Deze volwassen grappen heb je gemist in Disney films

Wij vinden het nog steeds heerlijk om Disney films te kijken! Het maakt niet uit hoe oud je bent, Disney is voor iedereen. Misschien is je tijdens het kijken van deze films ook wel iets opgevallen. Er zitten in veel Disney films namelijk grappen die kinderen niet zullen begrijpen, maar waar je als volwassene smakelijk om kunt lachen! Wij zochten de leukste volwassen grappen in Disney films voor je uit.

Ratatouille

Wij kunnen nog steeds genieten van de leuke film Ratatouille. Maar als je deze film als volwassene kijkt valt je toch wel iets op. Zo zegt Skinny namelijk tegen Linguini: "One can get too familiar with vegetables you know!" Hmm.. betekent dat wat we denken dat het betekent? Kijk de scène hieronder en oordeel zelf: 

In Ratatouille maken Linguini en Collette op een gegeven moment ruzie, waarna Linguini wil uitleggen dat hij een rat gebruikt om te kunnen koken. Hij zegt vervolgens: "I have this tiny, little..." Waarna we Collette vervolgens snel naar beneden en weer omhoog zien kijken! Als kind zouden we dit niet eens opmerken, maar als volwassene is dit wel opvallend (en stiekem hartsikke grappig).

Aladdin and the King of Thieves

In deze tweede Aladdin film maakt Genie op een gegeven moment een opmerking die we als kind zeker niet begrepen. Genie zegt namelijk: "I thought the earth wasn't supposed to move until the honeymoon". Nu we volwassen zijn snappen we wél wat hij bedoeld en kunnen we niet anders dan hierom lachen!

Hercules

Oké, oké we moeten toegeven dat we ook als volwassene moesten nadenken over deze grap. Maar gelukkig begreep een Tumblr gebruiker de grap wel meteen en we kunnen niet anders zeggen dan dat Disney deze grap er heel knap heeft in verwerkt! Bekijk de grap zelf hieronder:

https://stepchildofthesun.tumblr.com/post/44077523919/its-funny-because-i-am-retired-in-greek-is

Ook wordt er in Hercules een leuke verwijzing gemaakt naar het noodnummer. Wanneer er 2 kinderen vastzitten, roept er eentje: "Somebody cal IX-I-I". Dit betekent natuurlijk in het Engels 911, het noodnummer dat in Amerika gebruikt wordt! Als kind was dit ons echt niet opgevallen...

Toy Story

In Toy Story 2 is er een scène tussen Buzz en Jessie. Jessie springt namelijk van het bed, landt op een autootje, maakt een salto en weet vervolgens de deur open te maken. Buzz kijkt haar na, waarna vervolgens zijn vleugels uitklappen. Als kind zijnde vonden we dit natuurlijk grappig, maar als volwassene snappen we nu dat hij Jessie wel érg leuk vond...

Frozen

In de eerste Frozen film vraagt Kristoff aan Anna van alles over Hans. Zo vraagt hij wat zijn favoriete eten is, maar ook hoe groot zijn voeten zijn.  Anna zegt daarop: 'foot size doesn't matter'. Wat duidelijk een verwijzing is naar de uitspraak dat 'grootte niet uitmaakt'.

Beauty and the Beast

In een scène zegt Beest tegen Pendule dat hij iets voor Belle wil doen, maar hij weet niet wat. Vervolgens geeft Pendule hem een opsomming wat hij voor haar kan doen, zoals chocolade of bloemen geven en 'beloftes maken waar hij zich niet aan houdt'. Als volwassene snap je natuurlijk pas echt wat Pendule daarmee bedoeld.

Vaiana

In deze film maakt Maui een leuke verwijzing naar Twitter! Hij zegt namelijk: "If you use a bird to write with, it's called tweeting". Bekijk de scène hieronder:

Finding Nemo

Wanneer Nemo samen met de andere vissen in de vieze tank zit opgesloten, eet een van de vissen iets van de grond op. Gurgle zegt vervolgens: "Don't you people realize we're swimming in our own-". Vervolgens wordt hij onderbroken door peach die zegt dat de man eraan komt. Als kind had je misschien niet door wat Gurgle wilde zeggen, maar nu hebben we dat wel door!

The Incredibles

In een verwijderde scène uit The Incredibles praat Syndrome met de babysitter van Jack-Jack. Hierin vertelt hij over het logo van zijn pak. Hij vertelde dat hij er eerst BS op wilde laten maken, maar dat hij dat geen slimme afkorting vond... als kind zou je natuurlijk niet begrijpen waarom dat niet kan, maar als volwassene snap je dat de afkorting BS staat voor Bullshit en dat je daar niet mee op je shirt wil rondlopen.

Zootopia

Konijnen staan er natuurlijk om bekend dat ze zich snel voortplanten. Dit is Disney ook niet ontgaan en ze besloten hieromheen een grap in de film te verwerken. Judy zegt namelijk: "I mean, i am just a dumb bunny, but we are good at multiplying". Kinderen zullen deze grap natuurlijk niet begrijpen, maar als volwassenen kunnen we hier goed om lachen!

Lees ook: Bizarre Disney feitjes

Nieuwste artikelen

  • De vuurdraak - Alastair Chisholm

  • Canary Islands - Charles van Haverbeke

  • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

  • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

  • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

  • 15 Disney feitjes die je nog niet wist

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Top 10 ergste Disney slechteriken

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

Zoek in artikelen