20 tv-acteurs met de beste chemie

Pas op! Er staan mogelijk spoilers in dit artikel.

Op tv bestaan er verschillende geweldige koppels, zo kunnen we in series van een aantal geweldige romantische koppels genieten, maar er bestaan ook een aantal vriendschappelijke koppels waar we ontzettend van kunnen genieten. De koppels in deze series werken zo goed, omdat de acteurs gewoon geweldige chemie met elkaar hebben! Denk bijvoorbeeld maar aan Charming en Snow in de serie Once Upon a Time. Die chemie was overduidelijk aanwezig tussen de acteurs, en dat is ook niet gek aangezien de acteurs in het echt ook een stelletje zijn. Wij hebben 20 tv-acteur met de beste chemie voor jullie onder elkaar gezet.

Josh Dallas en Ginnifer Goodwin - Once Upon a Time

In Once Upon a Time hadden veel karakters geweldige chemie met elkaar. Zo genieten wij elke keer weer van de romance tussen Emma en Hook. Maar de acteurs met de meeste chemie zijn toch Joss Dallas en Ginnifer Goodwin, die de rollen van Charming en Snow speelden. Hun relatie spatte van het scherm af. De twee acteurs vielen tijdens de opnames ook in het echt voor elkaar! Geen wonder dus dat hun relatie zo goed overkwam op het beeld.

Bron: ABC Signature

Hugh Dancy en Mads Mikkelsen - Hannibal

De chemie tussen Hugh Dancy en Mads Mikkelsen, die respectievelijk de rol van Will en Hannibal speelden, was overduidelijk aanwezig. De onderhuidse spanning tussen de twee karakters was voelbaar tijdens hun scènes samen. De fans hoopten zelfs dat de twee een romantische relatie zouden krijgen! Dat is nooit gebeurd, maar Mads Mikkelsen heeft in een interview wel aangegeven dat hij en Hugh Dancy een kus tussen de twee karakters in de finale van seizoen 3 zeker hadden zien zitten.

Bron: Gaumont International Television

Eliza Taylor en Bob Morley The 100

Ondanks dat 'Bellarke' een ontzettend populair ship was in The 100, hebben de karakters Bellamy en Clarke nooit een relatie met elkaar gehad. Waarschijnlijk hoopten veel mensen dat deze karakters een relatie met elkaar zouden krijgen door de geweldige chemie tussen de hoofdrolspelers. Ook hier is de chemie goed te verklaren, want Eliza Taylor en Bob Morley kregen tijdens de opnames een relatie met elkaar. Ze zijn zelfs met elkaar getrouwd! 

Bron: Warner Bros. Television

Ellen Pompeo en Patrick Dempsey - Grey's Anatomy

Wat hebben we genoten van de relatie tussen Meredith Grey en Derek Shepherd in Grey's Anatomy. Ons hart brak dan ook toen Patrick Dempsey de serie verliet. De relatie tussen de twee karakters was zo geloofwaardig dankzij de geweldige chemie tussen de acteurs.

Bron: Shondaland

Andy Samberg en Melissa Fumero Brooklyn Nine-Nine

Jake en amy zijn stiekem echt relationship goals ze nemen elkaar niet te serieus, kunnen met elkaar lachen, maar bovenal zijn ze er voor elkaar. De chemie tussen Andy Samberg en Melissa Fumero is overduidelijk aanwezig, waardoor de relatie tussen Jake en Amy heel geloofwaardig en realistisch aanvoelt. 

Bron: Universal Television, Fremulon

Melissa Benoist en Katie McGrath - Supergirl

In Supergirl is de chemie tussen Kara Danvers en Lena Luther onmiskenbaar. Ondanks dat de karakters in de serie alleen vrienden zijn, hopen veel fans toch dat er een romantische relatische tussen hen zal ontstaan. Dat is niet vreemd, gezien de geweldige chemie tussen Melissa Benoist en Katie McGrath!

Bron: Warner Bros. Television

Tom Ellis en Lauren German - Lucifer

Lucifer en Chloe bleven lange tijd om elkaar heen draaien, maar uiteindelijk kregen ze toch een relatie met elkaar. Veel fans hadden dit al lange tijd zien aankomen en dat komt mede dankzij de geweldige chemie die Tom Ellis en Lauren German met elkaar hebben. Bij de scènes tussen Lucifer en Chloe voel je de knetterende spanning gewoon hangen!

Bron: Warner Bros. Television, Netflix

Kit Harington en Rose Leslie - Game of Thrones

De romance tussen Jon Snow en Ygritte was kortstondig en liep helaas niet goed af. Toch was de chemie tussen de twee karakters onmiskenbaar! Deze chemie kwam door de geweldige klik die Kit Harington en Rose Leslie met elkaar hebben. Tijdens de opnames van Game of Thrones vielen niet alleen hun karakters voor elkaar, ook de acteurs zelf werden verliefd! Ondertussen is het stel getrouwd en hebben ze samen een zoontje.

Bron: HBO

Dylan O'Brien and Holland Roden - Teen Wolf

De romance tussen Stiles en Lydia is geweldig. Stiles heeft altijd oog voor haar en weet hoe slim ze is. Lydia op haar beurt zorgt ook voor Stiles en haalde hem uit paniekaanvallen wanneer hij die heeft. De karakters zijn geweldig samen en dit hebben we voornamelijk te danken aan de twee acteurs die dankzij hun chemie deze rollen en hun relatie geweldig hebben neergezet.

Bron: MTV

Jared Padalecki en Jensen Ackles - Supernatural

Jared Padalecki en Jensen Ackles hebben jarenlang de broers Sam en Dean Winchester gespeeld in Supernatural. Dit is ook duidelijk te zien, want de bromance die we in Supernatural te zien kregen was geweldig!

Bron: Warner Bros. Television

Lauren Graham en Scott Patterson - Gilmore Girls

Gilmore Girls, wij houden ervan! En alhoewel we de moeder-dochterrelatie tussen Rory en Lorelai geweldig vinden, spat de relatie tussen Luke en Lorelai echt van het scherm af! De chemie tussen de twee was al vanaf het allereerste moment voelbaar en we hebben kunnen zien hoe de twee karakters langzaamaan steeds meer voor elkaar vielen en uiteindelijk een koppel werden.

Bron: Warner Bros. Television

Nina Dobrev en Ian Somerhalder - The Vampire Diaries

Alhoewel Elena eerst een relatie met Stefan had, bleek Damon later de liefde van haar leven te zijn. Al vanaf het eerste seizoen was de aantrekkingskracht tussen deze twee karakters voelbaar. Toen ze eenmaal een relatie met elkaar hadden spatte de chemie helemaal van het scherm. Dat is zeker niet vreemd als je bedenkt dat de acteurs in het echt ook een relatie met elkaar hadden.

Bron: Warner Bros. Television

Bradley James en Colin Morgan - Merlin

De vriendschap tussen Merlin en Arthur maakte de serie Merlin zo geweldig. De twee karakters kibbelden heel wat met elkaar af (zo zal je merken dat jij straks ook in het dagelijks leven iemand een clotpole noemt), maar ze kunnen ook niet zonder elkaar. Hun vriendschap is geweldig en de twee hebben letterlijk alles voor elkaar over. Ze riskeren hun eigen leven om dat van de ander te redden. Deze vriendschap tussen de karakters had niet zo goed overgekomen als Bradley James en Colin Morgan geen geweldige chemie met elkaar hadden. Het is duidelijk te merken dat de twee ook in het echt het goed met elkaar kunnen vinden!

Bron: BBC

Sarah Michelle Gellar en James Marsters - Buffy the Vampire Slayer

Buffy en Spike hebben een echt enemies to lovers verhaal en zelfs in het begin, toen de twee elkaar nog niet mochten, was de chemie overduidelijk! De acteurs wisten ons vanaf het alleerste begin te overtuigen van de chemie tussen Buffy en Spike.

Bron: 20th Century Fox Television

Benedict Cumberbatch en Martin Freeman - Sherlock

Sherlock en John, ook wel Johnlock genoemd, hadden een geweldige dynamiek in de serie Sherlock! De acteurs waren overduidelijk goed op elkaar ingespeeld en hebben Sherlock en John geweldig neergezet.

Bron: Hartswood Films, BBC

Zooey Deschanel en Jake Johnson - New Girl

Zooey Deschanel en Jake Johnson hadden als Jess en Nick zoveel chemie samen, dat de makers besloten om hun in het eerste seizoen niet te veel bij elkaar te zetten. Zelfs als de acteurs elkaar niet aanraakten, was de chemie zo overduidelijk aanwezig dat het afleidde van de scène. Pas in seizoen 2 besloten de makers om de acteurs meer bij elkaar te zetten, aangezien ze vanaf dat seizoen opbouwden naar de relatie tussen Nick en Jess.

Bron: Elizabeth Meriwether Pictures

Leighton Meester en Ed Westwick - Gossip Girl

"3 words, 8 letters. Say it and I'm yours." De relatie tussen Chuck en Blair verliep niet van een leien dakje, maar uiteindelijk waren ze een geweldig stel! Dit komt ook dankzij de geweldige chemie tussen Leighton Meester en Ed Westwick. Wij waren zeker #TeamChair aan het eind van Gossip Girl.

Bron: Warner Bros. Television

Jennifer Aniston en David Schwimmer - Friends

In de Friends reünie maakten Jennifer Aniston (Rachel) en David Schwimmer (Ross) bekend dat ze tijdens de opnames van Friends een ontzettende crush op elkaar hadden! Geen wonder dat de aantrekkingskracht tussen de twee personages zo groot was op tv.

Bron: Warner Bros.

Sam Heughan en Caitriona Balfe Outlander

De prachtige romance tussen Jamie en Claire in Outlander is vooral zo geweldig, dankzij de overduidelijke chemie tussen de karakters. Ze weten Jamie en Claire geweldig neer te zetten en de liefde tussen de karakters is haast voelbaar.

Bron: Tall Ship Productions

Harry Shum Jr. en Matthew Daddario Shadowhunters

In Shadowhunters zien we vele relaties voorbijkomen, maar de mooiste relatie is misschien wel die van Magnus en Alec. De acteurs zitten overduidelijk goed in hun rol en de chemie die ze met elkaar hebben is niet te ontkennen. Hun relatie spat van het scherm af!

Bron: Constantin Film

 

Bron: Buzzfeed

Lees ook: Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

Nieuwste artikelen

  • Twisted Lies - Ana Huang

  • Koude harten - Gunnar Staalesen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Zoek in artikelen