Zo had de Harry Potter cast eruit moeten zien volgens de boeken

Wij zijn gek op Harry Potter! De films kijken we minimaal één keer per jaar en ook de boeken herlezen wij regelmatig. Wij wachten nog steeds met smart op onze brief van Zweinstein en stiekem oefenen we thuis alvast de spreuken (Wingardium LeviOsa!). Als echte Potterheads hadden we natuurlijk het liefst gezien dat de Harry Potter films een exacte replica van de boeken waren, maar uiteraard is dat niet mogelijk. De films hebben wat aanpassingen moeten maken en zo hebben ze ook het uiterlijk van sommige personages wat moeten aanpassen. Wij vertellen je hoe de karakters er in het echt uit hadden moeten zien!

J.K. Rowling heeft voor het eerste boek ook zelf de schetsen van de karakters gemaakt. Ben je benieuwd hoe zij de karakters voor ogen had? Bekijk dan haar tekeningen van de karakters!

Harry Potter

Harry Potter wordt in de boeken omschreven als klein en dun voor zijn leeftijd. Verder heeft hij een 'dun gezicht, knobbelige knieën, zwart haar en heldere, groene ogen'. J.K. Rowling schrijft verder dat hij een 'ronde bril droeg die bij elkaar gehouden werd met tape.' De omschrijving van Harry Potter in het boek en het uiterlijk van Daniel Radcliffe komt over het algemeen aardig goed overeen. Het grootste verschil is dat Daniel Radcliffe blauwe ogen heeft en dat Harry Potter in de boeken groen ogen heeft, net zoals zijn moeder Lily. Daniel Radcliffe heeft geprobeerd om groene contactlenzen te dragen voor zijn rol, maar helaas bleek hij daar allergisch voor te zijn waardoor hij uiteindelijk toch met blauwe ogen in de films te zien is. 

Bron: Warner Bros.

Ron Wemel

Rupert Grint heeft de rol van Ron Wemel geweldig neergezet, maar vergeleken met het boek zijn er wel een paar verschillen. Uiteraard heeft Ron Wemel rood haar en wat dat betreft paste Rupert Grint perfect in de rol. Maar verder wordt Ron ook omschreven als 'lang, dun en slungelig met sproeten, grote handen en voeten en een lange neus'. Deze kenmerken zijn minder van toepassing op Rupert Grint. Zo is hij niet lang en slungelig en ook heeft hij vrijwel geen zichtbare sproeten in de film. Maar ach, we vergeven het hem graag aangezien hij Ron zo geweldig heeft neergezet!

Bron: Warner Bros.

Hermelien Griffel

We zouden ons niemand anders kunnen voorstellen in de rol van Hermelien dan Emma Watson. Toch zijn er veel verschillen tussen hoe Emma Watson eruitziet als Hermelien en hoe ze in de boeken wordt neergezet. Hermelien heeft in de boeken namelijk 'borstelig bruin haar en vrij grote voortanden'. In de eerste film past het haar van Emma Watson vrij goed bij de omschrijving, maar in de latere films zien we dit niet meer terug. Ook zien we de grote voortanden niet terug in de films. Wel moet gezegd worden dat Hermelien in het vierde boek een transformatie heeft ondergaan, waardoor haar haar strak en glanzend was en waarbij haar voortanden ook niet meer zo groot waren. 

Bron: Warner Bros.

Ginny Wemel

Bonnie Wright lijkt qua uiterlijk erg veel op het karakter uit het boek. Ginny wordt door Rowling omschreven met 'heldere bruine ogen' en 'levendig, vlammend rood haar dat ze draagt als lange manen'. Bonnie Wright past goed in deze omschrijving van het karakter. De grootste verandering is dat Bonnie Wright groen/blauwe ogen heeft en dat het karakter in het boek bruine ogen heeft.

Bron: Warner Bros.

Marcel Lubbermans

Wij houden van Marcel in de boeken én films! Matthew Lewis heeft het karakter goed weten neer te zetten en groeide in de laatste films zelfs uit tot een echte hunk! Alhoewel dat niet helemaal bij de beschrijving in het boek past, lijkt hij in de eerste paar films over het algemeen goed op zijn tegenhanger in het boek. In de boeken wordt Marcel niet tot in de detail beschreven, maar lezen we wel dat hij een rond gezicht heeft. J.K. Rowlig heeft later in een interview laten weten dat zij Marcel ziet als klein, mollig en blond. In de films is Marcel wel mollig, maar Matthew Lewis heeft bruin haar en is hij ook - op de eerste paar films na - niet per se erg klein. 

Bron: Warner Bros.

Luna Leeflang

Wie houdt er niet van Luna? Dit goofy karakter heeft in het vijfde boek én de vijfde film ons hart gestolen. In het boek wordt ze omschreven als een tiener met 'vuilblond, slordig, middelang haar en zeer bleke wenkbrauwen en uitpuilende grijze ogen die haar een permanent verbaasde blik gaven'. We kunnen niet anders zeggen dan dat Evanna Lynch ontzettend goed lijkt op het karakter uit de boeken. Wel heeft Luna in de films iets lichter blond haar dan in de boeken wordt omschreven en heeft Evanna Lynch blauwe, in plaats van grijze ogen, maar desalniettemin is de vergelijking erg treffend.

Bron: Warner Bros.

Draco Malfidus

Tom Felton heeft de rol van Draco fantastisch weten neer te zetten. Zijn arrogante houding, maar toch ook zijn angst voor de duistere kant die hij vanwege zijn familie moet volgen, komen geweldig over op het beeld. In de boeken wordt het gezicht van Draco omschreven als een 'bleek, puntig gezicht' en heeft hij 'bleek blond haar'. Met name het iconische haar van Draco is goed terug te zien in de films. Alleen de oogkleur, Draco heeft grijze ogen en Tom Felton blauwe, komen niet helemaal overeen. Maar Tom Felton heeft de rol zo goed neergezet dat we die kleine verandering graag vergeten.

Bron: Warner Bros.

Severus Sneep

Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat Alan Rickman perfect gecast was als Sneep. Hoe hij het karakter vertolkte, de manier waarop hij sprak... alles klopte gewoon! In het boek wordt het karakter als volgt omschreven: Sneep heeft 'vet zwart haar, een haakneus en een vale huid', eigenlijk precies wat we terugzien in de films. Het enige wat niet klopt is zijn leeftijd. Sneep was in het eerste Harry Potter boek namelijk pas 31 jaar oud, terwijl Alan Rickman ten tijde van de eerste film al 55 was. Maar eerlijk: niemand had deze rol beter kunnen vertolken dan Alan Rickman.

Bron: Warner Bros.

Sirius Zwarts

Net als Sneep is het grootste verschil tussen de boeken en films de leeftijd van het personage. In de boeken belandde Sirus namelijk op 22-jarige leeftijd in Azkaban. Toen hij ontsnapte in Harry Potter en de Gevangene van Azkaban was hij pas 34 jaar oud, terwijl Gary Oldman ten tijde van de film al 46 jaar was. Verder heeft Sirius haar tot aan zijn ellebogen in het boek, terwijl dat in de film van Harry Potter en de Gevangene van Azkaban toch echt een stuk korter is. Daarnaast staat zijn huid in de boeken zo strak om zijn lichaam dat zijn hoofd wel een skelet leek. Ook liggen zijn ogen diep in de kassen. Door de jaren in Azkaban is Sirius natuurlijk sterk vermagerd. Alhoewel Gary Oldman geen skeletachtig uiterlijk heeft, is het duidelijk te zien dat de jaren in Azkaban zijn tol hebben geëist in de films.

Bron: Warner Bros.

Lord Voldemort

Het unieke uiterlijk van Lord Voldemort komt ontzettend goed overeen met hoe het boek hem omschrijft: "Lang en skeletachtig dun, met een gezicht witter dan een schedel, met brede, scharlaken ogen en een neus die zo plat was als die van een slang met sleuven als neusgaten." Als je dit zo leest zie je bijna de Voldemort uit de films voor je! Het enige wat anders is, is dat in de films Voldemort geen scharlakenkleurige ogen heeft, maar in plaats daarvan zien we in de film de ogen van Ralph Fiennes. Voldemort had er waarschijnlijk nóg angstaanjagender uitgezien als ook zijn ogen er onmenselijk hadden uitgezien. 

Bron: Warner Bros.

 

Bron: Looper

Lees ook: 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

 

Nieuwste artikelen

  • 90's Disney Channel-series die je misschien vergeten bent

  • Deze acteurs worden vaak samen gecast

  • Onze aanraders voor Netflix in juli

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Een heel gewoon leven van Imogen Crimp

  • Hocus Pocus 2 trailer onthuld!

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

  • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

Zoek in artikelen