Deze filmkostuums zorgden voor veel ophef

Filmoutfits zijn een belangrijk onderdeel voor de beoordeling van een film. Kijkers, en vooral fans van een bepaalde film, zijn kritisch en laten het merken als ze het ergens niet mee eens zijn. Kostuums bepalen nu eenmaal voor een groot deel ons beeld van het personage, en als dat niet goed is, tja... Ook op de onderstaande outfits kwam veel kritiek. Ben jij het ermee eens?

Cinderella

De live-action remake van Cinderella in 2015 bracht veel leven met zich mee. Met Lily James in de hoofdrol van Assepoester, maar ook met grote namen als Cate Blanchett, Richard Madden en Helena Bonham Carter, bestond de film uit een topcast. Maar er was wel een puntje van kritiek: De taille van Lily is namelijk veel te smal en te onrealistisch. Kijk en oordeel zelf...

Bron: Allison Shearmur Productions

Jurassic World

Deze reboot van Jurassic Park kon naast lovende beoordelingen ookop wat kritiek rekenen. Met name op de kledingstijl van het personage Claire. Ze draagt namelijk altijd pumps! En laat dat nu net niet handig zijn als je op de vlucht bent voor losgeslagen dino's

Bron: Universal Pictures

Harry Potter

Fans van Harry Potter zagen hun favoriete personages opgroeien tot jongvolwassenen, zowel op het witte doek als daarbuiten. De Britse acteur Matthew Lewis, die Marcel Lubbermans speelde, kreeg van de filmmakers een dikmaakpak om zijn personage beter neer te kunnen zetten. Hij voelde zich hierdoor echter behoorlijk onzeker op de set. Zo vertelde hij: “No one knows I’m wearing this damn thing, they all just think I’m fat”.

Bron: Warner Bros.

Suicide Squad

De film Suicide Squad kon op wat kritiek rekenen rondom het personage van Margot Robbie, Harley Quinn. Haar outfit zou namelijk te veel afleiden van haar geweldige acteerprestaties. De hoofdrolspeelster verklapte dat ze de hot pants droeg omdat ze leuk zijn om te dragen, maar dat ze in het echt nooit zoiets in het openbaar zou dragen. Ze uitte haar bezorgdheid hierover aan de regisseur, maar dat heeft niet geholpen.

Bron: Atlas entertainment

Ant-Man and the Wasp

Kijkers liepen weg met actrice Evangeline Lilly in de film Ant-Man in 2015, maar over het vervolg waren ze iets minder enthousiast. Dat kwam vooral door het pak dat ze droeg. Volgens fans had dat pak, net zoals in de stripboeken moeten zijn.

Bron: Marvel Studios

Pitch Perfect

De Pitch Perfect-trilogie is sinds het eerste deel uitkwam ontzettend populair. Maar voordat het derde deel ook nog maar was uitgebracht, was er al een hoop om te doen. De Australische actrice Rebel Wilson poseerde samen met haar collega's voor een foto op de set, waarmee ze haar outfit onthulde voor een bepaalde scène. Fans waren helemaal niet blij om te zien dat Wilson een meer conservatieve look had gekregen dan haar collega's en ze beschuldigden de filmmakers van bodyshaming omdat de actrice zo gedwongen werd meer van haarzelf te verbergen.

Bron: Brownstone Entertainment

Wonder Woman

Fans van de stripboeken keken uit naar de film Woner Woman in 2017, maar ze waren het niet zo eens met de keuze voor Gal Gadot. Niet omdat ze niet goed acteert, maar haar kostuum bezorgde de fans zorgen. Ze vonden het met de donkere tonen te verschillend van het originele kostuum. Daarnaast draagt ze lange laarzen met hoge plauteuzolen, wat volgens de fans veel te onpraktisch is voor de superheld.

Bron: Warner Bros.

Twilight

In 2010 kwam The Twilight Saga: Eclipse uit. De derde film in de reeks van de gelijknamige boekenserie. Met een diehard tienerfanbase, kon het niet anders dan dat de film, ongeacht de recensies, enorm populair werd. Maar wat wel opviel was dat het haar van Kristin Stewart, die Bella speelt, compleet anders was dan in de delen daarvoor. Maar niet zonder reden: Stewart had namelijk net daarvoor opnames gedaan voor The Runaways, waarbij ze haar echte haar af moest knippen en rondliep met een pixie-kapsel. In Twilight droeg ze dus een pruik om dat te verbergen.

Bron: Summit Entertainment

Catwoman

Met Halle Berry als Catwoman kan er niet veel fout gaan zal je denken. Maar niets is minder waar. De film kwam in 2004 uit en kreeg niet het succes waar op gehoopt was. Het kostuum van Halle Berry was met name wat kijkers dwarszat. Het pak was volgens hen veel te onthullend en totaal onpraktisch voor een vechtende superheldin. Met een verkeerder beweging zou je alles zien! Fans hielden niet van de gescheurde leren broek en de bondage-achtige bh.

Bron: Warner Bros.

Baywatch

Baywatch. Wie kent de serie met Pamela Anderson en David Hasselhoff niet. Baywatch is de geschiedenis ingegaan als een van de meest iconische series van de jaren '80 en '90. Met het rode badpak natuurlijk als het grootste herkenningspunt. Maar de badpakken waren eigenlijk totaal niet praktisch. Ze waren niet eens gemaakt van waterproof-materiaal, lspandex zit normaal niet in zwemkleding.

Bron:nGTG Entertainment

Lees ook: 20 fouten in blockbuster films

Nieuwste artikelen

  • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

  • Juice - Heleen van Royen

  • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

  • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

  • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

  • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

Zoek in artikelen