Harry Potter karakters die leuker waren in de boeken dan de films

Het boek is altijd beter dan de film; een zin die vaak uitgesproken wordt. Meer diepgang, leukere personages, of gewoonweg meer ruimte om het hele verhaal te vertellen. Wat de reden ook is, vaak komt het boek er toch wel heel goed vanaf. Buzzfeed deed een onderzoekje naar de meningen van Harry Potterfans. Ook in de onderstaande gevallen zijn lezers het erover eens dat de personages in de Harry Potter-reeks in de boeken véél leuker, beter of vriendelijker zijn dan in de films. Lees snel verder wat ze over de personages te zeggen hebben.

Ron Wemel

De beste vriend van Harry Potter wordt in de boeken omschreven als een personage dat zonder na te denken beslissingen neemt en constant moet dealen met de jaloezie die hij als vriend van De Uitverkorene heeft. Maar tegelijkertijd doet hij enorm zijn best een goede vriend te zijn en is hij op zijn eigen manier erg slim. Hij geeft de lezer een gevoel van geborgenheid en familiariteit, wat je als lezer zoekt in een personage. In de film is hij slehts een eendimensionale en betrouwbare sidekick met typische 'oneliners'.

Bron: Warner Bros.

Hermelien

Volgens de lezers hebben ze Hermelien té perfect gemaakt in de films. Waar ze in de boeken een gesloten, arrogante en te veel nadenkend persoon is, is dat juist wat haar zo herkenbaar maakt. Ook zijn ze het erover eens dat er na een tijdje te veel aandacht naar haar liefdesleven ging in plaats van naar het daadwerkelijke karakter.

Bron: Warner Bros.

Ginny Wemel

Ook het jongere zusje van Ron Wemel komt in de boeken beter uit de verf. Daar is ze een grappige en slimme dame die het verzet tegen het kwade mee leidt. Een geweldige zwerkbalspeler en weet ze haar broer op geniale wijze op de hak te nemen. In de film komt het erop neer dat ze Harry's vriendin is...

Bron: Warner Bros.

Professor Perkamentus

In het boek is de directeur van Zweinstein een eigenaardige en vriendelijke man. Hij is ietwat vreemd, maar wel grappig. Maar in de film is daar soms niet veel van terug te vinden. Zeker op het moment dat hij woest zegt: Harry did you put your name in the Goblet of Fire? en Harry bij zijn schouders pakt...

Bron: Warner Bros.

Sirius Zwarts

Sirius Zwarts, de peetvader van Harry, is 21 wanneer zijn beste vriend James Potter wordt vermoord en hij ervoor opdraait. 13 jaar spendeert hij in de gevangenis. Hij heeft nooit de kans gehad om op te groeien en zich te ontwikkelen als persoon. Het feit dat het op zo'n jonge leeftijd is gebeurd, draagt bij aan de tragedy van het verhaal. In de film is hij in de dertig, maar gedraagt hij zich nog steeds net zo onvolwassen. Het lijkt erop alsof ze hem alleen hebben gebruikt om drama toe te voegen aan de film...

Bron: Warner Bros.

Dobby

Dobby heeft zoveel voor Harry gedaan in de boeken. Hij gaf Harry kieuwwier in De Vuurbeker, en hij verscheen in de Kamer van Hoge Nood.In de film wordt dit gedaan door Marcel Lubbermans, waardoor de dood van Dobby zoveel onzinniger is.

Bron: Warner Bros.

Harry Potter

Ook Harry zelf komt er volgens lezers in de film niet goed vanaf. We kunnen er kort over zijn: in de boeken was hij cool en geen onzeker-over-alles-en-altijd-irritant-boegbeeld...

Bron: Warner Bros.

Loena Leeflang

Luidruchtig, gek en zoveel personaliteit: zo wordt Loena Leeflang omschreven. In de films is ze slechts een dromerig meisje dat amper tekst heeft en lijkt ze constant high. Niet onze woorden...

Bron: Warner Bros.

Marcel Lubbermans

Marcel Lubbermans was zo'n mooi personages in het boek. In de film lijkt hij slechts een grap. Hij was zo moedig, terwijl dat in de film helemaal niet naar voren komt. Niet tot Harry Potter en de relieken van de dood deel 2 althans.

Bron: Warner Bros.

Dwaaloog dolleman

De (te) gekke dwaaloog Dolleman komt in de film zoveel onvriendelijker over tegenover Harry. Een beetje te ruig. Terwijl hij in de boeken Harry een foto gaf van de originele orde en hij tijd had om met Harry goede gesprekken te voeren. Jammer dat dat niet in de films zo is terug gekomen.

Bron: Warner Bros.

De Wemel-tweeling

Lezers noemen Fred en George goed in de films, maar briljant in de boeken. Ze geven aan dat de tweeling veel meer een eigen en goede verhaallijn had, dat er meer interactie was met hun jongere broer Ron. In de film zijn ze veel oppervlakkiger en zijn ze er alleen voor het grappen en grollen. Ze hadden veel meer impact kunnen hebben in de films.

Bron: Warner Bros.

Remus Lupos

Hij had een zwaar leven, maar ondanks alles was hij nog steeds aardig en verzorgend. Hij beurt anderen op als ze verdrietig zijn, kijkt om naar zijn studenten en hij laat Marcel Lubbermans zichzelf getalenteerd en belangrijk voelen tijdens zijn lessen. Hij heeft slechts één doel: altijd het goede doen en te zorgen voor de mensen van wie hij houdt. In de film vinden de lezers hem slecht chagrijnig en hardhandig. 

Bron: Warner Bros.

 

Bron: Buzzfeed

Lees ook: Zo had de Harry Potter cast eruit moeten zien volgens de boeken

 

Nieuwste artikelen

  • 10x populaire jongen versus verlegen meisje films

  • Even krabben - Rebecca Watson

  • Recensie: Ghostbusters: Afterlife

  • Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings krijgt een vervolg

  • Het spoor van de doden - Sarah Bailey

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

  • Door deze onthullingen ga je anders naar Harry Potter kijken

Zoek in artikelen