Deze acteurs worden vaak samen gecast

Een aantal acteurs kunnen het zo goed met elkaar vinden dat ze meer dan één film met elkaar maken. Vaak spat de chemie tussen de acteurs dan ook van het scherm af! Zo hebben Bradley Cooper en Jennifer Lawrence al meerdere geweldige films met elkaar gemaakt. Maar naast Bradley Cooper en Jennifer Lawrence zijn er nog veel meer acteurs die vaak samen gecast worden. Wie dat zijn? Wij zochten het voor je uit!

Bradley Cooper en Jennifer Lawrence

We beginnen deze lijst met Bradley Cooper en Jennifer Lawrence. Deze twee topacteurs werkten voor het eerst samen in de film Silver Linings Playbook. Dit legde hun geen windeieren, want Jennifer Lawrence won zelfs een Oscar voor haar rol in deze film! Bradley Cooper was ook genomineerd voor een Oscar, maar wist het felbegeerde beeldje helaas niet in de wacht te slepen. Na Silver Lining Playbook speelden de twee acteurs nog samen in de films Serena, American Hustle en Joy.

Bron: The Weinstein Company 

Ryan Gosling en Emma Stone

Ryan Gosling en Emma Stone zijn als duo misschien wel het meest bekend van de Oscarwinnende film La La Land. Emma Stone won zelfs een Oscar voor haar rol in deze film. Voordat ze samenwerkten aan La La Land, waren de twee acteurs eerder al samen te zien in de films Gangster Squad en Crazy, Stupid, Love.

Bron: Summit Entertainment

Shailene Woodley en Ansel Elgort

Shailene Woodley en Ansel Elgort hebben in totaal samen in 4 films gespeeld. Het duo is waarschijnlijk het meest bekend van de romantische dramafilm The Fault in Our Stars waarin ze elkaars geliefden speelden. Bijna gelijktijdig waren de twee acteurs te zien in de eerste Divergent film. Hierin speelden ze broer en zus. Shailene Woodley en Ansel Elgort waren ook in de twee vervolgfilms van Divergent te zien, namelijk Insurgent en Allegiant.

Bron: Fox 2000 Pictures 

Ben Stiller en Owen Wilson

Ben Stiller en Owen Wilson spannen in deze lijst de kroon. De twee acteurs zijn samen in maar liefst 12 films te zien! De acteurs hebben beide een groot komisch talent en ze kunnen dus goed samenwerken! Ben Stiller en Owen Wilson zijn samen in de volgende fims te zien: The Cable Guy, Zoolander, Zoolander 2Meet The Parents, Meet The Fockers, Little Fockers, Night At The Museum, Night At The Museum: Battle Of The SmithsonianNight At The Museum: Secret Of The TombStarsky & HutchPermanent Midnight en The Royal Tenenbaums.

Bron: Universal Pictures

Johnny Depp en Helena Bonham Carter

Uiteraard kunnen Johnny Depp en Helena Bonham Carter niet ontbreken in deze lijst! De 2 acteurs zijn met name in veel Tim Burton films samen te zien. Johnny Depp is namelijk een goede vriend van Tim Burton en Helena Bonham Carter is zijn ex-vrouw. Johnny Depp en Helena Bonham Carter zijn in totaal in 7 film samen te zien, namelijk in: Charlie and the Chocolate Factory, Alice in Wonderland, Alice Through the Looking Glass, The Lone RangerSweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, Dark Shadows en Corpse Bride.

Bron: DreamWorks, Warner Bros.

Simon Pegg en Nick Frost

Simon Pegg en Nick Frost zijn eigenlijk de Britse Nick en Simon. Deze twee acteurs spelen namelijk in maar liefst 10 films samen! De twee zijn goed bevriend met elkaar en kunnen heel goed samenwerken. Ze verschenen samen in: Spider-Plant Man, The Adventures of Tintin, Slaughterhouse Rulez, Paul, The World's End, Shaun of the Dead, Ice Age: Continental Drift, The Boxtrolls, Grindhouse en Hot Fuzz

Bron: Universal Pictures

Tom Hanks en Meg Ryan

Tom Hanks en Meg Ryan hebben in misschien wel de twee grootste romcoms van de jaren 90 gespeeld, namelijk You've Got Mail en Sleepless in Seattle. Beide films waren een grote hit en de chemie spatte van het doek af! Naast deze twee romcoms hebben de acteurs ook samen in Joe Versus the Volcano en Ithaca gespeeld.

 Bron: Warner Bros.

Robert De Niro en Joe Pesci

Robert de Niro en Joe Pesci zijn beide echte grootheden in de filmwereld. Deze 2 beroemdheden hebben ook meerdere keren met elkaar samengewerkt, waardoor er een paar geweldige films zijn gemaakt! De twee acteurs waren onder andere samen te zien in The Good Shepherd, Goodfellas, Raging Bull, Once Upon a Time in America, Casino, A Bronx Tale en The Irishman. Voor The Irishman kwam Joe Pesci speciaal terug van zijn pensioen.

Bron: Universal Pictures

Drew Barrymore en Adam Sandler

Drew Barrymore en Adam Sandler hebben voor het eerst samengewerkt in de film The Wedding Singer. Sindsdien zijn de twee acteurs heel goed bevriend geraakt. Na The Wedding Singer speelden de twee namelijk in nog een aantal films samen. Zo waren ze samen te zien in de mooie film 50 First Dates en in de film Blended.

Bron: Columbia Pictures

Saoirse Ronan en Timothée Chalomet

Saoirse Ronan en Timothée Chalomet zijn beide nog relatief jonge acteurs, maar toch hebben ze al in aardig wat films samen gespeeld! Ze leerden elkaar kennen op de set van Lady Bird en vervolgens waren ze ook samen te zien in de film Little Women. De vriendschap tussen hun karakers in Little Women heeft zelfs iets weg van hun eigen vriendschap. Ondanks wat de media af en toe suggereert zijn de twee alleen maar bevriend met elkaar en is er geen sprake van een romance. Saoirse Ronan en Timothée Chalomet zullen ook weer samen te zien zijn in The French Dispatch.

Bron: Columbia Pictures

Alan Rickman en Emma Thompson

We sluiten deze lijst af met Alan Rickman en Emma Thompson. Deze twee geweldige acteurs hebben heel wat mooie films samen gemaakt. Helaas hebben we in 2016 afscheid moeten nemen van de geweldige acteur Alan Rickman. In totaal hebben Alan Rickman en Emma Thompson samen in 7 films gespeeld. Ze waren samen te zien in: Love Actually, Harry Potter and the prisoner of Azkaban, Harry Potter and the Order of the Phoenix, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2, Judas Kiss, Sense and Sensibility en The Song of Lunch.

Bron: Universal Pictures

Lees ook: Volwassen acteurs die tieners speelden

Nieuwste artikelen

  • Aarde eten - Dolores Reyes

  • Eigenwijze voeten - Irène Storm

  • Zonlicht op Crystal Sands - Holly Martin

  • De 6:20 man - David Baldacci

  • De school van de magische dieren: Top of flop - Margit Auer

Gerelateerde artikelen

  • 10 real life schandalen waardoor acteurs uit series werden ontslagen

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • Pikante films op Netflix

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

Zoek in artikelen