Ben Barnes vertelt over de oorsprong van General Kirigan in Shadow and Bone

Sinds 23 april kunnen we de serie Shadow and Bone bingen op Netflix. Deze serie is een verfilming van de Shadow and Bone trilogie van Leigh Bardugo. Voor de fans van de boeken kwam de wereld die ze in hun hoofd hadden zitten eindelijk tot leven! Maar ook als je de boeken niet hebt gelezen is deze serie een aanrader om te kijken. Een van de hoofdpersonages is General Kirigan. Heb je de serie nog niet gezien en wil je alvast wat meer weten? Of kun je gewoonweg geen genoeg krijgen van de knappe Ben Barnes als General Kirigan? Lees dan snel verder! In een ontzettend leuk en informatief filmpje vertelt de acteur namelijk over General Kirigan in de Shadow and Bone-serie.

Bron: Netflix

Waar gaat Shadow and Bone over?

In Shadow and Bone maken we kennis met Alina Starkov. Ze is een wees en een kaartenmaker voor het leger. Haar beste vriend Mal is een soldaat en sporenzoeker. In de wereld waarin ze leeft bestaat er een enorme barrière van eeuwige duisternis, waarin monsters genaamd de Volcra leven. Wanneer Alina samen met Mal door deze barrière, genaamd de Schaduwvlakte reist, komt ze erachter dat ze hele krachtige gaven heeft. Ze is de Sun Summoner. Ze zou met deze kracht haar land uiteindelijk van de ondergang kunnen redden. Ze wordt naar het kleine paleis gebracht om te trainen met de andere Grisha om haar gaven onder controle te krijgen. Maar er zijn duistere machten bezig met een complot tegen haar. Misdadigers, dieven, moordenaars en heiligen zijn nu in oorlog en er is meer nodig dan magie om te overleven.

General Kirigan

Een van de belangrijkste personages is General Kirigan. In de boeken kennen we hem als de Darkling, maar in de serie staat hij bekend onder de naam General Kirigan. Hij is een Shadow Summoner en hierdoor eigenlijk de tegenhanger van Alina. Hij heeft de krachten van de duisternis, terwijl zij de krachten van de zon heeft. In een filmpje dat Ben Barnes heeft opgenomen voor Netflix vertelt hij over zijn karakter: wie hij is, wat zijn krachten zijn, maar zeker ook de dingen waar hij mee worstelt. Hij vertelt wat over de achtergrond van zijn karakter en dat het zijn van een van de machtigste Grisha's ter wereld eigenlijk ook heel eenzaam kan zijn. Kortom, hij gaat dieper op zijn karakter in. Voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van de wereld van Shadow and Bone is dit ontzettend leuk om te bekijken!

Bekijk hieronder het filmpje!

 

Lees ook: Shadow and Bone seizoen 2: wat kunnen we ervan verwachten?

Nieuwste artikelen

  • De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

  • Wauw: deze kinderen uit films zijn goed opgedroogd! 

  • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

  • 11 keer beroemde ouders met beroemde kinderen

  • Column van de "eerlijke" recensie: Recensie Archer's Voice

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • 10 redenen waarom Ben Barnes een lekker ding is

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

Zoek in artikelen