15 filmdetails die je nooit zijn opgevallen

Wist je dat veel filmregisseurs het leuk vinden om 'geheime boodschappen' op subtiele wijze te verwerken in hun films? Deze verborgen boodschappen worden ook wel 'easter eggs' genoemd, waarbij je — net als bij echte paaseieren — goed moet zoeken wil je er een vinden. Filmliefhebbers zijn er gek op en speuren alle films af op zoek naar deze extraatjes. Het is aan hen te danken dat we onderstaande easter eggs voor jullie op een rijtje kunnen zetten!

Zootopia (2016)

In de animatiefilm zit een scène waarbij een plattegrond met foto's te zien is. Aan de rechterkant hangt een foto van een verdrietige wolf in het park die een sandwich aan het eten is. Deze foto is een parodie van de populaire foto van Keanu Reeves die in dezelfde houding zit.

Bron:Walt Disney Pictures / Reddit

Cars (2006)

Het was je misschien al opgevallen, maar de bergen op de achtergrond zijn gemaakt in de vorm van oude auto's. Zo zie je onder andere de motorkap en de zijkant van de stenen auto's erg goed.

Bron: Walt Disney Pictures

Aladdin (1992) en Moana (2016)

In een van de scènes van Moana zie je inwoners een tapijt tevoorschijn halen. En laat dat tapijt nou precies hetzelfde patroon hebben als het vliegende tapijt uit Aladdin!

Bron: Walt Disney Animation Studios / Reddit

Jaws (1975) en Deep Blue Sea (1999)

Op het begin van Deep Blue Sea gooit een van de personages een nummerbord op de pier. Dit nummerbord heeft dezelfde cijfers en letters als het nummerbord dat voorkomt in Jaws.

Bron: Universal Pictures / Reddit

Jurassic World (2015)

De dinosaurussen zijn terug in Jurassic World. Dat maken ze ook nog extra duidelijk in een van de scènes waarin je een T-shirt ziet met daarop een T-Rex en de woorden 'I'm back'.

Bron: Universal Pictures

Monsters vs. Aliens (2009)

De  generaal in de film draagt een speld met het hoofd van Shrek op zijn borst.

Bron: DreamWorks Animation

The Lego Movie (2014)

In de animatiefilm heeft de astronaut een scheur in zijn helm. Hij probeert dit probleem te verhelpen door lijm te gebruiken. Dit is een hilarische verwijzing naar het feit dat dit probleem echt bestond bij de LEGO-poppetjes. Kinderen moesten de helmpjes van de astronauten zelf ook vastlijmen.

Bron: Warner Bros.

The Indian Runner (1991) en Captain Fantastic (2016)

Wist je dat de rood met witte blouse die Viggo Mortensen aanheeft in Captain Fantastic dezelfde blouse is als die hij 25 jaar eerder in The Indian Runner aanhad?

Bron: Electric City Entertainment

Coco (2017)

In de wereld van de doden, waar Miguel zich op dat moment bevindt, zie je een poster aan de muur hangen voor The Incredibles. Enige verschil is dat ze er hier ook uitzien als skeletten...

Bron: Walt Disney Pictures

How to Train Your Dragon (2010)

Dit moet je maar net weten, maar het personage Toothless is in zijn gedrag gebaseerd op de bewegingen van de kat van een van de filmmakers.

Bron: DreamWorks Animation / Reddit

Spider-Man (2017)

Bij de scène in het natuurkundelokaal zie je een muur met daarop de portretten van natuurkundigen hangen. Een van hen is kernfysicus Bruce Banner uit de Marvelwereld. Hij kan transformeren naar de Hulk.

Bron: Columbia Pictures

Up! (2009)

Wellicht heb je het al gezien, maar alle dingen die van Carl zijn, zijn vierkant. Alle spullen die van Ellie zijn, zijn rond...

Bron: Pixar

The Godfather (1972)

Een voorspellende easter egg in The Godfather. In veel scènes komen namelijk sinaasappels voor, vlak voordat er iemand komt te overlijden. De sinaasappels zijn dus een voorbode voor de dood in deze film!

Bron: Paramount Pictures

Alien: Covenant (1975) en Blade Runner (1982)

Echte fans weten dat de scènes met de computer interface van Alien: Covenant gebruikt zijn in Blade runner. Veel mensen denken daarom dat beide films in hetzelfde universum plaatsvinden. In de 2017-variant van Alien: Covenant heeft de regisseur deze traditie met dezelfde beelden voortgezet.

Bron: Twentieth Century Fox

The Pursuit of Happiness (2006)

Aan het einde van de film zie je Will Smith, die Christopher Gardner speelt, langs de échte Christopher Gardner waarop de film is gebaseerd, lopen.

Bron: Columbia Pictures

 

Bron: Brightside, reddit

Lees ook: De ergste filmclichés

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Dit zijn de laagst scorende films ooit

  • De leukste berichten over Spider-Man: No Way Home

  • Deze Disneykarakters kwamen stiekem voorbij in Vaiana

  • Hele vroege preview van Outlander seizoen 4

  • Film kussen waar je warm van wordt

Zoek in artikelen