Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

Een zacht muziekje op de achtergrond, een perfecte, romantische locatie en daar is de zoenscène in de film. De chemie spat van het scherm en je zwijmelt weg bij die ene perfecte kus. Maar waar het op beeld allemaal zo dromerig overkomt, wil dat in het echt nog weleens tegenvallen. De onderstaande acteurs vonden het namelijk maar niets om met elkaar te moeten zoenen. Of nog erger: sommige acteurs kunnen helemaal niet met elkaar overweg!

Will Smith & Eva Mendes

Toen Eva Mendes een zoenscène met Will Smith moest doen voor de film Hitch wilde ze haar zenuwen onder controle krijgen door het eten van haar favoriete comfortfood: een broodje tonijn met Dorito's en extra ui... Je raadt het al: dat was geen frisse zoen. Gelukkig voor Will Smith heeft ze een volledig doosje pepermuntjes genomen om de stank te maskeren en werd de scène alsnog een succes.  

Bron: Columbia Pictures

Ryan Gosling & Rachel McAdams

Een van de bekendste en romantischere zoenscènes die we allemaal wel kennen: die uit The Notebook. Maar in het echt was niet alleen de zoenscène vreselijk om te doen voor de acteurs, ook het filmen zelf ging niet van een leien dakje. Het was zelfs zo erg dat Ryan Gosling om een andere tegenspeelster vroeg... Uiteraard is dat niet gebeurd en werd The Notebook een groot, romantisch succes!

Bron: New Line Cinema

Reese Witherspoon & Robert Pattinson

Veel vrouwen zouden er een moord voor doen om te mogen zoenen met Robert Pattinson. Reese Witherspoon tijdens het filmen van Water for Elephants echter niet... Maar gelukkig had dat een goede reden! Pattinson was namelijk zo erg verkouden dat het snot uit zijn neus liep... Hij vertelde later zelfs dat hij het van Witherspoons pruik moest afvegen om de scène te kunnen doen. Jakkes!

Bron: Fox 2000 Pictures

Tony Curtis and Marilyn Monroe

Ondanks dat ze samen een affaire hadden voordat ze in 1959 aan de opnames van Some Like It Hot begonnen, was hun romantische zoen op een yacht geen daverend succes. Althans, vooral voor Tony Curtis. Herhaaldelijk noemde hij het alsof hij aan het zoenen was met Hitler. In 2008 gaf hij in een interview aan dat het een grap, een stom antwoord op een stomme vraag, was. Maar de waarheid was ook niet veel beter. "[The kiss] was awful," zei hij. "She nearly choked me to death by deliberately sticking her tongue down my throat into my windpipe."

Bron:Ashton Productions

Kirsten Dunst and Brad Pitt

Kirsten Dunst was pas elf jaar oud toen ze op de set van Interview with the Vampire (1994) Bradd Pitt (toen 30 jaar) moest 'zoenen'. Ze vertelde in 2013 aan Bullett Magazine dat, ondanks dat het maar een klein kusje was, ze na deze ervaring vijf jaar lang niemand meer gezoend heeft...

Bron:Geffen Pictures

Tobey Maguire and Kirsten Dunst

Ook met Tobey Maguire was de zoenscène in Spider-man niet zo'n succes als dat het eruitziet. "There was rain pouring up or down my nose. I couldn't breathe and I was gasping for breath out of the corner of Kirsten's mouth," vertelde Maguire in 2002. Maar dat was niet het enige. Toen ze zijn masker afrolde werd de luchttoevoer afgesneden, waardoor de zoen nog erger werd... oeps.

Bron:Columbia Pictures

Kate Winslet and Leonardo DiCaprio

Kate Winslet onthulde dat ze er moeite mee had om Leonardo DiCaprio te zoenen voor de film Revolutionary Road (2008), ondanks dat ze voor de film Titanic (1997) al ervaring op hadden gedaan. Maar gelukkig voor ons was er een goede reden voor: Winslets man was namelijk de regisseur van de film, waardoor de zoen nogal ongemakkelijk zou zijn. Maar gelukkig dachten zowel Leonardo als haar man daar anders over. "There's this amazing still that was taken on set of Leo and me kissing, and Sam is in the background ... You can see this look of absolute intensity on his face and I knew all he was thinking about at that moment was the frame of the shot," vertelde ze in een interview met Elle. Ondanks alles won Winslet een Golden Globe Award voor beste actrice in 2009.

Bron: Dreamworks Pictures

Rupert Grint and Emma Watson

Ze kennen elkaar al sinds ze negen jaar oud zijn, en dat dat het ongemakkelijk maakt om elkaar te zoenen dat kunnen we ons voorstellen. Maar dat was wel wat er moest gebeuren in Harry Potter en de relieken van de dood: deel 2. "I've known Emma since she was literally 9 years old and we had this very brother-sister relationship. Noting that it felt 'very surreal'," vertelde hij in een interview in 2016. En ook: "I have a memory of her face getting closer and closer. Like, 'Oh my God.' I can't really remember anything apart from that." Ook vertelt hij dat hij die scène nooit terugkijkt. Emma Watson vertelt over de zoen dat ze, in haar radeloosheid om de zoen zo snel mogelijk voorbij te laten gaan, boven op Grint eindigde... Gelukkig hebben ze zich allebei over hun ongemakkelijkheid heen kunnen zetten en kunnen wij genieten van een hele fijne scène!

Bron: Warner Bros.

Orlando Bloom and Zoe Saldana

Zoenen met Orlando Bloom: welke vrouw droomt daar nu niet van? Zoe Saldana was een van de gelukkigen op de set van Haven (2004), maar Bloom vond het maar wat ongemakkelijk. De reden? Haar vriend kwam regelmatig op de set kijken, waardoor het voor Bloom allemaal een beetje te gek werd."I hated kissing Zoe! I was like, 'Take your tongue out of my mouth, please. Your boyfriend is standing right there.' Most people think kissing beautiful co-stars must be great. But it's always awkward, man," vertelde hij later.

Bron: Yari Film Group Releasing

Jennifer Lawrence and Chris Pratt

Voor de film Passengers (2016) was Jennifer Lawrence de gelukkige vrouw om met tegenspeler Chris Pratt te mogen zoenen. Maar ze was vaak zo zenuwachtig voor de zoenscènes, dat ze wat vloeibare moed nodig had om door te kunnen gaan. Helaas voor haar hielp dat allemaal niet. "It led to more anxiety when I got home because I was like, 'What have I done? I don't know'," vertelde ze aan The Hollywood Reporter. "He was married, and it was going to be my first time kissing a married man and guilt is the worst feeling in your stomach." Uiteindelijk heeft ze haar moeder gebeld om te zorgen dat zij zou zeggen dat het oké was.

Bron: Columbia Pictures

Bron: nickiswift

Lees ook: 12 acteurs die veranderingen eisten in bekende films

Nieuwste artikelen

  • 90's Disney Channel-series die je misschien vergeten bent

  • Deze acteurs worden vaak samen gecast

  • Onze aanraders voor Netflix in juli

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Een heel gewoon leven van Imogen Crimp

  • Hocus Pocus 2 trailer onthuld!

Gerelateerde artikelen

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

  • 10 meest bizarre dingen die fans hebben gedaan voor beroemdheden

  • Harry Potter referentie in Beauty and the Beast

Zoek in artikelen