8 redenen waarom je je niet schuldig hoeft te voelen over je gigantische TBR lijst

Als boekenwurm herken je dit vast wel: een gigantische TBR (To Be Read) lijst. Bijna elke week komt er wel een leuk nieuw boek uit en jouw TBR lijst groeit en groeit maar, terwijl je lang niet zo snel leest als dat je boeken toevoegt. Je TBR lijst is ondertussen gigantisch geworden, waar jij je stiekem toch een beetje schuldig over voelt, want kom je ooit wel aan al die boeken toe?! Als mede boekenwurmen herkennen we dit probleem, maar er is niets om je schuldig over te voelen! Wedden dat jij na het lezen van deze 8 redenen je niet meer schuldig voelt over die gigantische TBR lijst?

Bron: Giphy.com

1. Je hebt altijd wat te lezen.

Hoor je mensen wel eens klagen dat ze niks meer te lezen hebben? Dat probleem heb jij niet! Met je ellenlange TBR lijst kom je de komende paar jaar nog wel even door.

2. Je steunt de auteurs

Door het kopen van boeken steunen we ook weer onze favoriete auteurs, zoals auteurs van eigen bodem. Het is eigenlijk gewoon een win-win situatie: jij hebt veel geweldige boeken om te lezen en de auteurs zijn blij met jouw steun!

3. Het staat mooi in je huis

Een huis met een prachtige boekenkast vol met boeken, het liefst met een trappetje erbij, ziet er esthetisch ook nog eens ontzettend mooi uit! Ik bedoel, het Beest had zelfs een hele bibliotheek in zijn kasteel en daar hoor je ook niemand over klagen. 

Bron: Giphy.com

4. Perfect voor Bookstagram

Bookstagram is de ideale plek om je liefde voor boeken te uiten en met andere boekenwurmen in contact te komen. Met al die boeken van jou die op je TBR lijst staan kun je heel wat mooie foto's maken én zo ook weer nieuwe mensen leren kennen.

5. Je hebt genoeg boeken voor een buddyread

Vind je het leuk om samen boeken te lezen? Met je ellenlange TBR lijst komt dat wel goed! Er staat waarschijnlijk wel een boek tussen die een vriend of vriendin ook nog niet heeft gelezen. Met de boeken die op jouw TBR lijst staan kun je dus heel wat buddyreads doen!

6. Je kunt genoeg boeken lezen om je reading challenge te behalen

Voor degene die elk jaar meedoen aan een reading challenge is een grote TBR lijst ontzettend handig! Je hebt genoeg boeken om te lezen voor de challenge én de kans is dan groot dat je je challenge ook gaat behalen. 

Bron: Giphy.com

7. Je hoeft je nooit te vervelen

Verveling? Wat is dat? Met alle boeken die jij nog wil lezen heb je altijd wat te doen. Heb je even pauze van werk? Lees je een boek. Heb je het hele weekend geen plannen? Geen probleem! Dan pak je een van de vele boeken die op je TBR lijst staat erbij. Kortom, verveling komt niet in ons woordenboek voor.

8. Het is je hobby

Tot slot: lezen is nu eenmaal je hobby. Of er nu 5, 50 of 500 ongelezen boeken op je TBR lijst staan, dat maakt helemaal niks uit! Zolang jij er maar gelukkig van wordt. 

Kortom, er is niks om je schuldig over te voelen! Een lange TBR lijst heeft gewoon heel veel voordelen!

Lees ook: 10 tekenen dat je een Young Adult verslaving hebt

Nieuwste artikelen

  • Verliefd in het voorjaar - Nora Roberts

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik jou was van Marijke Vos

  • Terschelling - Linda van Rijn

  • De nieuwe achternaam - Elena Ferrante

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

Zoek in artikelen