De leukste prinsessenfilms

Prinsessenfilms zijn leuk voor jong en oud om naar te kijken! Wij kunnen nog steeds genieten van The Princess Diaries waarin Mia erachter komt dat ze een prinses is, maar ook van de klassieker The Princess Bride! Hou jij ook zo van prinses films? Lees dan snel verder! Wij hebben de leukste prinsessenfilms voor jullie onder elkaar gezet. Hierbij hebben we alleen gekeken naar de real life films.

The Princess Diaries

Een van de leukste prinses films voor young adults is misschien wel The Princess Diaries! In deze film ontdekt de 16-jarige Mia Thermopolis dat ze de de prinses is van een klein Europees landje genaamd Genova. Ze moet nu een keus maken tussen haar leven als tiener in San Francisco, of de troon bestijgen in Europa. Terwijl Mia haar keuze probeert te maken krijgt ze prinses-lessen van haar grootmoeder, de koningin van Genova.

Bron: Walt Disney Pictures

Enchanted

Dit is de leukste prinses film voor iedereen die houdt van zingende prinsessen! Giselle woont in het animatieland Andalasia waar ze een prinses in wording is. Echter duwt koningin Narissa haar in een put, waarna ze in de echte wereld terecht komt! Wanneer een cynische en nuchtere scheidingsadvocaat haar te hulp schiet, heeft hij er nog geen idee van dat dit vrolijke en onschuldige meisje op het punt staat hem te betoveren. En goed nieuws! Er is een vervolg in de maak genaamd Disenchanted!

Bron: Walt Disney Pictures

Princess Protection Program

Zoek je naar een leuke young adult prinses film? Kijk dan Princess Protection Program met Demi Lovato en Selena Gomez in de hoofdrol! Wanneer het land van prinses Rosalinde wordt binnengevallen moet ze vluchten en komt ze in het beschermingsprogramma voor prinsessen terecht. Ze wordt opgenomen in een gezin en ontmoet daar de stoere Carter, haar nieuwe 'nicht'. Rosie leert daar hoe ze zich als een gewoon meisje moet gedragen terwijl Carter ontdekt dat er ook in haar een prinses schuilt. Als ze er eenmaal achter zijn gekomen wat ze gemeen hebben, ontstaat er een mooie vriendschap tussen de twee.

Bron: Disney Channel

Diana

Voor de liefhebbers van waargebeurde prinses films is Diana een aanrader! Tijdens de laatste twee jaar van haar roerige leven heeft Prinses Diana een geheime affaire met de hartchirurg Hasnat Kahn. De film geeft een intrigerende kijk achter de schermen en sleept je mee in haar onmogelijke maar onvoorwaardelijke liefde, haar verhouding met de pers en de aanloop naar het tragische einde: het auto-ongeluk in Parijs.

Bron: MP Film

Cinderella (live-action)

De liefhebbers van Disney prinsessen kunnen hun hart ophalen met de live-action film Cinderella! Na de dood van Ella's moeder hertrouwt haar vader met een nieuwe vrouw. Omdat de jonge Ella haar vader wil steunen verwelkomt ze haar stiefmoeder Lady Tremaine en haar dochters Anastasia en Drisella met open armen. Maar wanneer ook Ella's vader sterft wordt ze het slachtoffer van haar jaloerse en gemene familie. Ella werkt nu als dienstmeid voor haar gemene stieffamilie. Ondanks deze tegenspoed laat Ella zich niet kennen en probeert ze haar moeders laatste woorden te eren en 'moedig en aardig te blijven'. Als ze vervolgens een knappe vreemdeling ontmoet in de bossen, die een prins blijkt te zijn, lijkt Ella's lot eindelijk te veranderen.

Bron: Walt Disney Pictures 

Beauty and the Beast (live-action)

En als je van Cinderella hebt genoten dan is de prinses film Beauty and the Beast zeker ook een aanrader! In Beauty and the Beast maken we kennis met de mooie en slimme vrouw Belle, die gek is op boeken. Wanneer haar vader gevangen wordt genomen door het Beest besluit ze zijn plaats in te nemen. In het kasteel van het Beest leert ze het betoverende personeel kennen en leert ze om verder te kijken dan iemands uiterlijk. Ondanks haar angsten leert ze het Beest kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is.Bron: Walt Disney Pictures

The Princess Bride

Hou je van een klassieke prinses film? Dan is The Princess Bride iets voor jou! In deze film leest een opa het boek The Princess Bride voor aan zijn zieke kleinzoon. Het verhaal van het boek gaat over het meisje Buttercup dat gedwongen wordt om te trouwen met prins Humperdinck. Ze houdt echter helemaal niet van hem, want ze is al verliefd op de boerenjongen Westley. Wanneer Prinses Buttercup wordt ontvoerd, besluit Westley alles op alles te zetten om haar te redden. 

Bron: The Princess Bride Ltd.

The princess switch

Hou je van een prinses film én van Kerstmis? Dan is de heerlijke romantische kerstfilm The Princess Switch zeker jouw ding! Enne... Stiekem kijken wij deze film het liefst het hele jaar door! In The Princess Switch maken we kennis met bakker Stacy en Hertogin Margaret. Bij toeval komen de twee elkaar tegen en komen ze erachter dat ze wel érg veel op elkaar lijken. Margaret houdt er echt niet van om in de spotlights te staan en wil voordat ze met prins Edward moet trouwen ervaren hoe het is om een normaal meisje te zijn. Stacy en Margaret besluiten daarom om van plek met elkaar te wisselen. De zaken worden alleen iets lastiger wanneer ze beiden verliefd worden op een man die niet bekend is met hun ware identiteit…

Bron: Netflix

The Prince and Me

Hou je van een prinses film waar een prins verliefd wordt op een 'gewoon' meisje? Dan is The Prince and Me iets voor jou! De Deense Prins Edward wil een jaartje incognito in Amerika studeren, voordat hij zijn koninklijke plichten moet vervullen. Daar ontmoet hij de studente Paige. Na een aantal aanvaringen met elkaar te hebben gehad kunnen ze niet ontkennen dat ze elkaar toch wel erg leuk vinden. Echter weet Paige niet dat Edward een prins is! Hier komt ze achter als ze hem achterna reist naar Denemarken... Paige wordt hierdoor voor een moeilijke keuze gesteld.Moet zij haar hart volgen en kiezen voor de liefde? Haar zorgeloze en vrijgevochten leventje als anonieme studente is dan wel voorgoed voorbij...

Bron: Lions Gate Films

 

Lees ook: De mooiste real-life Disney sprookjes

Nieuwste artikelen

  • Film & Serie top 6: maart 2024

  • The Finish Line - Kate Stewart

  • Fictie top 6: maart 2024

  • Young adult top 6: maart 2024

  • Tunnel van botten - V.E. Schwab

Gerelateerde artikelen

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

  • De mooiste real-life Disney sprookjes

  • Harry Potter referentie in Beauty and the Beast

  • De echte gezichten achter Disney prinsessen

  • 16 romantische fantasy films

Zoek in artikelen