Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

We kunnen niet meer zonder al die prachtige Disney klassiekers. Veel van de karakters uit de films hebben we in ons hart gesloten en zijn onze favoriete personages geworden. Maar wist je dat veel van deze personages zijn gebaseerd op echte personages? In sommige gevallen zijn ze zelfs gebaseerd op celebrities. Lees snel verder om te zien om welke karakters het gaat!

De 4 gieren — The Beatles

1967. The Beatles waren een van de populairste bands van die tijd. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr zouden de stemmen van de gieren in The Jungle Book verzorgen, maar volgens geruchten zou Lennon hier niet veel voor voelen en vond hij het beter om Elvis Presley in te huren om de stem te doen. Het plan met de vier stemmen ging dus niet door en daarom spreken de gieren in de film nu alleen met een accent vergelijkbaar met het accent van mensen in Liverpool.

 

 

 

 

 

 

 

  Bron: Disney

Maleficent — Eleanor Audley

Niet alleen heeft Eleanor Audley de stem van Maleficent in Doornroosje ingesproken, Disney heeft haar ook gevraagd om de scènes te spelen en te filmen zodat ze dit konden gebruiken bij het creëren van het fictieve personages. Hierdoor zijn de bewegingen en het gezicht van Maleficent geïnspireerd op de eigenschappen en gebaren van Audley. De actrice heeft ook als inspiratie gediend voor het personage Lady Tremaine, de stiefmoeder van Assepoester.

  Bron: Disney

Jessica Rabbit — Rita Hayworth

Deze bomshell werd een icoon dankzij haar figuur en rol in Who Framed Roger Rabbit. Aan het begin van het ontwerp van Jessica Rabbit baseerde schrijver Gary K. het personage op de danser uit Red Hot Riding Hood van Tex Avery. Maar het karakter van Jessica Rabbit veranderde gedurende het proces door verschillende actrices en met name door Rita Hayworth. Director of Animation, Richard Williams, zei dat hij heeft geprobeerd het karakter eruit te laten zien als Haywood maar het het haar van Vernoica Lake.

 

 

 

 

 

 

 

  Bron: Disney/Columbia Pictures Corporation

The Mad Hatter — Ed Wynn

De gekke hoedenmaker is een van de meest karakteristieke en unieke karakters van de film Alice in Wonderland. Maar wist je dat dit personage is gebaseerd op de gebaren, persoonlijkheid en de verschijning van acteur Ed Wynn? Hij was tevens de stem van het personages.

 

 

 

 

 

 

 

  Bron: Disney/Walt Disney Productions

Edna Moda — Linda Hunt

Het verhaal van Edna, een van de personages in The Incredibles, zou gebaseerd zijn op het leven van modeontwerpster Edith Head. Maar ondanks dat is het personage een bijna perfecte vergelijking met actrice Linda Hunt, die we onder andere kennen van haar rol in NCIS LA.

  Bron: Disney/CBS Television Studios

Scat Cat — Louis Armstrong

De rol van Scat Cat van The Aristocrats was oorspronkelijk geschreven voor Louis Armstrong, de indrukwekkende jazz-zanger en trompetspeler. Het idee was om hem de stem van de populaire kat, die eigenlijk Satchmo de Kat zou heten, in te laten spreken. Helaas ging dit niet door vanwege onverwachte gezondheidsproblemen bij Armstrong. De filmmakers hebben hem daarom vervangen door muzikant Scatman Crothers. Dat maakt ook meteen de naam van de kat.

  Bron: Disney/Pennebaker Productions

Dr. Facilier — Michael Jackson

De schurk in de film De prinses en de kikker, Dr. Facilier, is gebaseerd op Michael Jackson. De gelijkenis tussen de twee zit niet alleen in zijn slanke figuur en kledingkeuze, maar ook in zijn choreografie. De houdingen en het toneelspel zijn hetzelfde als die van 'The King of Pop'.

 

 

 

 

 

 

 

  Bron: Disney/Billboard

Ariel — Alyssa Milano

De prachtige roodharige Ariel uit De kleine zeemeermin heeft haar personages te danken aan actrice Alyssa Milano. De makers van de Disneyfilm wilden het imago van een mooie, lieve en hedendaagse vrouw en dus gebruikten ze de actrice als inspiratie.

Bron: Disney/Netflix

Ursula — Divine

De indrukwekkende Amerikaanse acteur en drag queen Harris Glenn Milstead, ook wel bekend als Divine, diende als inspiratiebron voor het personage Ursula uit De kleine zeemeermin. Zijn shows en uitvoeringen waren cruciaal voor het maken van de adembenemende stijl, kenmerken en het persoonlijkheid van deze schurk.

  Bron: Disney/Dreamland

Alice — Kathryn Beaumont

Het hoofdpersonage uit Alice in Wonderland is gebaseerd op actrice Kathryn Beaumont. Zij gaf tevens stem aan het personage Alice. De animators van de film gebruikten de actrice, die op dat moment pas 10 jaar oud was, om het personage tot leven te brengen. Ontelbare foto's beschrijven het werk van Kathryn en er is zelfs een video waarin ze de rol van Alice acteert en haar stem inspreekt.

 

 

 

 

 

 

 

  Bron: Disney/Reddit

Cruella de Vil — Tallulah Bankhead

In 1961 verscheen Cruella de Vil voor het eerst op het witte doek in 101 Dalmatiërs. Betty Lou Gerson leende haar stem aan het personage. Echter moest Marc Davis, hoofd animatie op de set, het personage van Cruella helemaal vanuit het niets opbouwen. Hij en zijn team hebben daarom goed gekeken naar de persoonlijkheid en het doen en laten van actrice Tallulah Bankhead.

 

 

 

 

 

 

 

  Bron: Disney/Metro-Goldwyn-Mayer

Sneeuwwitje — Marge Champion

Een van de meest iconische danseressen van de twintigste eeuw was Marge Champion. Toen ze 14 jaar oud was deed de jongedame auditie voor de rol van Sneeuwwitje in Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Haar taak was om de scènes van het personage te recreëren voor het oog van de animators op de set. Belangrijk daarbij was dat ze de sierlijkheid en het delicate van haar dansen moest behouden. Haar gebaren en bewegingen waren gelijk aan dat wat de filmmakers zochten voor Sneeuwwitje.

 

 

 

 

 

 

Bron: Disney

 

Bron: Brightside/Reddit

Lees ook: Bizarre Disney feitjes

Nieuwste artikelen

  • Het geheim van het familiehuis - Kate Morton

  • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

  • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

  • Juice - Heleen van Royen

  • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

Gerelateerde artikelen

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

Zoek in artikelen