworden!

Bron: Warner Bros.

Alfred Enoch (Dean Thomas)

Alfred Enoch speelde de rol van Dean Thomas, maar wat doet de acteur tegenwoordig? De acteur heeft zeker niet stilgezeten! Hij speelde onder andere bijrollen in de series Broadchurch en Sherlock, waarna hij vervolgens een van de hoofdrollen speelde in de serie How To Get Away with Murder!

Bron: Warner Bros., Shondaland

Katie Leung (Cho Chang)

Katie Leung speelde in film 4 en 5 de love interest van Harry Potter en in de laatste films vocht Cho Chang mee in het gevecht tegen Voldemort! Maar wat heeft de actrice na Harry Potter gedaan? Katie Leung was in 2017 te zien in de film The Foreigner, waar ze tegenover Jackie Chan speelde. Ook was ze een jaar later te zien in T2 Trainspotting, het vervolg op de film uit 1996. Daarnaast heeft ze een aantal bijrollen gespeeld in de series StrangersChimerica, The Nest en Roadkill.

Bron: Warner Bros., Studio Lambert

Harry Melling (Dudley Dursley)

Harry Melling speelde de rol van het verwende neefje van Harry, Dudley Dursley. Na de Harry Potter franchise heeft de acteur niet stilgezeten. Zo was hij te zien in de films The Current War en The Lost City of Z. Ook bij Netflix heeft de acteur naam gemaakt, want hij was te zien in de Netflix films The Old Guard en The Devil All the Time. Tevens speelde hij een rol in de populaire Netflix serie The Queen's Gambit.

Bron: Warner Bros., Netflix

Joshua Herdman (Gregory Goyle)

Joshua Herdman speelde in alle Harry Potter films de rol van Gregory Goyle, één van de vrienden van Draco Malfoy. In de tweede film veranderde Harry zelfs in Gregory om informatie over de Geheime Kamer van Draco te kijgen. Maar wat doet deze voormalige kindacteur nu? Joshua Herdman acteert nog steeds. Zo was hij het meest recent nog te zien in het tweede seizoen van de serie Marcella als het karakter Eric. Daarnaast is hij sinds 2016 een MMA vechter geworden.

Bron: Warner Bros., Buccaneer Media, Netflix.

Jamie Waylett (Vincent Crabbe)

Jamie Waylett speelde in de Harry Potter films de rol van Vincent Crabbe. Deze rol speelde hij tot en met 2009, want na Harry Potter and the Half Blood Prince was zijn karakter niet meer te zien in de films. Dit heeft mogelijk te maken met wat er in zijn persoonlijke leven is gebeurd. In 2006 werd de acteur betrapt op het gebruik van cocaïne en een aantal jaar later werd hij in zijn auto aangehouden. Hij bleek 10 cannabis planten bij zich te hebben. Hiervoor kreeg hij een taakstraf. In 2011 ging het weer fout met de acteur. Hij deed mee aan rellen in Engeland, waarbij plunderingen, brandstichting en geweld plaatsvonden. Jamie Waylett werd ervan beschuldigd een Molotov cocktail in zijn bezit te hebben tijdens de rellen en toen de politie zijn huis doorzocht vonden ze 15 marihuana planten. De acteur werd veroordeeld tot 2 jaar cel. Na zijn veroordeling is Jamie Waylett gestopt met acteren.

Bron: Warner Bros.

 

Bron: IMDB, Looper.

Lees ook: Dit zijn de schetsen die J.K. Rowling zelf maakte van Harry Potter tijdens het schrijven

Nieuwste artikelen

  • Schotse liefde - Lexie Scott

  • Het appartement - Lucy Foley

  • Wat als het wel werkt - Roni Loren

  • Onder het luchtspoor - Peter Swanborn

  • De rest van ons leven - Els Beerten

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • De beste Young Adult sprookjes

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

Zoek in artikelen