Throne of Glass fancast favorieten

Pas op! Spoilers als je nog niet voorbij boek 3 bent.

Als je gek bent op epische fantasyverhalen dan heb je vast al de boeken van Sarah J. Maas gelezen. Ze heeft drie ontzettend populaire boekenseries geschreven, namelijk: A court of thorns and roses (Hof van doorns en rozen), Throne of glass (De glazen troon) en Huis van Aarde en Bloed (Cresent City deel 1). De eerste twee series hebben een optie om verfilmd te gaan worden! Alhoewel er over de verfilming van Throne of Glass helaas nog niet veel bekend is, hebben wij alvast onderzoek gedaan naar mogelijke acteurs voor de hoofdrollen. 

Aelin Galathynius

We beginnen met de rol van Aelin. Dit is misschien wel de belangrijkste rol om te casten, want Aelin is natuurlijk het hoofdpersonage van de serie. Ze is ontzettend badass en ze weet hoe ze met haar wapens om moet gaan. Teresa Palmer, Natalie Dormer, Claire Holt, Amanda Seyfried of Gaia Weiss zouden mogelijk geschikt zijn voor deze hoofdrol!

Bron: Dreamworks Pictures, CBS Television Studios, Warner Bros. Television

Bron: Fox 2000 Pictures, Summit Entertainment

Rowan Whitethorn

Rowan Whitethorn is een Fae. Hij is een echte krijger, ontzettend gespierd, heeft witblond haar en een tattoage die vanaf een kant van zijn gezicht helemaal doorloopt tot aan zijn lichaam. Voor de rol van deze krijger zouden onder andere Christopher Mason, Brock O' Hurn, Alexander Skarsgard of Tyler Hoechlin heel geschikt zijn.

Bron: Warner Bros., MTV

Dorian Havilliard 

Prins Dorian is de zoon van de koning die ontdekt dat hij zelf magie heeft! Dorian geeft om het volk, om Aelin en hij is gewoon een geweldig karakter! Toby Regbo of Daniel Sharman zien wij wel zitten als Dorian!

Bron: Warner Bros. Television, Big Light Productions

Chaol Westfall 

De meningen over Chaol zijn bij de fans vaak verdeeld, maar het is zeker een ontzettend interessant karakter! Matthew Daddario, Sam Heughan of Colton Haynes zou dan ook erg geschikt zijn om deze rol neer te zetten.

Bron: Constantin Film, Tall Ship ProductionsMTV

Princess Nehemia Ytger  

Alhoewel Nehemia alleen maar in de eerste 2 boeken voorkomt, is ze een geweldig karakter! Niet alleen is ze een goede vriendin voor Celaena, ze heeft ook nog eens alles over voor haar volk. Lupita Nyong’o, Rutina Wesley of Logan Browning zien wij deze rol wel vertolken.

Bron: Marvel Studios, HBO, SisterLee Productions

Manon Blackbeak Crochan 

Wie houdt niet van Manon? Ze is misschien wel het meest badass karakter uit de boekenreeks (alhoewel Aelin natuurlijk ook fantastisch is). Naast dat ze de leider is van de 13 én dat ze haar ijzeren nagels en tanden weet te gebruiken in een gevecht, berijdt ze ook nog eens de wyvern Abraxos! Reden genoeg dus om van dit karakter te houden. Li Bingbing, Cara DeleVingne of Taylor Momsen zou dit badass karakter ontzettend goed neer kunnen zetten!

Bron: Casey Silver Productions, EuropaCorp, CBS Paramount Network Television

Sorscha 

De lieve Sorscha ontmoeten we in het derde boek en het is niet vreemd dat Dorian als een blok voor haar valt! Ze verzorgt meerdere malen zijn wonden en ze weet zelfs van zijn geheim af dat hij magie heeft. Vanessa Hudgens, Emeraude Tobia of Lana Condor zou een goede keuze zijn voor deze rol.

Bron: Hideaway Pictures, Hallmark ChannelNetflix, Awesomeness Films

Lysandra 

Lysandra ontmoeten we voor het eerst in het boek Het mes van de sluipmoordenaar. Aelin en Lysandra kunnen het op zijn zachtst gezegd niet echt met elkaar vinden, Aelin is een sluipmoordenaar, terwijl Lysandra wordt opgevoed als courtisane. Later verandert hun relatie en worden ze zelfs goede vriendinnen! Lysandra wordt een belangrijke bondgenoot voor Aelin. Phoebe Tonkin, Alexandra Daddario of Holland Roden zou deze rol kunnen vertolken.

Bron: Warner Bros. Television, Paramount Pictures, MTV

Elide Lorcan 

Uiteraard hebben we ook gekeken wie de rol van Elide zou kunnen vertolken! We ontmoeten Elide als ze Manon tegenkomt en Elide heeft altijd gelooft dat Aelin nog in leven was. Ze is een geweldig karakter en Anna Popplewell of Adelaide Kane zou een geschikte keus voor de rol zijn.

Bron: Warner Bros. Television, ABC Studios 

Aedion

Aedion is de neef van Aelin en sinds hij erachter kwam dat ze nog in leven is heeft hij zich bij haar aangesloten. Hij is een echte krijger en een van haar trouwste volgelingen. Emil Anderson, Austin Butler of Kellan Lutz zou goed in deze rol passen. 

Bron: Music Television (MTV), Universal Television

Kaltain Rompier

Kaltain ontmoeten we al in het eerste boek en zij wil Dorian het liefst voor zichzelf houden. Ze blijkt al snel een dubbele agenda te hebben, maar ze wordt zelf verraden en gevangen genomen. Ze blijkt magische krachten te hebben en de koning heeft haar in zijn macht. Kat Dennings of Lily Collins zou deze bijzondere rol goed kunnen spelen.

Bron: LuckyChap Entertainment, Voltage Pictures

Lorcan 

De krijger Lorcan ontmoeten we al eventjes in boek 3, maar krijgt later pas een grotere rol. Hij is een Fae krijger, net als Rowan en daarom zou Jason Momoa, Mahesh Jadu of Tyler Hoechlin een goede keus voor Lorcan zijn.

Bron: Warner Bros., The Weinstein Company, MTV

The King of Adarlan 

De king of Adarlan is natuurlijk de slechterik in de Throne of Glass serie. Deze slechte koning moet autoriteit uitstralen en angst inboezemen bij de bevolking. Anthony Head of Charles Dance zouden daarom erg geschikt zijn om deze rol te vertolken!

Bron: BBC Wales, HBO

Lees ook: Fan favorieten voor de verfilming van A Court of Thornes and Roses van Sarah J. Maas

Nieuwste artikelen

  • Zij die achterbleef – Jean Kwok

  • Professor Prank - Jozua Douglas

  • De scheepsdochter - Anne Jacobs

  • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

  • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

Zoek in artikelen