To All the Boys I've Loved Before feiten die je nog niet wist

Heb jij de heerlijke romantische film To All the Boys I've Loved Before ondertussen ook al zo vaak gekeken dat je hem bijna mee kan praten? Wij wel! Wij kunnen geen genoeg krijgen van de romance tussen Lara Jean en Peter Kavinsky. Ben jij ook zo'n grote fan van de film? Dan wil je natuurlijk het liefst alles over de film weten. Na het lezen van deze To All the Boys I've Loved Before feiten ben jij een échte expert van de film!

1. Noah Centineo (Peter Kavinsky) speelde bijna een andere rol in de film

Het had zomaar gekund dat Noah Centineo de rol van Josh had gespeeld! In een interview met IndieWire vertelt de regisseur Susan Johnson het volgende over de casting: "Toen we het script doornamen wist ik dat ik Israel (Josh) geweldig vond en dat ik Noah geweldig vond, maar ik wist nog niet zeker wie welke rol zou gaan spelen. Ik dacht eerst aan Noah voor Josh, omdat ik vond dat hij er echt uitzag als 'the boy next door'. Maar toen ik de chemie tussen Lana (Lara Jean) en Noah zag wist ik welke richting we op moesten gaan. Israel was geweldig met Janel (Margot). Dus uiteindelijk pakte alles goed uit."

2. No-dating pact

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat Noah Centineo en Lana Condor een geweldige chemie met elkaar hadden. Zo'n geweldige chemie zelfs, dat de fans zich begonnen af te vragen of de twee niet aan het daten waren. Lana Condor vertelde in een interview met Jimmy Fallon dat ze voor het filmen van To all the boys I’ve loved before met Noah Centineo een hot yoga les had gevolgd. Vervolgens aten ze pizza in zijn appartement. Op dat moment voelde Lana Condor wel wat vonken tussen hen overspringen. Maar Lana Condor besloot er meteen wat mee te doen en zei tegen Noah Centineo dat er niks tussen hun zou gaan gebeuren. Ze wilde graag dat de film het goed zou doen en dat ze samen professioneel op de set konden staan. Noah Centineo stemde daarmee in waarna ze een soort contract opstelden – net als in de film – waarin ze de grenzen van hun relatie op hebben gesteld. 

To All the Boys I've Loved Before feitenBron: Netflix

3. Whitewashing

Jenny Han is de schrijver van het boek waarop de fim is gebaseerd. Ze heeft in een interview aangegeven dat veel filmstudios geïntereseerd waren om het boek te verfilmen. Maar allemaal hadden ze één voorwaarde: de etniciteit van Lara Jean moest veranderd worden van aziatisch naar kaukasisch. Jenny Han was vastbesloten om ervoor te zorgen dat Lara Jean ook in de film half Koreaans, half Amerikaans zou zijn. Ze vertelt dat er maar één studio was die akkoord ging met haar voorwaarde om een aziatische actrice te casten als Lara Jean. Uiteindelijk kreeg Lana Condor de hoofdrol.

4. Lara Jean's lockscreen

In de film zien we op een gegeven moment een foto van Lara Jean en Peter Kavinsky terwijl ze samen aan het slapen zijn als haar lockscreen op haar telefoon. Deze foto was echter een echte foto die van de twee acteurs is genomen! Lana Condor en Noah Centineo waren tijdens de opnames namelijk in slaap gevallen. Een van de medewerkers van de film zag hun liggen en besloot een foto te maken. Deze foto werd uiteindelijk dus in de film gebruikt.

To All the Boys I've Loved Before feitenBron: Netflix

5. Improvisatie

Noah Centineo heeft twee scènes in de film geïmproviseerd, namelijk de scène waarin Peter zijn hand in de achterzak van Lara Jean stopt en haar ronddraait in de cafetaria en de scène waarin hij de popcorn redt voordat hij in een kussengevecht belandt met Kitty.

6. De scène op het sportveld

Aan het begin van de film, nadat de brieven zijn verstuurd, ziet Lara Jean Peter Kavinsky op het sportveld staan en besluit hem naar beneden te trekken en te zoenen als ze Josh ziet aankomen. In een interview vertelt Noah Centineo dat in de boeken Lara Jean in de armen van Peter springt. Echter werkte dit niet voor de film. De opnames werden voor een uur stilgelegd en Noah Centineo, Lana Condor en de rest van de crew probeerden vervolgens te bedenken wat wel zou werken voor de film. Uiteindelijk is de scène waarin Lara Peter naar beneden trekt en hem zoent het resultaat geworden.

To All the Boys I've Loved Before feitenBron: Netflix

7. Noah als Noah?

Noah Centineo vertelt in een interview met Buzzfeed dat hij auditie heeft gedaan voor nog een andere populaire Netflix film, namelijk The Kissing Booth! "Ik heb auditie gedaan voor de hoofdrol in The Kissing Booth die uitkwam op Netflix. Ik heb bijna voor elke film die uitkomt wel auditie gedaan, net als veel andere acteurs", aldus Noah CentineoWij hadden het niet erg gevonden om Noah Centineo ook in de rol van Noah Flynn te hebben gezien!

8. Handgeschreven brieven

De brieven die je in de film ziet, evenals de contracten, zijn allemaal geschreven door Lana Condor. Tijdens de lunch pauzes moest Lana verschillende versies schrijven, aangezien haar karakter ze in de film in stukken scheurt.

To All the Boys I've Loved Before feitenBron: Netflix

9. Memes

Lana Condor en Anna Cathcart (Kitty) vertellen in een interview met Buzzfeed dat ze alle memes en grappen over To All the Boys I've Loved Before hebben gezien en dat ze ze zelfs aan elkaar doorsturen! "Lana en ik sturen ze naar elkaar door en zeggen: 'Heb je deze al gezien? En heb je die ook gezien?", aldus Anna Cathcart.

10. Boekenwurm

Noah Centineo was een echte boekenwurm toen hij opgroeide. Zijn favoriete boekenseries zijn Harry Potter en A Series of Unfortunate Events. In een interview met Build Series vertelt Noah Centineo dat hij de fans van de boekenserie van To All the Boys I've Loved Before begrijpt dat ze een goede verfilming willen zien. Volgens ons is dat zeker gelukt!

Bron: IMDB, Buzzfeed.

Lees ook: The Kissing Booth feiten die je nog niet wist

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Dear White People seizoen 4

  • Hartritme - Bart Chabot

  • 10x kick-ass vrouwenfilms

  • Recensie: Mare of Easttown

  • Sadie - Courtney Summers

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Netflix codes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

Zoek in artikelen