De beste tv opening credits

Wij vinden het heerlijk om series te bingen! Van Friends tot True Blood tot Game of Thrones, wij kijken het allemaal! Niet alleen zijn de verhaallijnen geweldig (en toegegeven ook veel mannen in series zijn het kijken waard), maar veel series doen ook veel moeite voor een mooie intro. Sommige intro's zijn zo memorabel dat bijna iedereen het wel kent! Wij hebben daarom de beste tv opening credits voor jullie op een rijtje gezet.

Game of Thrones

"Dun dun, dundundun dun dun, dundun dun dun". Wedden dat je al meteen de theme song van Game of Thrones in je hoofd hebt zitten als je deze woorden ziet? We kunnen dan ook niet anders dan de lijst met beste tv opening credits met deze serie beginnen! Niet alleen is de muziek die Ramin Djawadi gecomponeerd heeft geweldig, maar ook de hele opening zelf is prachtig. We reizen door een kaart van Westeros waar langzaamaan de gebieden die we kennen uit de serie worden opgebouwd, zoals King's Landing en Winterfell. Het geheel is prachtig en dat maakt dit tot een van de beste tv opening credits ooit!

The Simpsons

Uiteraard kunnen we de succesvolle serie The Simpsons niet buiten beschouwing laten! Al sinds 1989 is deze serie een grote hit en tot op de dag van vandaag kunnen we van nieuwe afleveringen genieten. De opening credit is zo goed in elkaar gezet, dat het bijna een aflevering op zich is! In de intro maken we kennis met de familie Simpson en zelfs in de korte intro worden de verschillende karakters goed uitgebeeld. Alleen de opening credits zit al boordevol humor, waardoor we deze toch elke keer weer kijken als we de serie opzetten!

The Fresh Prince of Bel-Air

"Now this is the story all about how..." wedden dat jij de intro ondertussen ook mee kan rappen? We maken in deze opening credits kennis met het karakter van Will Smith en het verhaal van de serie wordt meteen duidelijk! Nadat Will in een gevecht is beland besloot zijn moeder hem naar zijn welvarende oom en tante in Bel-Air te sturen. Dat maakt deze intro duidelijk door middel van een ontzettend catchy nummer.

Sex and the City

Sex and the City is natuurlijk een fenomeen op zich. Wij kunnen blijven genieten van de opening credits! Carrie Bradshaw loopt rond in New York City in haar herkenbare roze outfit. Vervolgens zien we hoe een auto vol door een plas water rijdt, waarna ze zich omdraait en haar eigen gezicht op een bus zit. Iconisch.

Friends

"So know one told you life was gonna be this way *clap* *clap* *clap* *clap*" wedden dat jij naast het hard meezingen van de tekst ook elke keer op het juiste moment in je handen klapt? Dit nummer is misschien wel een van de meest bekende intronummers van een tv-serie ooit en bijna iedereen kent het wel. Naast het nummer zijn de opening credits zelf ook geweldig om te kijken. Niet alleen zien we hilarische scènes uit de serie voorbijkomen, waarbij elke acteur geïntroduceerd wordt, maar we zien ook de iconische scène bij de fontein waarin de zes vrienden in en rond de fontein aan het spelen zijn en waarbij we de herkenbare bruine bank zien! Alleen de intro brengt al een lach op je gezicht.

The Sopranos

In de opening credits van de maffiaserie The Sopranos zien we Tony door de New Jersey Turnpike rijden. Langzaamaan komt hij steeds dichter bij zijn bestemming terecht totdat hij uiteindelijk bij zjin huis aankomt. Niemand zou op het eerste gezicht kunnen vermoeden dat hij een maffiabaas is. Juist het alledaagse van de intro van deze serie maakt het zo bijzonder!

Masters of Sex

In deze serie volgen we dr. William Masters en Virginia Johnson, de grote wetenschappelijke pioniers op het gebied van seksualiteit. Dat de serie over seks gaat is duidelijk te zien aan de opening credits. Bijna elk eufemisme van seks komt voorbij in de intro van de serie en dit is tot een bijzonder geheel gemonteerd. 

Beverly Hills 90210

Deze heerlijke serie is ondertussen iconisch geworden! Wij zouden ook wel bevriend willen zijn met deze vriendengroep! Alleen al door het kijken van de opening credits hebben we weer zin om deze serie te gaan kijken. 

Dark

De Netflix serie Dark is een aanrader voor iedereen die houdt van series waarbij je actief mee moet doen. De serie zit steengoed in elkaar en dat begint al bij de opening credits! We zien het filmpje als het ware door een caleidoscoop. Dit staat waarschijnlijk voor de verschillende tijden waarin de serie zich afspeelt en dat verleden, heden en toekomst niet per se lineair is, maar ook tegelijk plaats kan vinden. In combinatie met het bijzondere nummer dat er onder gezet is, zorgt dit voor een duistere intro die perfect past bij deze serie!

True Blood

Bij het zien van de opening credits van True Blood krijgen we niet meteen het gevoel dat we naar een serie gaan kijken over vampiers. Het toepasselijke nummer Bad Things van Jace Everett wordt onder de beelden afgespeeld en we krijgen een goed beeld van Louisiana, de plaats waar de serie zich afspeelt. Het is al met al een intro die eruit springt!

The O.C.

De opening credits van The O.C. is niet per se uniek, we hebben dit soort intro's al vaker voorbij zien komen. Het is in dat opzich niet revolutionair, maar in combinatie met de titelsong California van Phanton Planet is het toch een ontzettend herkanbare tv opening credits!

American Gods

Deze serie gaat over de strijd tussen de oude Goden tegen de nieuwe Goden en ondanks dat dat in de opening credits misschien niet meteen helemaal duidelijk is, is het wel een heel bijzondere intro! Zo is alles verlicht met neonlampen en worden verschillende gebouwen en voorwerpen een voor een uitgelicht. De opening credits zijn bijna hypnotiserend te noemen.

Parks and Recreation

We eindigen deze lijst met de serie Parks and Recreation. Deze leuke serie heeft een heerlijk, vrolijk intro die perfect past bij de inhoud van de serie. Na het zien van deze intro hebben we meteen zin om de hele serie te gaan bingen!

Lees ook: Top 12 scifi series op Netflix

Nieuwste artikelen

  • Verliefd in het voorjaar - Nora Roberts

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik jou was van Marijke Vos

  • Terschelling - Linda van Rijn

  • De nieuwe achternaam - Elena Ferrante

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

Zoek in artikelen