Zo werden de seksscènes in Bridgerton gemaakt

Als je de serie Bridgerton gebinged hebt, dan weet je dat er heel wat stomende seksscènes voorbij zijn gekomen! Met name hadden vooral Daphne en Simon veel seksscènes in het eerste seizoen van Bridgerton. Deze seksscènes zagen er in de serie perfect uit, maar hoe zijn deze scènes tot stand gekomen? Wij hebben dat voor jullie onderzocht!

Bron: Shondaland, Netflix

Phoebe Dynevor, die de rol van Daphne speelt, heeft in een interview met E! News laten weten dat ze erg trots is op de seksscènes, omdat ze heel hard gewerkt hebben om deze scènes zo realistisch mogelijk neer te zetten. Wel vertelt de actrice dat ze de serie samen met haar hele familie gekeken heeft - inclusief haar oma en opa. Ze hield daarom de afstandsbediening goed vast, zodat ze heel snel kon doorspoelen wanneer er een seksscène voorbij kwam!

Maar hoe kwamen deze seksscènes tot stand? Er was voor het opnemen van de seksscènes een intimicy coordinator aanwezig op de set, zodat iedereen zich op zijn gemak voelde. De regisseur, Julie Anne Robinson,legt uit dat ze het heel belangrijk vond dat de acteurs zich comfortabel en zelfverzekerd bij deze scènes voelden. Ze vertelt hoe het oefenen van de seksscènes in zijn werk ging: "Ik repeteerde met de acteurs, we spraken de scène tot in detail door en we bepaalden welk verhaal de scène vertelde. Toen ging Lizzy [de intimicy coordinator], die ik enorm vertrouw, weg, en het was bijna als een stuntrepetitie. Ik repeteerde een dansscène in de kamer ernaast, terwijl zij bezig waren met een intimiteitsrepetitie.Als ze klaar waren zei Lizzy: ‘Hé, we zijn er klaar voor, we hebben iets om je te laten zien’. Vervolgens keek ik naar wat ze deden en gaf ik specifieke veranderingen door die ik wilde maken, net zoals ik met een vechtsscène en een stuntcoördinator zou doen."

Bron: Shondaland, Netflix

De showrunner van de serie, Chris van Dusen, vertelt dat de seksscènes extreem gechoreografeerd waren. Hij zegt er het volgende over: "We hadden veel gesprekken over wat we precies aan het doen waren. Dit deden we zodat de cast zich op zijn gemak zou voelen en we lieten het aan hun over om zo ver te gaan in de scènes als ze zelf wilden. Die scènes waren zwaar gechoreografeerd, net als bij een actiescène. Zo werd er gezegd van: 'Je hand gaat hier, je been gaat daar.' De scènes waren dus volledig ingestudeerd."

Problemen

Maar het opnemen van de seksscènes ging niet geheel vlekkeloos. Lizzy Talbot, de intimicy coordinator vertelt wat de uitdaging was om te filmen op sets uit de tijdsperiode van Bridgerton: "Veel seksscènes speelden zich af in bed. Echter, waren deze bedden gemaakt in het regency formaat. Dat was een van onze grootste uitdagingen. Omdat Regé-Jean Page zo lang is, is hij niet echt geschikt voor een bed van regency formaat, zowel niet in de lengte als in de breedte als er twee mensen moeten liggen. We moesten dus heel hard werken om ervoor te zorgen dat als er ooit een rollende actie was - wat nogal eens gebeurt in deze scènes - dat ze niet per ongeluk van het bed af rolden. Dat was echt een probleem op bijna elk bed dat we hadden! Deze bedden zijn niet gebouwd voor iemand zo groot als Reǵe. Dat is eerlijk gezegd waar een deel van de belangrijkste choreografie vandaan komt, mensen op bedden plaatsen en uitwerken: "Oké, als er hier een roll-off is, hoe zorgen we ervoor dat hij niet op de grond rolt, of zijn voeten niet buiten het bed hangen."

Bron: Shondaland, Netflix

Daarnaast zijn er ook beperkingen als je filmt in een authentiek regency huis. Julie Anne Robinson vertelt over de beperkingen: "Wanneer je een landhuis binnengaat, is er veel minder flexibiliteit dan je je ooit kunt voorstellen, je kunt het bed niet verplaatsen, je kunt het schilderij niet verplaatsen, je kunt de kledingkast niet verplaatsen en je moet heel voorzichtig zijn met het meubilair. In de slaapkamer van de Duke, die zich in Castle Howard bevond, brachten Phoebe Dynevor (Daphne) en Regé-Jean Page (Simon) veel tijd door in dat bed, en er waren kamermonitors aanwezig in de kamer toen we de seksscènes filmden die niet weg wilden gaan. Het idee van een gesloten set voor een seksscène is absoluut heilig. Maar voor deze kamermonitors waren hun banen heiliger voor hen. Dus ze waren bij ons in de scènes." Tijdens het opnemen kregen de makers en acteurs soms opmerkingen van de kamermonitors. Zo vertelt Julie Anne Robinsons dat ze soms bezig waren met een seksscène en dat een kamermonitor zei dat ze voorzichtig moesten zijn met het bed of voorzichtig met de bedpost.

Gelukkig is het allemaal goed gekomen en zagen de sekkscènes in Bridgerton er prachtig uit!

 

Bron: Deadline, Buzzfeed, E! News, Vulture.

Lees ook: Deze seksscènes in films waren heel ongemakkelijk

Nieuwste artikelen

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • De meest gekeken Netflix series in 2021

  • 12 romantische fantasy series

  • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

  • De leukste Lord of the Rings memes

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • 10 redenen waarom Regé-Jean Page een lekker ding is

  • Netflix codes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Deze seksscènes in films waren heel ongemakkelijk

Zoek in artikelen