10x dezelfde kostuums die in verschillende films zijn gebruikt

Een film of serie maken kost al genoeg geld, moeten veel regisseurs gedacht hebben. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er attributen hergebruikt worden. Een complete cast in volledig nieuwe kleding steken is bijvoorbeeld een dure aangelegenheid. En ach, als een bepaalde jurk erg goed was (denk aan Titanic), waarom zou je de kans dan niet grijpen om hem nog een keer te gebruiken? Wij hebben een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

1. Laten we beginnen met de Titanic (1997). Deze prachtige jurk, gedragen door Kate Winslet kent natuurlijk iedereen. De makers van Tuck Everlasting (2002) vonden de jurk zo mooi dat ook zij hem graag wilden gebruiken. In deze film gedragen door Alexis Bledel.

Bron: 20th Century Fox/Walt Disney Pictures

2. Iets meer recent is de film Pride and Prejudice and Zombies uit 2016. Deze groene jurk werd vervolgens door Maisie Williams herdragen in Mary Shelley (2018).

Bron: Lionsgate/BFI Film Fund

3. Kristin Stewart in Snow White and the Huntsman (2012) kennen we allemaal. Maar wist je dat haar jurk ook is gedragen door Adelaide Kane voor haar rol als Drizella in Once Upon a Time (2017)

Bron: Universal Pictures/ABC

4. Een klassieker. Jennifer Aniston draagt in een van de afleveringen van Friends (1994) een trouwjurk. De makers van de miniserie Edgar Allan Poe's Murder Mystery Dinner Party (2016) moeten hem erg bijzonder hebben gevonden, want voor de film haalden ze hem weer onder het stof vandaan!

  Bron: NBC/Shipwrecked Comedy

5. Met haar prachtige krullen, mooie hoed en net zo'n mooie jurk, betoverde Keira Knightley iedereen in de film The Duchess (2008). Natalie Dormer mocht in 2015 dezelfde prachtige jurk dragen in de film The Scandalous Lady W.

Bron: Paramount Vantage/BBC

6. En alsof Keira Knightley nog niet in genoeg mooie jurken mag rondlopen, werd ook haar jurk uit Pride & Prejudice (2005), naar het boek van Jane Austen, herdragen. Dit keer had Charity Wakefield de eer deze 18e-eeuwse jurk te dragen in Sense and Sensibility (2008), eveneens naar een boek van Jane Austen.

Bron: Focus Features/BBC One

7. Voor de verandering een man in dit rijtje! De mantel die in Isabel (2014) wordt gedragen door Rodolfo Sancho, die de rol van Fernando de Aragón speelt, is ook gebruikt voor de film The Hollow Crown (2016). Niemand minder dan Benedict Cumberbatch draagt de mantel in deze miniserie, naar een van Shakespeares stukken: Richard II, Henry IV: Parts 1 and 2, and Henry V.

Bron: La 1 /BBC Two

8. Deze fleurige rok zouden wij zo kopen! In Manolete (2008), een film over de legendarische Spaanse matador Manuel Rodríguez Sánchez, oftewel Manolete, draagt actrice Penélope Cruz de rok in een scène met Adrien Brody. Zeven jaar later droeg Saoirse Ronan de rok in Brooklyn (2015)

Bron: HandMade Films/BBC Films

9. Rachel Weisz droeg in de film My Cousin Rachel (2017) een prachtige zwarte Victoriaanse jurk. Deze jurk werd vervolgens gedragen door Jenna Coleman in de film over niemand minder dan Queen Victoria in de gelijknamige film Victoria (2016)

Bron: Fox Searchlight Pictures/ITV

10. Wie kent haar niet: actrice Michelle Pfeiffer liep in Dangerous Liaisons (1988) in een nette, geelkleurige jurk rond voor haar rol als Madame de Tourvel. In 1993 werd de jurk herdragen door Vinessa Shaw in de film Hocus Pocus, zij het een iets blotere variant.

Bron: Lorimar Television/Walt Disney Pictures

 

Bron: Brightside

Lees ook: Deze filmkostuums zorgden voor veel ophef

Nieuwste artikelen

  • Budget vegan - Sam Dixon

  • Het geeuwvirus - Dries Deschepper

  • Deze films en series verschijnen in oktober 2023 op Netflix

  • De huurster en het poppenhuis - Else Boer

  • Liefdadigheid - Donna Leon

Gerelateerde artikelen

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Series met de mooiste mannen

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

  • Redenen waarom we Captain Hook uit Once Upon a Time aan de haak willen slaan

Zoek in artikelen