Friends fouten die je waarschijnlijk nooit zijn opgevallen

We hebben de serie Friends ondertussen zo ontzettend vaak gezien dat we een groot deel van de afleveringen zelfs mee kunnen praten. Hoe vaak je Friends ook kijkt, het blijft gewoon geweldig! We raken niet uitgekeken op de avonturen van Ross, Joey, Phoebe, Monica, Rachel en Chandler. Wij dachten ondertussen alles wel over Friends te weten, maar niets is minder waar! Er zitten namelijk een paar grote fouten in Friends die we nog nooit hadden opgemerkt! 

Huisnummers veranderen

Tijdens de opnames van Friends zijn de huisnummers verandert. In de eerste aflevering van de serie zien we dat Rachel en Monica op nummer 5 wonen en Chandler en Joey op nummer 4. Echter in latere afleveringen veranderen de huisnummers! Monica en Rachel wonen dan op nummer 20 en Chandler en Joey op nummer 19. De makers hebben dit waarschijnlijk verandert omdat nummer 4 en 5 indiceert dat Rachel en Monica op de begane grond wonen. Aangezien de karakters vaak de trappen op en af lopen naar het appartement en het appartement dus overduidelijk niet op de begane grond zit, hebben ze dit aangepast.

Friends fouten                  Friends fouten                   Friends fouten                   Friends fouten                   Friends fouten                   Friends fouten                   Friends fouten                   Friends fouten Bron: Warner Bros. Television

Joey's shirt verandert van kleur

In seizoen 5 aflevering 17 kunnen we ook een grote fout spotten. Wanneer Joey naar Ross zijn apartement toe loopt om daar aan te kloppen, verandert zijn shirt spontaan van kleur! Voordat Ross de deur opendoet heeft Joey een paars shirt met knoopjes aan, maar zodra Ross de deur heeft geopend heeft Joey ineens een zwart shirt met een rits aan! 

Friends fouten                   Friends fouten                   Friends fouten                   Friends fouten Bron: Warner Bros. Television

Phoebe is op 2 plaatsen tegelijk

In de pilot aflevering van Friends zien we Phoebe in de keuken staan terwijl Monica haar date Paul introduceert. Paul is vervolgens op de bank gaan zitten, maar Phoebe staat nog in de keuken. Op een gegeven moment zegt Phoebe dat ze 4 wimpers uit haar oog heeft getrokken. In het volgende shot zien we Paul die zich omdraait van de bank en naar Phoebe kijkt om te reageren op haar opmerking. Maar terwijl Paul zich omdraait naar Phoebe, zien we Phoebe ineens op de stoel naast Paul zitten! Ofwel Phoebe kan zich ineens op 2 plaatsen tegelijk bevinden (of misschien was het Ursula wel?) ofwel de makers hebben hier een foutje gemaakt tijdens het monteren van de aflevering.

Friends fouten                   Friends fouten                   Friends fouten                   Friends fouten Bron: Warner Bros. Television

Rachel en Chandler hadden elkaar moeten kennen in de eerste aflevering

In de pilot aflevering van Friends komt Rachel Central Perk binnengelopen in haar bruidsjurk. Hier loopt ze Monica tegen het lijf, die ze nog kent van de middelbare school. Monica stelt Rachel vervolgens aan iedereen voor, inclusief Chandler. Maar in latere afleveringen zien we meerdere flashbacks naar de middelbare schoolperiode van Rachel, Monica, Chandler en Ross. Hierin is te zien dat Rachel en Chandler elkaar meerdere keren hebben gezien en in 1 aflevering zagen we dat de twee zelfs met elkaar gezoend hebben! Het is dus gek dat Monica Rachel aan Chandler voorstelt, aangezien ze hem had moeten kennen.

Friends fouten Bron: Warner Bros. Television

Rachel en Monica werden vervangen

Ja, dat lees je goed! In een paar afleveringen waren namelijk overduidelijk de body doubles van Monica en Rachel te zien. In de aflevering “The One With Rachel’s Date” in seizoen 8 zitten Monica en Phoebe op de bank in Central Perk. Wanneer de camera een close-up maakt van Phoebe, zien we Monica's gezicht van de zijkant nog in beeld. Alleen is dit Courteney Cox, die de rol van Monica speelt, helemaal niet! Er is overduidelijk te zien dat er een body double gebruikt is. Dit gebeurde in seizoen 9 in de aflevering “The One With The Mugging” ook met Jennifer Aniston. Rachel stormt Moncia's appartement binnen en praat in de deuropening met Joey. Wanneer de camera op Joey focust, zien we nog een klein stukje van Rachel in beeld. Ook hier is weer overduidelijk te zien dat er een body double is gebruikt en dat het Jennifer Aniston helemaal niet is! De body double heeft zelfs een compleet ander shirt aan.

Deze fouten zijn fans opgevallen sinds Friends op Netflix staat. Waarschijnlijk heeft het te maken met de beeldverhouding. Toen de serie in de jaren 90 werd gemaakt, was de standaard beeldverhouding 4:3. Tegenwoordig is dat 16:9, waardoor je veel meer van de zijkanten van het scherm te zien krijgt. Waarschijnlijk zijn de fouten daarom nu opgevallen! Bekijk het filmpje hieronder om de body doubles te zien!

Waar is Ben?

Ben heeft in de eerste paar seizoenen van Friends een grote rol gespeeld, maar op een gegeven moment verdween de zoon van Ross uit de serie zonder dat er eigenlijk iets over gezegd werd. De laatste aflevering waarin Ben te zien was, was aflevering 12 van seizoen 8. Daarna hebben we Ben niet meer op beeld gezien en werd hij zelfs door Ross amper nog benoemd. Opvallend is dat Ben zelfs zijn halfzus Emma nooit heeft ontmoet! Een populaire fan theorie is dat Ross een niet geschikte vader werd bevonden en dat hij de voogdij van Ben verloor. Dit zou betekenen dat Susan en Carol de volledige voogdij over Ben hadden. Echter is het waarschijnlijker dat de makers van de serie geen plaats hadden voor Ben in de verhaallijnen en dat we hem daarom niet meer te zien kregen in de laatste seizoenen.

Friends fouten Bron: Warner Bros. Television

Leeftijden en verjaardagen van de groep

De karakters uit Friends lijken het maar niet eens te kunnen worden over hun leeftijd én over wanneer ze jarig zijn! In de serie wordt onthuld dat Phoebe jarig is op 16 februari. In seizoen 9 draait er een aflevering om haar verjaardagsdiner en wordt er gezegd dat het bijna Halloween is. Dit zou betekenen dat haar verjaardag in de maand oktober valt. Ook Ross lijkt maar niet te weten wanneer hij jarig is. Aan het begin van de serie, in seizoen 1, geven Joey en Chandler Ross een kaartje voor een Hockey wedstrijd. De wedstrijd vindt plaats op 20 oktober en Joey en Chandler vertellen dat het een verjaardagscadeau is, waarop Ross antwoordt dat zijn verjaardag 7 maanden geleden was. Dit betekent dat zijn verjaardag in maart zou plaatsvinden. In seizoen 4 vertelt Ross echter aan Gunther dat hij jarig is in december, terwijl Ross in seizoen 9 vertelt dat hij jarig is op 18 oktober.

Naast Ross en Phoebe is ook Rachels verjaardag niet duidelijk. In seizoen 4 vertelt ze aan Gunther dat ze jarig is op 5 mei, maar in seizoen 7 wordt ze aangehouden door een politieagent die op haar rijbewijs afleest dat ze een Waterman is. Dat zou betekenen dat haar verjaardag ergens tussen eind januari en begin februari moet plaatsvinden.

Daarnaast kloppen de leeftijden ook niet helemaal. Ross zegt in seizoen 3,4 én 5 dat hij 29 jaar is. Dit kan niet kloppen, aangezien er in elk seizoen een thanksgiving aflevering zit, wat betekent dat er zeker 3 jaar moet zijn verstreken. 

In seizoen 7 viert Rachel haar dertigste verjaardag en het is duidelijk dat zij als laatste van de vriendengroep dertig wordt. Echter, werd er eerder in de serie aangegeven dat Joey de jongste van de groep is. Hij was in seizoen 1 namelijk 25, maar in seizoen 2 was hij opeens 3 jaar ouder! Er werd toen gezegd dat hij 28 is. In seizoen 7 is Joey echter pas 31, terwijl hij dan eigenlijk 33 had moeten zijn...

Friends fouten Bron: Warner Bros. Television

Bonus: de tik van Rachel

Dit is niet echt een fout, maar te leuk om niet te delen! Een oplettende kijker van Friends viel namelijk op dat Rachel in de serie een tik heeft. Ze schraapt namelijk vaak haar keel voordat ze een zin begint! Geloof ons, als dit je eenmaal is opgevallen zal je dit altijd blijven zien als je Friends kijkt. In onderstaand filmpje heeft iemand een compilatie gemaakt van alle keren dat Rachel haar keel schraapt. Kijken op eigen risico...

 

Bron: Collider, Screenrant, EW.com.

Lees ook: Friends Cast Toen en Nu

Nieuwste artikelen

 • Hamley en de draak - Sandra J. Paul

 • De Apollomoorden - Chris Hadfield

 • Mungo - Douglas Stuart

 • 12 romantische fantasy series

 • 11 Series zoals Bridgerton

Gerelateerde artikelen

 • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

 • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

 • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen