Zo werden de magische feestmaaltijden in Harry Potter gecreëerd

Revelio! Als we de Harry Potter films kijken dromen we er stiekem nog steeds van om zelf ook naar Zweinsteins Hogeschool van Hekserij en Hocus-Pocus te gaan. Natuurlijk vanwege de magie, de leuke lessen, bijzondere leraren en Zwerkbal, maar ook vanwege de geweldige feestmaaltijden waar de leerlingen op getrakteerd worden! Wij zouden ook wel aan tafel willen zitten bij Griffoender met een beker Boterbier. In de films ziet de Grote zaal er tijdens de diners magisch uit. Maar hoe werd die magie en die feestmaaltijden gecreëerd? Wij zochten het voor je uit!

Bron: Warner Bros.

Met name tijdens Kerstmis wordt de Grote Zaal in de Harry Potter films omgetoverd tot een prachtig winter wonderland. Niet alleen is er een feestmaal aanwezig waar je u tegen zegt, ook staan er verschillende kerstbomen in de Grote Zaal die het feestelijke geheel helemaal afmaken!

Pierre Bohanna heeft aan alle 8 de Harry Potter films meegewerkt om de rekwisieten te maken. Hij vertelt in een interview aan Entertainment Weekly dat elke keer als er een feestmaaltijd moest worden gemaakt dat hij aan de ene kant schrok van de hoeveelheid werk, maar dat het aan de andere kant ook een geweldige uitdaging was. Gedurende de franchise groeide het team waarmee hij werkte. Zo begonnen ze met 15 man maar aan de laatste films werkten er uiteindelijk meer dan 50 mensen mee aan de rekwisieiten. Om voor de kerstsfeer te zorgen moesten de rekwisieten makers al 5 maanden voordat de opnames van start gingen beginnen. Zo moesten ze kerstbomen bedekt met sneeuw, hulst kransen, maretak slingers en natuurlijk de feestmaaltijd zelf maken! Voor de eerste film werd er voornamelijk gebruik gemaakt van echt eten, maar dat bleek al snel niet zo handig te zijn. Na ongeveer 2 dagen was de geur van al dat echte eten namelijk niet erg prettig om te ruiken! Vanaf de tweede film hebben ze daarom besloten om meer met replica's te werken in plaats van echt eten.

In Harry Potter and the Goblet of Fire, de vierde film, bevind zich de beroemde balscène. Ook hiervoor moest de hele Grote Zaal omgetoverd worden tot een bal inclusief eten. De rekwisieten makers ontkwamen er niet aan om toch deels echt eten hiervoor te gebruiken. Om de zeevruchtenschotels samen te stellen, maakten ze mallen met echte garnalen. Pierre Bohanna zegt er het volgende over: "We moesten de volgende dag terugkomen om de oude garnalen te verwijderen. Dat is de echte glamour van de filmwereld!" Maar hij vervolgt dat het het zeker waard is geweest: "Om zoiets overtuigends op het scherm te zien - dat is een heel ander soort magie".

Bron: Warner Bros.

 

Bron: EW.com

Lees ook: Hilarische Harry Potter memes

Nieuwste artikelen

  • Waar is de cast van Teen Wolf nu

  • 10 redenen waarom Stephen Amell een lekker ding is

  • 10 momenten die bewijzen dat Shrek geen kinderfilm is

  • Zo werden de seksscènes in Bridgerton gemaakt

  • De best verkochte kinderboeken per leeftijd

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

Zoek in artikelen