Buffy the Vampire Slayer feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Als echte Buffy the Vampire Slayer fan heb je de serie waarschijnlijk al meerdere keren verslonden! De serie blijft nog steeds geweldig en er wordt zelfs gesproken van een heuse reboot van de serie. Als echte fan wil je natuurlijk alles over deze leuke serie weten! Wij zijn daarom op zoek gegaan naar de leukste, gekste, meest bizarre Buffy the Vampire Slayer feiten. Wedden dat jij deze Buffy the Vampire Slayer feiten nog niet wist?

1. De maker van de serie, Joss Whedon, besloot om het hoofdpersonage Buffy te noemen omdat het "een naam was die het minst serieus genomen zou worden. Je kan de naam niet de naam Buffy horen en dan denken 'oh dat is een belangrijk karakter'. Als je dat naast 'Vampire Slayer' plaatst voelde het als een soort B film. Maar een B film die veel meer om het lijf had. Dat was mijn droom" aldus Joss Whedon. Het netwerk waar Buffy the Vampire Slayer werd uitgezonden smeekte hem om de naam te veranderen, met als argument dat de mensen de naam niet serieus zouden nemen. Joss Whedon drong er op aan dat dat juist het punt was.

2. Whedon wilde het stereotype slachtoffer karakter, een jonge blonde, onschadelijke vrouw, uit Hollywood horrorfilms omtoveren tot de held van het verhaal. Ironisch genoeg heeft de actrice die Buffy speelde, Sarah Michelle Gellar, het stereotype slachteroffer karakter meerdere keren gespeeld. Zo was ze onder andere te zien in I Know What You Did Last Summer, Scream 2 en The Grudge.

3. De rol van Giles was het allereerste gecast. Volgens de casting director Marcia Shulman was Anthony Head de eerste persoon die gecast werd op de allereerste dag dat de castings begonnen. Hij was het gewoon volgens hen. Andere acteurs hebben ook auditie gedaan voor de rol, maar die vertolkten het karakter te saai. Anthony Head maakt het karakter wat sexyer. Joss Whedon zei het volgende over de acteur: "Tony Head was een van de mensen die we zagen en waarvan we meteen wisten dat niemand anders de rol zou gaan spelen. Hij belichaamde het perfect."

Buffy the Vampire Slayer feitenBron: 20th Century Fox Television

4. Michelle Trachtenberg, die de rol van Dawn speelde, wilde zo graag deel uitmaken van de serie dat ze een pitch aan Joss Whedon schreef over hoe ze precies in de serie zou passen.

5. Ryan Reynolds (Deadpool) had de rol van Xander aangeboden gekregen, maar hij wees de rol af omdat hij geen middelbare scholier wilde spelen. Hij was net afgestudeerd van de middelbare school en hij vond de middelbare school vreselijk.

6. Katie Holmes heeft de rol van Buffy aangeboden gekregen, maar wees het af zodat ze naar de middelbare school kon gaan. Selma Blair (Cruel Intentions, After) heeft auditie gedaan voor de rol van Buffy. Ook Charisma Carpenter heeft auditie gedaan voor Buffy, maar uiteindelijk is ze gecast voor de rol van Cordelia Chase. Toevallig genoeg heeft Sarah Michelle Gellar in eerste instantie auditie gedaan voor Cordelia Chase. Sarah Michelle Gellar en Charisma Carpenter hebben dus eigenlijk van rol gewisseld.

7. Willow is na de opnames van de pilot aflevering gerecast. Willow was een van de moeilijkste rollen om te casten. Marcia Shulman vertelt er het volgende over: "We hadden iemand gecast voor de pilot, maar het werkte gewoon niet. Toen de serie werd opgepikt door een netwerk wisten we dat we verder moesten zoeken naar een andere Willow." Joss Whedon voegt daar het volgende aan toe: "Ik wilde iemand die haar eigen verlegen eigenzinnigheid had. Toen zowel het netwerk als ik bezig waren met het zoeken naar de juiste persoon voor de rol, kwam Alyson Hannigan binnen. Ze kwam de auditieruimte in en we wisten niet dat zij degene was die we zochten. Toen ze vervolgens de auditie deed werden we weggeblazen. Ze bracht zoveel licht en tederheid in de rol, het was buitengewoon." De pilot aflevering die niet officieel is uitgezonden kan je hieronder deels bekijken. Ook kan je hierin de actrice zien die in de pilot aflevering de rol van Willow vertolkte.

8. Voor de tv-serie was er ook een film van Buffy the Vampire Slayer uitgebracht. In de film leken de vampiers gewoon op normale mensen, alleen waren ze bleker en hadden ze scherpe tanden. Ze hebben dat voor de tv-serie veranderd omdat Joss Whedon geen serie wilde uitbrengen waarin een middelbare scholier normaal uitziende mensen in het hart stak.

9. De scènes in Sunnydale High zijn opgenomen in een echt bestaande middelbare school. Deze school is voor meerdere films en series gebruikt. Zo is de middelbare school te zien in Beverly Hills 90210, The Secret Life of the American Teenager, She's All That, Bruce Almighty en Not Another Teen Movie.

10. David Boreanaz (Angel) is ontdekt door een vriend van de casting director. Ze waren al een tijd op zoek naar een acteur voor de rol van Angel en een dag voordat de opnames zouden beginnen werd Marcia Shulman gebeld door een vriend. Die vertelde haar dat er een man bij hem in de straat woonde die elke dag zijn hond uitlaat en die voldeed aan de beschrijving van Marcia Shulman voor het karakter van Angel. Toen David Boreanaz auditie deed wist iedereen meteen dat hij de juiste persoon voor de rol was.

11. De cast vond de scènes in de bibliotheek vreselijk, omdat deze scènes altijd vol zaten met dialogen waarin veel informatie werd verteld. De cast was dan ook ontzettend blij toen de bibliotheek aan het eind van seizoen 3 werd opgeblazen. 

Buffy the Vampire Slayer feitenBron: 20th Century Fox Television

12. Darla zou eigenlijk in de tweede aflevering doodgaan. Darla, die gespeeld werd door Julie Benz, zou eigenlijk doodgaan aan het eind van de aflevering "The Harvest" nadat Willow haar had overgoten met heilig water. Maar Joss Whedon besloot om het karakter in leven te houden om de romance tussen Buffy en Angel interessanter te maken. Met Darla kon hij een liefdesdriehoek creëren. Uiteindelijk werd ze in aflevering 7 gedood, maar keerde ze daarna nog voor een aantal afleveringen terug en was ze een paar afleveringen te zien in de spin-off serie Angel.

13. Joss Whedon schreef de aflevering "Hush", waarin de slechteriken de stemmen van de karakters hadden weggenomen, om zichzelf uit te dagen. Hij vond dat hij te vaak vertrouwde op de snelle, gevatte dialogen. Een groot deel van de cast benoemd "Hush" als hun favoriete aflevering, inclusief Sarah Michelle Gellar, Buffy zelf. Sarah Michelle Gellar noemt de aflevering "Hush" zelfs 'de engste aflevering die ze gemaakt hebben'.

14. Buffy was in de aflevering "Bewitched, Bothered, and Bewildered" in seizoen 2 voor een groot deel getransformeerd in een rat, zodat Sarah Michelle Gellar vrij had om te repeteren en te filmen voor Saturday Night Live.

15. Tot slot vindt Sarah Michelle Gellar na meer dan 20 jaar nog steeds dat Buffy had moeten eindigen met Angel en niet met Spike.

Bron: 20th Century Fox Television

Bron: IMDB, Buzzfeed.

Lees ook: 12 redenen waarom wij na 20 jaar nog steeds van Buffy The Vampire Slayer houden

Nieuwste artikelen

  • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

  • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

  • De enige dochter - A.B. Yehoshua

  • Het Ultimatum - John Grisham

  • The farm table - Julius Roberts

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Zoek in artikelen