Deze acteurs werden ontslagen op de set

Het leven van een acteur in Hollywood gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn. Dit blijkt wel uit het feit dat het vaak voorkomt dat acteurs tijdens de opnames worden vervangen. Soms blijkt een acteur toch niet bij een bepaalde rol te passen, maar het is ook vaak genoeg voorgekomen dat er acteurs ontslagen werden op de set! Welke acteurs dat zijn? Wij zochten het voor je uit!

Romeo + Juliet - Natalie Portman en Claire Danes

In de film Romeo + Juliet was Natalie Portman eigenlijk gecast in de rol van Juliet om samen met Leonarda DiCaprio in de film te spelen. Maar al snel kwamen de makers erachter dat Natalie Portman en Leonardo DiCaprio geen goede match waren. Natalie Portman was ten tijde van de opnames namelijk pas 14 jaar oud en heel klein van stuk. Hierdoor leek ze naast de 21-jarige Leonardo DiCaprio op een klein meisje. Natalie Portman heeft zelf aangegeven dat sommige scènes hierdoor eruitzagen als kindermisbruik. Natalie Portman werd daarom vervangen door Claire Danes. 

Bron: Warner Bros.,Twentieth Century Fox

Transformers: Dark of the Moon - Megan Fox en Rosie Huntington-Whiteley

Megan Fox zou eigenlijk terugkeren voor de film Transformers: Dark of the Moon, maar ze kon het niet goed vinden met de regisseur Michael Bay. In een interview met Wonderland zei ze het volgende over de regisseur: "Hij wil op de set net als Hitler zijn en dat is hij ook. Hij is een nachtmerrie om voor te werken." Na deze uitspraken werd al snel bekend dat Megan Fox niet terug zou keren voor deze Transformers film. Volgens de vertegenwoordigers van Megan Fox was het haar eigen keuze om niet meer mee te doen met de film, maar andere verslagen duiden erop dat de filmmaatschappij en Michael Bay niet meer met haar wilde werken. In 2011 liet Michael Bay weten dat Steven Spielberg hem vertelde dat hij Megan Fox moest ontslaan na haar Hitler uitspraak. Vervolgens werd Rosie Huntington-Whiteley aan boord gehaald om de hoofdrol te vertolken.

Bron: Dreamworks, Paramount Pictures

The Lovely Bones - Ryan Gosling en Mark Wahlberg

Ryan Gosling zou in The Lovely Bones eigelijk de rol van Jack Salmon gaan spelen. De acteur besloot om vervolgens 27 kilo aan te komen voor zijn rol. Dit was zijn eigen idee en hij vond dat het karakter van Jack er zo uit moest zien. Hij is zoveel aangekomen door gesmolten Häagen-Dasz ijs te drinken. De regisseur van de film, Peter Jackson, was niet blij met de creatieve aanpak van Ryan Gosling en besloot om de acteur te vervangen door Mark Wahlberg.

Bron: Columbia Pictures, Dreamworks

Her - Samantha Morton en Scarlett Johansson

Voor de film Her werd Samantha Morton niet echt ontslagen, maar ze werd wel vervangen. De regisseur was namelijk niet tevreden over haar stem! In de film wordt de hoofdpersoon namelijk verliefd op de computerstem van een besturingssysteem. Nadat alle opnames al waren afgerond vond de regisseur Spike Jonze dat de stem van Samantha Morton niet een stem zou zijn waar hoofdpersoon Theodore verliefd op zou worden. Vervolgens besloot hij om Samantha Morton te vervangen door Scarlett Johansson.

Bron: Warp Films, EuropaCorp

The Lords of Flatbush - Richard Gere en Perry King

Richard Gere is nu een wereldberoemde acteur, maar voordat hij bekend werd was hij gecast in de film The Lords of Flatbush. De acteur was destijds 25 jaar oud en de film zou zijn acteerdebuut betekenen. Echter was zijn gedrag op de set onacceptabel. Slechts een paar dagen nadat de opnames van start waren gegaan, slaagde de acteur erin om ruzie te maken met een groot deel van de crew én de andere acteurs. Een van die acteurs was Sylvester Stallone. Hij liet namelijk naar verluid expres een stuk vettige kip op de broek van Stallone vallen. Richard Gere werd vervolgens ontslagen en vervangen door Perry King.

Bron: Touchstone Pictures, Fox Television Network

Aliens - James Remar en Michael Biehn

James Remar zou in de film Aliens de rol van Corporal Hicks gaan spelen, maar hij werd plotseling ontslagen door regisseur James Cameron. Michael Biehn werd vervolgens gecast voor de rol. De officiële verklaring voor zijn ontslag was dat er "creatieve verschillen" waren tussen James Remar en James Cameron. Maar jaren later onthulde James Remar dat hij ten tijde van de opnames was gearresteerd voor drugsbezit, waarna James Cameron zich gedwongen voelde om hem te ontslaan.

Bron: Showtime Networks, Twentieth Century Fox

All the Money in the World - Kevin Spacey en Christopher Plummer

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat Kevin Spacey is beschuldigd van seksueel misbruik. Dit werd zo'n groot schandaal dat Netflix besloot om hem te ontslaan van het laatste seizoen van House of Cards. Maar dat is nog niet alles, want hij speelde ook de hoofdrol in de film All the Money in the World van regisseur Ridley Scott. Al zijn scènes waren zelfs al gefilmd! Toch besloot Ridley Scott om Kevin Spacey uit zijn film te halen en Christopher Plummer werd gecast om alle scènes van Kevin Spacey opnieuw te filmen.

Bron: Netflix, TriStar Productions

 

Lees ook: Deze acteurs worden vaak samen gecast

Nieuwste artikelen

  • Schermtijd - Linda van Rijn

  • Monsterjager - Rob Geukens

  • Thin Air - Kellie M. Parker

  • Het piratenmaal - Jonny Duddle

  • Tom Clancy Nul uur - Don Bentley

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Pikante films op Netflix

  • 10 real life schandalen waardoor acteurs uit series werden ontslagen

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

Zoek in artikelen