Shadowhunters feiten die je nog niet wist

Helaas is de serie Shadowhunters na 3 seizoenen gestopt. Toch kunnen wij geen genoeg krijgen van deze geweldige serie die gebaseerd is op de Kronieken van de onderwereld boeken van Cassandra Clare! Wij zijn daarom op zoek gegaan naar de leukste Shadowhunters feiten. Wedden dat jij deze feiten nog niet wist?

Shadowhunters feiten                 Shadowhunters feiten                 Shadowhunters feiten                 Shadowhunters feiten                 Shadowhunters feiten                 Shadowhunters feiten                 Shadowhunters feitenBron: Constantin Film

1. Alec als Jace?

Matthew Daddario (Alec) deed eigenlijk auditie voor de rol van Jace. Maar toen Cassandra Clare zijn auditie zag zei ze tegen de casting directors dat hij een betere Alec zou zijn. Wij zouden hem ook niet in een andere rol kunnen voorstellen! 

2. De perfecte Alec en Magnus

Over audities gesproken, Harry Shum Jr. (Magnus) en Matthew Daddario hebben beide auditie gedaan voor de film The Mortal Instruments: City of Bones. Harry Shum Jr. deed auditie voor Magnus en Matthew Daddario voor Alec. Beide kregen helaas de rol niet in de film, maar dus wel in de tv-serie!

Shadowhunters feiten                  Shadowhunters feiten                  Shadowhunters feitenBron: Constantin Film

3. Tattoo

De cast van Shadowhunters hebben een tatoo laten zetten van de engelachtige rune die te zien is in de tv-serie, nadat de opnames van het eerste seizoen waren afgerond.

4. Geen vlekkeloze auditie

De auditie van Katherine McNamara (Clary) verliep niet geheel vlekkeloos. Tijdens de auditie liep ze namelijk vol tegen een muur aan! Ze zegt er het volgende over: "Aan het einde van de scène moest ik wegstormen en ik was zo gefocused, toegewijd en klaar om erin te duiken. Vervolgens, in het midden van de auditie en voor de ogen van iedereen, draaide ik me om, stormde weg en liep vol tegen een muur aan." Ai! Gelukkig heeft Katherine McNamara alsnog de rol gekregen!

Shadowhunters feitenBron: Constantin Film

5. Bijzondere vechtsscènes

De vechtsscènes in Shadowhunters zijn elke keer iets anders. Dit komt omdat de vechtstijl gebaseerd wordt op de onderlinge relaties van de karakters en de verschillende wezens waartegen ze vechten. Katherine McNamara zegt er het volgende over: "Onze stuntcoördinator van Shadowhunters, Darren McGuire, was briljant omdat hij ons leerde om verder te gaan dan het gevecht. Elk karakter en elk wezen had een andere vechtstijl. Het was niet alleen maar een Martial art stijl. Hij nam een stukje van een wezen of van een karakter waarvan hij dacht dat het belangrijk was en smolt het samen zodat het uniek was. Elke gevecht had zijn eigen verhaal dat gebaseerd was op de relaties die de karakters met elkaar hebben en wat er in hun omging."

6. Alberto Rosendo was dé Simon voor Katherine McNamara

Katherine McNamara wist meteen dat Alberto Rosende de rol van Simon zou gaan spelen. Toen ze hem voor het eerst zag wist ze namelijk meteen dat hij Simon was. Volgens de actrice was daar geen twijfel over mogelijk. Katherine McNamara vertelt ook dat haar band met Alberto Rosendo zo sterk was, omdat ze tegelijk het auditie proces doorliepen. We zagen dit zeker terug op het scherm!

Shadowhunters feitenBron: Constantin Film

7. Aandenken van de set

Katherine McNamara heeft ook iets meegenomen van de set. Het kunstenaarsbeeldje dat te zien was in de kamer van Clary is gesigneerd door de gehele camera crew, voordat het aan haar gegeven werd. "Een van onze camera operators, die mijn allereerste scène van Shadowhunters filmde en die erbij was tot aan het eind, nam het beeld op de laatste dag mee en zorgde ervoor dat de hele camera crew het signeerde. Vervolgens gaf hij het als verrassing aan me. Dat was het grootste cadeau, want ik heb zoveel van hen geleerd. Ze zijn net zoveel familie van me als de anderen."

8. De laatste scène

De allerlaatste scène die Katherine McNamara gefilmd had voor Shadowhunters was ook de allerlaatste scène ooit die opgenomen is voor de serie, namelijk de scène van Clary en Jace waar ze aan het dansen zijn op de bruiloft van Alec en Magnus. "Dat zijn echte tranen, omdat het moment dat ik van hem wegliep ook het laatste gedeelte van de serie was die we ooit zouden filmen. En het was zo perfect omdat iedereen aanwezig was. Ik bedoel, zelfs Isaiah (Luke) was aanwezig, terwijl hij ook bezig was met de opnames van It Chapter Two.", aldus Katherine McNamara.

Bron: IMDB, Buzzfeed.

Lees ook: 12 romantische fantasy series

Nieuwste artikelen

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

 • De enige dochter - A.B. Yehoshua

 • Het Ultimatum - John Grisham

 • The farm table - Julius Roberts

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

 • Top 12 beste young adult fantasy series

 • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • Volwassen acteurs die tieners speelden

Zoek in artikelen