De leukste tweedehands boekenwinkels in Engeland volgens The Guardian

Als echte boekenwurmen vinden we het heerlijk om door boekenwinkels te struinen en zo nieuwe boeken te ontdekken. Soms kom je onverwacht echte pareltjes tegen of ontdek je nieuwe auteurs om te lezen. Er bestaan ook ontzettend veel tweedehands boekenwinkels waar boeken een tweede leven krijgen. The Guardian heeft de leukste tweedehands boekenwinkels in Engeland uitgezocht. Als je ooit een keer in Engeland bent zijn deze winkels zeker een aanrader om te bezoeken!

Any Amount of Books - Charing Cross Road, London

Deze tweedehands boekwinkel bestaat al sinds 1920. Door de jaren heen is er veel verandert, maar één ding dat wel hetzelfde is gebleven zijn de boeken die voor de deur zijn uitgestald. Hier zijn boeken te vinden van 1 pond per stuk.

Barter Books - Alnwick Station, Northumberland

Deze tweedehands boekwinkel ziet er echt prachtig uit! De boekwinkel is gevestigd in een oud Victoriaans treinstation en daarnaast kun je in de winter ook nog eens lezen bij een echt haardvuur! Deze tweedehands boekwinkel werd in 1991 geopend en was bedoeld om boeken te ruilen. Nog steeds kun je boeken ruilen, maar je kan ook tweedehands boeken kopen in de winkel.

Bath Old Books - Bath, Somerset

Deze tweedehands winkel wordt gerund door vijf boekhandelaren die elk een eigen specialisme hebben. De boeken zijn erg uiteenlopend, maar de genres waarop er het meest gefocused wordt zijn: literatuur, kunst, architectuur, kinderboeken, Bath books en Jane Austen.

Gresham Books - Crewkerne, Somerset

Deze boekwinkel verkoopt zowel nieuwe als tweedehands boeken. Je kunt ook boeken bij hun aanvragen die niet in het assortiment staan én ze organiseren verschillende leesclubs.

Scarthin Books - Cromford, Derbyshire

Deze boekwinkel heeft ongeveer 40.000 nieuwe titels en evenzoveel tweedehands boeken in de winkel. Scarthin Books is in de jaren 70 van de vorie eeuw opgericht. De winkel bestaat daarnaast uit 13 kamers, waaronder een gezellig café en op de eerste verdieping vind je een kleine tentoonstelling van curiositeiten.

Scriveners - Buxton, Derbyshire

Scriveners heeft ongeveer 40.000 titels in het assortiment en de winkel bestaat uit 5 verdiepingen. Naast het kopen van boeken heb je er ook de mogelijkheid om koffie of thee te drinken. De winkel is gespecialiseerd in eerste edities en antiquair. In de kelder is een klein Victoriaans museum te vinden en Scriveners heeft een eigen binderij waar je je boeken kan laten herstellen of opnieuw laten binden.

The Bookshop - Wigtown, Dumfries and Galloway, Scotland

The Bookshop is de grootste tweedehands boekwinkel van Schotland en tevens de oudste boekwinkel in Wigtown. De winkel bevat ongeveer 100.000 boeken, waarbij lokale geschiedenisboeken hun specialiteit is. In de winkels staan verschillende sofa's en is er koffie te krijgen.

The Haunted Bookshop - Cambridge

the Haunted Bookshop is in 1978 opgericht en heeft meer dan 45.000 titels in het assortiment. De eerste verdieping bevat verzamelbare kinderboeken. De prijs van deze bijzondere boeken kan oplopen tot £1.000. De naam van deze tweedehandsboekwinkel is afgeleid van de gelijknamige roman van Christopher Morley.

Westwood Books - Sedbergh, Cumbria

Westwood Books is gehuisvest in een voormalige bioscoop en is de grootste boekwinkel van Yorkshire Dales. Westwood Books heeft meer dan 70.000 titels in het assortiment.

 

Lees ook: Deze boekenwinkel moet je bezoeken als je in China bent

Nieuwste artikelen

  • Budget vegan - Sam Dixon

  • Het geeuwvirus - Dries Deschepper

  • Deze films en series verschijnen in oktober 2023 op Netflix

  • De huurster en het poppenhuis - Else Boer

  • Liefdadigheid - Donna Leon

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • De beste zomerboeken in 2021

  • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

  • Boeken over magische scholen

  • Mooie boekenquotes

Zoek in artikelen