De leukste film presidenten

Er zijn al ontelbaar veel films verschenen en er zijn dan ook al veel acteurs die de rol van president hebben gespeeld. Een aantal van deze presidenten springen eruit door de leuke rol die ze in een film spelen. Waar sommige presidenten heel statisch zijn en eigenlijk alleen op de achtergrond aanwezig zijn, zijn in andere films de presidenten juist wél heel erg aanwezig. Wat dacht je van een president die zelf meevecht in een groots gevecht?! Wij hebben de leukste film presidenten voor jullie onder elkaar gezet. 

Jamie Foxx - White House Down 

Een grappige en sterke president die kan omgaan met een raketlauncher? Oké! Wij stemmen voor Jamie Foxx! Deze president laat zien dat hij zijn mannetje in een gevecht zeker kan staan. Wij vonden het ontzettend leuk om de president zo eens op een andere manier te zien.

Bron: Columbia Pictures

Michael Douglas - The American President

Wij houden van Michael Douglas in The American President! Hij speelt de rol van president Andrew die gewoon op zoek is naar de liefde en het eigenlijk maar moeilijk vindt om alles te combineren. Toch gaat hij volledig voor een vrouw en dat kunnen wij zeker waarderen!

Bron: Universal Pictures

Michael Keane - First Daughter

In First Daughter maken we kennis met president Mackenzie, die gespeeld wordt door Michael Keaton. De president is in deze film, naast de leider van het land, eigenlijk gewoon een lieve vader die met zijn dochter danst en taart eet. Michael Keaton zet hier een mooie presidentiele en vaderlijke rol neer.

Bron: Davis Entertainment

Aaron Eckhart - Olympus Has Fallen

In Olympus Has Fallen speelt Aaron Eckhart de rol van president Benjamin Asher. Nadat hij zijn vrouw heeft verloren bij een auto-ongeluk, wordt hij ook nog eens ontvoerd! Ondanks de grote gevechten en ontploffingen die plaatsvinden, weet de president rustig en autoritair te blijven. Wij zouden zeker op hem stemmen!

Bron: West Coast Film Partners, Millennium Films 

Kevin Kline - Dave

De lieve, zachtaardige Dave lijkt zo erg op de president dat hij wordt gevraagd om zich tijdelijk voor te doen als de president. Hij doet zo zijn best in deze film en wij houden van de opbloeinde romantiek tussen Dave (Kevin Kline) en Ellen (Sigourney Weaver).

Bron: Warner Bros.

Bill Pullman - Independence Day 

In Independance Day maken we kennis met president Thomas J. Whitmore. In deze film is de president eigenlijk een ontzettende badass! Nadat de aliens de aarde willen overnemen en iedereen willen vernietigen gaat hij niet bij de pakken neerzitten en het land op een veilige afstand besturen, nee hij besluit om zelf mee te vechten! 

Bron: Twentieth Century Fox

Lees ook: De leukste alien films

Nieuwste artikelen

  • Young adult top 6: juni 2023

  • Fictie top 6: juni 2023

  • De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

  • Wauw: deze kinderen uit films zijn goed opgedroogd! 

  • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

Gerelateerde artikelen

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Zoek in artikelen