De beste goed en kwaad duo's

Veel series en films hebben een heerlijke dynamiek tussen goed en kwaad. De één is overdreven goed terwijl de ander alleen maar slecht lijkt te zijn. Dat is niet altijd even realistisch, maar maakt het wel interessant om naar te kijken. In dit artikel hebben wij een lijstje gemaakt van de beste goed en kwaad duo's uit films en series. Lees snel verder om te zien of jouw favoriete duo er tussen zit!

Good Omens: Aziraphale en Crowley

Aziraphale en Crowley zijn al meer dan 6.000 jaar op aarde. Aziraphale is een engel die zich aan de regels houdt, terwijl Crowley er op los leeft en alles doet wat niet mag. En terwijl Aziraphale zijn best doet om de wereld te redden, lijkt dat lang niet zo belangrijk voor Crowley.

Bron: Amazon Studios

Supernatural: Dean en Crowley

Dat deze twee niet echt gek op elkaar zijn, is niet meer dan logisch. Dean is een jager die monsters en demonen vermoordt, Crowley is de voormalige heerser van de hel. Ze werken dan ook alleen samen als de vijand ècht te sterk is om zelf te bevechten, maar geen van beiden zijn ze blij met samenwerken.

Bron: The CW

Once Upon a Time: Emma en Regina

Emma, de savior, is de dochter van Sneeuwwitje en Prince Charming. En weet jij nog wie degene was die Sneeuwwitje vergiftigde? Precies, de boze koningin. In Once Upon a Time heet zij Regina. Tot overmaat van ramp is Regina ook nog de stiefmoeder van de zoon van Emma, Henry. Dat deze twee niet met elkaar overweg kunnen is ook heel begrijpelijk. Vooral omdat Regina nog alles behalve aardig en eerlijk is...

Bron: ABC

The Vampire Diaries: Stefan en Damon

Misschien is Damon niet echt evil, maar slecht zeker wel. Voornamelijk in het begin van de serie. En dat terwijl Stefan juist zo goed is: het contrast tussen de twee is daardoor enorm. Je vraagt je als kijker bijna af of ze wel echt broers zijn. Gelukkig trekt Damon wel bij, maar dat duurt wel even...

Bron: The CW

The Lord of the Rings: Frodo en Smeágol

Terwijl Frodo uit alle macht probeert de Ring te vernietigen, heeft Smeágol heel andere plannen. Hij helpt Frodo, maar niet uit de goedheid van zijn hart... Smeágol wil alleen zijn precious terug en de Ring heeft hem zo gek gemaakt, dat hij alles zal doen om die te krijgen!

Bron: New Line Cinema

Shadow and Bone: Alina en generaal Kirigan

Dit duo is misschien een beetje dubieus omdat het op deze foto lijkt alsof ze erg gek op elkaar zijn: daar is een verklaring voor. Alina denkt dat ze de generaal kan vertrouwen en is best onder de indruk van hem. Helaas blijkt later dat Kirigan niet eerlijk tegen haar is geweest en stiekem een slecht persoon is. 

Bron: Netflix

Harry Potter: Harry en Voldemort

Of we dit echt een duo kunnen noemen is misschien de vraag, maar de twee zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden en kunnen zeker niet missen in deze lijst. Harry en Voldemort zijn aartsvijanden en voor de één om te kunnen overleven moet de ander sterven. Niet echt gezellig, dus!

Bron: Warner Bros.

The Avengers Infinity War: Avengers en Thanos

Thanos is iemand waar IEDEREEN die van Marvel houdt de schurft aan heeft. Deze schurk wil de halve wereld uitroeien want ja, er zijn nu eenmaal te veel mensen en met het overlijden van de ene helft zal de toekomst voor de anderen beter worden. Jij begrijpt dat de Avengers het niet eens zijn met zijn visie op de toekomst!

Bron: Marvel Cinematic Universe

Bronnen: Netflix, Marvel, The CW, ABC, New Line Cinema, Warner Bros., Amazon Studios

Lees ook: 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 10 redenen waarom Ben Barnes een lekker ding is

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

Zoek in artikelen