Maak je eigen thuisbioscoop in 5 simpele stappen

Advertorial

De droom van elke grote filmliefhebber is toch wel om een eigen thuisbioscoop te hebben. Hoe gaaf is het om zelf een kamer in je huis te hebben waar je in alle luxe op een groot scherm een film kunt kijken? Zo'n thuisbioscoop lijkt misschien een hoop werk, maar eigenlijk valt dit reuze mee! Al met een paar aanpassingen kun je in je huis een eigen thuisbioscoop creëren. Wij hebben hieronder 5 stappen voor jullie gemaakt, waarmee je je eigen thuisbioscoop kunt maken.

1. De plek

Een van de belangrijkste dingen waar je mee moet beginnen voordat je je eigen thuisbiosccop gaat maken en inrichten is bepalen wáár de thuisbioscoop moet komen te staan. Het meest ideale zou zijn als je hiervoor een aparte kamer kan inrichten, zodat je echt het gevoel van een bioscoop kan creëren en één plek hebt om al je films te kijken. Heb je geen kamer over in je huis? Dan kun je natuurlijk ook je woonkamer omtoveren tot een thuisbisoscoop!

2. Verduistering

Als je de ruimte hebt bepaald dan moet je deze natuurlijk gaan inrichten. Wat ontzettend belangrijk is bij een thuisbioscoop is dat je ervoor zorgt dat je de ruimte écht goed kan verduisteren, zodat je net als in een echte bioscoop een donkere ruimte hebt waar je de film kunt kijken. Om een donkere ruimte te creëren kun je bijvoorbeeld kiezen voor overgordijnen. Deze verduisteren ontzettend goed én deze gordijnen staan ook nog eens mooi in het interieur.

3. Scherm

Dan komt misschien wel het belangrijkste onderdeel, want om echt het gevoel van een thuisbioscoop te creëren heb je natuurlijk een goed scherm nodig om de films op te kunnen kijken! Afhankelijk van hoe groot de ruimte van je thuisbioscoop is kun je kiezen voor een 'gewone' televisie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Smart TV, zodat je op de tv gemakkelijk toegang hebt tot de verschillende streamingdiensten. Als je veel waarde hecht aan een hoge resolutie dan kun je ook kiezen voor een 4K of 8K tv. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wil. Wil je nu echt een groot scherm om films en series op te kijken? Dan kun je ook gaan voor een beamer met projectiescherm. Op deze manier krijg je echt het gevoel dat je in de bioscoop zit.

Bron: Shutterstock

4. geluid

Wanneer je in de bioscoop zit word je soms bijna weggeblazen door het geluid. Dankzij het geluid heb je het gevoel dat je écht in de film zit. Zorg bij het maken van je eigen thuisbioscoop dus dat je goede speakers aanschaft die je in de ruimte kunt plaatsen. Wij raden aan om zowel voor als achter in de ruimte speakers te plaatsen zodat je echt een surround sound hebt en het geluid van de bioscoop na kunt bootsen in je eigen thuisbioscoop.

5. Stoelen

Als je de eerste vier stappen hebt doorlopen dan is het tijd voor de laatste, maar zeker niet onbelangrijke, stap: het uitkiezen van de stoelen! Het is natuurlijk heel belangrijk dat je in je eigen thuisbioscoop prettig en comfortabel kan zitten. Er zijn ontzettend veel opties voor zitgelegenheden. Zo kun je kiezen voor losse stoelen, een bank of misschien wel zitzakken! Bedenk bij het aanschaffen van de zitplaatsen ook met hoeveel personen je in de thuisbioscoop zult gaan zitten. Zo kun je vooraf al zorgen voor voldoende zitplekken! Weet je nog niet wat voor stoelen je wilt? Doe dan hier leuke woon inspiratie op

En last but not least: zorg dat je popcorn in huis hebt! Bij een échte bioscoopervaring hoort natuurlijk een lekkere bak popcorn die je onder de film kunt opeten. 

Met deze 5 simpele stappen kun je dus heel gemakkelijk je eigen thuisbioscoop creëren!

 

Nieuwste artikelen

  • 10 Nederlandse Chicklit auteurs die je wilt volgen

  • Het boek van de galg - Thomas Enger

  • Seizoen 20 van Grey's Anatomy bevestigd ondanks vertrek Ellen Pompeo

  • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

  • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

Zoek in artikelen