Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

Het is je vast wel eens opgevallen: je zit je favoriete serie te kijken en ineens staat een actrice wel érg vaak achter een tafel of grote tas verscholen. Of ze draagt ineens veel wijdere kleren dan normaal! Dit komt omdat de actrice in kwestie dan zwanger is. Een zwangerschap past niet altijd bij het personages dat een actrice speelt, waardoor de makers van de serie creatieve oplossingen moeten bedenken om een zwangerschap te verhullen. Maar hoe werden deze zwangerschappen verborgen? Wij hebben een aantal voorbeelden onder elkaar gezet.

Seinfeld - Julia Louis-Dreyfus (Elaine Benes)

Julia Louis-Dreyfus speelde in de populaire sitcom Seinfeld de rol van het leuke karakter Elaine Benes. Tijdens het derde seizoen raakte de actrice zwanger. Jerry Seinfeld wilde in eerste instantie een verhaallijn schrijven dat Elaine dik zou worden. Julia Louis-Dreyfus vond dat echter een vreselijk idee en werd dat geschrapt. Later heeft ze in een interview toegegeven dat dat wel degelijk een hilarische verhaallijn had kunnen zijn. Nu is in het derde seizoen te zien hoe Julia Louis-Dreyfus haar buik steeds achter grote dozen en dikke jassen verschuilt. Aan het eind van seizoen 3 maakt haar karakter een reis met haar vriend, zodat de actrice aan het begin van het vierde seizoen met zwangerschapsverlof kon.

Bron: West-Shapiro, NBC

How I Met Your Mother - Alyson Hannigan (Lily Aldrin) Cobie Smulders (Robin Scherbatsky)

Tijdens de opnames van seizoen 4 van How I Met Your Mother waren zowel Alyson Hannigan als Cobie Smulders zwanger! De makers van de serie maakten voornamelijk gebruik van de trucs die we wel vaker zien: ze droegen wijde kleren en grote tassen om hun baby bump achter te verschuilen. Maar er was één verhaallijn waarin we de baby bump van Alyson Hannigan wel degelijk te zien kregen! In een aflevering van seizoen 4 deed Lily Aldrin namelijk mee aan een eetwedstrijd waarbij ze zo veel mogelijk hotdogs moest eten. Ze wist de wedstrijd te winnen en als ze opstaat zien we haar dikke buik omdat ze een 'food baby' heeft. De makers wisten zo een leuke twist aan haar zwangerschap te geven.

Bron: 20th Century Fox Television

Scandal - Kerry Washington (Olivia Pope)

Scandal maakte in de serie gebruik van de standaard trucjes om een zwangerschap te verhullen. Kerry Washington raakte in het derde seizoen van de serie zwanger en de makers van de serie hebben van alles voor haar buik geplaats om haar zwangerschap te verhullen; van tassen tot wijde kleren en zelfs lampen, alles kwam voorbij.

Bron: Shondaland

Friends - Courtney Cox (Monica Geller)

In het allerlaatste seizoen van Friends raakte Courtney Cox zwanger. Aangezien haar karakter Monica in de serie geen kinderen kon krijgen en ze druk bezig waren met een adoptie, was het geen mogelijkheid om haar karakter ook zwanger te maken. Daarom besloten de makers om haar zwangerschap volledig te negeren. Hier en daar zien we Courtney Cox in het laatste seizoen wel wat wijdere kleren dragen. Doordat de makers haar zwangerschap grotendeels negeerden is het voor de kijker op een gegeven moment overduidelijk dat de actrice zwanger is.

Bron: Warner Bros. Television 

House of Lies - Kristen Bell (Jeannie Van Der Hooven)

In het tweede seizoen van House of Lies raakte Kristen Bell zwanger. De makers hadden een extra grote uitdaging om haar zwangerschap te verhullen, aangezien Kristen Bell een seksscène had met Adam Brody terwijl ze 7 maanden zwanger was! De makers hebben gewerkt met verschillende camerastandpunten om haar zwangerschap te maskeren en ze maakten gebruik van CGI om haar zwangere buik weg te editen.

Bron: Showtime Networks

Grey's Anatomy - Ellen Pompeo (Meredith Grey)

In seizoen 6 van de populaire serie Grey's Anatomy raakte Ellen Pompeo zwanger. Om haar zwangerschap te verbergen stond de actrice vaak achter stapels dekens of andere attributen en werd er gebruik gemaakt van verschillende camerastandpunten. Jessica Capshaw (Arizona Robbins) raakte het seizoen erna zwanger. De makers besloten om haar karakter voor een aantal afleveringen naar Afrika te sturen zodat de actrice kon bevallen.

Bron: Shondaland

The X-Files - Gillian Anderson (Dana Scully)

In het tweede seizoen van de scifi serie The X-files raakte Gillian Anderson zwanger. In het begin van haar zwangerschap werd Gillian Anderson zo gefilmd dat je haar zwangerschap niet zag. Later besloten de makers om een creatievere manier te bedenken. Ze besloten om Dana Scully te laten ontvoeren door aliens! Zo viel de zwangerschap van Gillian Anderson niet op. 

Bron: 20th Century Fox Television

Mad Men - January Jones (Betty Draper)

January Jones speelde in Mad Men de rol van Betty Draper. In het vijfde seizoen zag het karakter er anders uit, want January Jones was toen namelijk zwanger. In plaats van haar zwangerschap te verhullen achter grote objecten en kledingstukken, besloten de makers om haar karakter aan te laten komen. De actrice moest hierdoor elke dag 7 uur in de make-up zitten zodat alle protheses konden worden aangebracht. 

Bron: Lionsgate Television

Modern Family - Julie Bowen (Claire Dunphy)

Tijdens de pilot aflevering van Modern Family was Julie Bowen zwanger van een tweeling! We zien haar in de allereerste aflevering dan ook vaak achter een wasmand of cornflakes doos staan en zit ze onder een deken als haar karakter met haar man Phil tegen de camera praat. 

Bron: 20th Century Fox Television

Gossip Girl - Kelly Rutherford (Lily van der Woodsen)

In het tweede seizoen van Gossip Girl raakte Kelly Rutherford, die de rol van Lily van der Woodsen (de moeder van Serena) speelde, zwanger. De makers maakten gebruik van designeroutfits, sjaals en tassen om haar zwangerschap te verhullen.

Bron: Warner Bros. Television

Sex and the City - Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw)

Tijdens het vijfde seizoen van Sex and the City raakte Sarah Jessica Parker zwanger. Om haar zwangerschap te verhullen kreeg het karakter een nieuwe gardarobe en droeg ze veel wijdvallende kleren. De makers hebben ook besloten om het seizoen in te korten, seizeon 5 had 8 in plaats van 18 afleveringen, zodat Sarah Jessica Parker kon bevallen.

Bron: HBO

New Girl - Zooey Deschanel (Jessica Day)

In het vijfde seizoen van New Girl wordt Jessica Day opgeroepen voor Jury Duty, waarna ze voor 6 afleveringen afwezig was. Dit was omdat Zooey Deschanel in het echt zwanger was. Om toch een vrouwelijk hoofdpersonage te hebben, werd Megan Fox gecast voor het vijfde seizoen. Ze kwam tijdelijk in de loft bij Nick, Schmidt en Winston wonen.

Bron: Elizabeth Meriwether Pictures, 20th Century Fox Television

 

Bron: EW.com, IMDB

Lees ook: Deze acteurs werden tijdens de opnames vervangen

Nieuwste artikelen

  • Twisted Lies - Ana Huang

  • Koude harten - Gunnar Staalesen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen