Met een eTA Canada kun je deze 5 film locaties bezoeken

Als filmliefhebber is het natuurlijk niet alleen leuk om films en series te kijken, maar om de locaties waar de scènes zijn opgenomen ook te bezoeken! In Canada worden er ontzettend veel films en series opgenomen. Zoveel zelfs, dat je heel wat filmlocaties in het echt kunt bezoeken. Wat dacht je ervan om op de plek te staan waar Bella en Edward elkaar het ja-woord hebben gegeven? Of winkelen in hetzelfde winkelcentrum als Cady en Regina uit Mean Girls? Daarvoor moet je echt in Canada zijn. Maar voordat je naar Canada kan afreizen, heb je eTA nodig. Welke locaties je allemaal kunt bezoeken én hoe je zo'n eTA Canada aan kunt vragen vertellen we je in dit artikel!

Twilight - Stawamus Chief Provincial Park

Als echte Twilight fan moet je het Stawamus Chief Provincial Park in Canada bezocht hebben. Deze locatie werd namelijk gebruikt om de bruiloft van Edward en Bella op te nemen! Dat betekent niet alleen dat je nogmaals weg kunt zwijmelen bij de romance tussen deze twee geweldige karakters, maar dat je ook op de plek staat waar Robert Pattinson heeft gestaan!

Bron: Summit Entertainment

Mean Girls

Mean Girls zit vol met iconische momenten. We weten allemaal nog wel dat Regina tegen Cady zei: "Get in loser, we're going shopping", waarna we de meiden vervolgens in het winkelcentrum zien rondlopen. Dit winkelcentrum is echt te bezoeken in Canada! Mean Girls is namelijk opgenomen in de Sherway Gardens, een echt bestaand winkelcentrum. So fetch!

Bron: Paramount Pictures

Brokeback Mountain

De prachtige en emotionele film Brokeback Mountain is ook in Canada opgenomen. Een van de meest bekende scènes uit de film is die waarin Ennis en Jack in de bergen aan het kamperen zijn. Deze (en vele andere scènes) zijn opgenomen in de Canadian Rockies. 

Bron: Alberta Film Entertainment 

Riverdale

In Riverdale speelt Pop's Chock'lit Shoppe een grote rol, maar wist je dat dit restaurant ook echt bestaat? In het echt heet het restaurant geen Pop's Chock'lit Shoppe, maar Rocko's Family Diner en je kunt er echt een bezoekje brengen en onder andere een milkshake drinken. Als echte Riverdale fan is dit natuurlijk de ideale plek om te bezoeken!

Bron: Warner Bros. Television

Once Upon a Time

Tot slot kun je in Canada veel filmlocaties vinden van de leuke serie Once Upon a Time. Als je namelijk het historische vissersdorp Steveston in Richmond binnenloopt, dan bevind je je eigenlijk in Storybrooke! Veel scènes van Once Upon a Time zijn daar opgenomen. Zo bevond zich daar onder andere Granny's Diner. In Moncton Street, dat ook in Richmond ligt, kun je het gebouw vinden dat dienst deed als klokkentoren in de serie. Kortom, als echte fan van Once Upon a Time moet je Canada een keer bezocht hebben!

Bron: ABC Studios

 

eTA Canada

Voordat je in het vliegtuig stapt en naar Canada afreist, moet je wel eerst nog het een en ander regelen. Als je namelijk geen visum voor Canada hebt, dan heb je een eTA, oftewel electronic Travel Authorization nodig. Dit is een verplichte reistoestemming, waardoor je zonder visum toch naar Canada af kunt reizen. Een eTA heb je alleen nodig als je per vliegtuig naar het land reist. Het aanvragen van een eTA kost € 19,95 per persoon en wordt gemiddeld binnen 3 dagen al toegekend. Bij spoedgevallen kan een eTA zelfs binnen 18 minuten al worden toegekend! Hiervoor geldt wel een toeslag van € 17,50 per persoon. Een eTA is maximaal 5 jaar geldig en verloopt zodra je paspoort verloopt. Je mag binnen de geldigheidsperiode van het eTA onbeperkt naar Canada reizen, zolang je maar niet langer dan 6 aaneengesloten maanden in Canada verblijft.

 

Overstappen in Canada

Als je overstapt in Canada heb je ook een eTA nodig, zelfs als je het vliegveld niet verlaat. De enige uitzondering wanneer je geen eTA nodig hebt is als je een tussenlanding maakt en het vliegtuig niet verlaat. Als je eenmaal een eTA hebt aangevraagd dan is deze, zoals gezegd, 5 jaar geldig.

 

 

Nieuwste artikelen

  • 15 x Goede acteurs in hele slechte films

  • Onze aanraders voor Netflix in oktober

  • Recensie: Reminiscence

  • Recensie: Sex Education - seizoen 3

  • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

Gerelateerde artikelen

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Series met de mooiste mannen

  • Redenen waarom we Captain Hook uit Once Upon a Time aan de haak willen slaan

  • Slecht nieuws: Jennifer Morrison stopt als Emma in Once Upon a Time

Zoek in artikelen