Welke streamingdienst past bij jou?

Er zijn tegenwoordig zoveel streamingdiensten dat we door de bomen het bos niet meer zien. Want: welke dienst past nou bij wat jij wilt zien? Netflix en Disney kennen we inmiddels wel, maar misschien heb je daar al zo'n beetje alles op gebingewatcht. Of misschien past het aanbod niet volledig bij wat jij zoekt. Lees snel verder om erachter te komen welke diensten passen bij jou kijkvoorkeur!

Er zijn talloze aanbieder van goede series, films en documentaires. Maar waar kun je nou terecht als je van een bepaald genre houdt? Of misschien kijk je het liefst de allernieuwste films als eerste! We zetten hieronder een aantal streamingdiensten en hun aanbod op een rijtje om het wat makkelijker te maken!

Netflix:

Laten we beginnen met Netflix; de langstlopende en bekendste streamingdienst. Hier ga je niet per se naar toe voor goede films, maar op het gebied van series zit je bij Netflix zeker goed! Ze hebben dan ook de meeste eigen producties van alle diensten. Met de Netflix Original-series gooit de streamingdienst hoge ogen, maar ook met aangekochte (oudere) films en series. Denk bijvoorbeeld aan La Casa de Papel, You, 13 Reasons Why, Friends, Suits en nog veel meer. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Al vanaf €7,99 per maand kun je onbeperkt en bijna overal bingen!

Bron: Netflix

Videoland:

Wanneer je er geen geheim van maakt dat reality-tv jouw guilty pleasure is, of wanneer je graag naar Nederlandse programma's of films kijkt, dan zit je bij Videoland goed. Wat dacht je bijvoorbeeld van het populaire Temptation Island of Ex on the Beach? Deze streamingdienst van RTL heeft een combinatie van RTL- en Videolandproducties en aangekochte series. Een paar toppers zijn bijvoorbeeld The Handmaid's Tale en The Good Doctor. Hoewel het aanbod nog relatief beperkt is, wordt er steeds meer werk in gestoken om de diensten uit te breiden met eigen producties als Drag Race Holland. Daarnaast hebben ze veel aanbod voor kinderen. Voordeel is wel dat je niet hoeft te wachten tot een programma op tv is geweest. Je kunt je favoriete series al vanaf €4,99 per maand vooruitkijken.

Bron: Videoland

Disney+:

Disney+ alleen voor kinderen? Zeker niet! Je vindt hier een ruim aanbod voor alle leeftijden. Veel tekenfilms van vroeger, animatiefilms van Pixar, maar ook onder andere Star Wars, The Iron Man, The Simpsons en High School Musical. Bovendien geeft Disney+ toegang tot de documentaires van National Geographic. Met Disney Star staan er bovendien nog vele andere populaire series voor volwassenen op, waaronder bijvoorbeeld de klassieker Buffy The Vampire Slayer. Daarnaast biedt Disney+ de allernieuwste films aan, zoals bijvoorbeeld de Live action-versie van The Lion King. Je moet er soms wel wat extra voor betalen, maar dat moet je in de bioscoop ook... Voor €8,99 per maand zing, lach en huil jij mee met alle Disneyklassiekers.

Bron: Sallty Pictures

Prime Video:

Prime Video van Amazon biedt steeds meer exclusieve series en nieuwe films die het zeker waard zijn om te kijken. Kijk bijvoorbeeld eens naar Picard, Homeland, Modern Family en Prison Break. Groot voordeel is dat je films en series kunt downloaden om ze op een later moment zonder internet te bekijken. Een ander bijkomend voordeel: nooit meer bezorgkosten op Amazonbestellingen. De lage prijs van €3,99 is een stuk goedkoper dan de rest van de streamingdiensten, dus ach, deze kan er ook nog wel bij!

Bron: 20th Century Fox Television

Discovery Plus:

Met Discovery Plus kun je programma's vooruit- of terugkijken die onder andere op TLC, Discovery, Investigation Discovery, Food Network, Motortrend en Eurosport 1 en 2 worden uitgezonden. Wanneer jij dus wegzwijmelt bij Say Yes To The Dress en 90 Day Fiancé, zit je bij Discovery Plus goed. Voor maar €3,99 per maand kun je even vooruit!

Bron: Half Yard Productions

Apple TV+:

Natuurlijk heeft ook Apple een eigen streamingdienst. Iedere maand komen er nieuwe series, films en documentaires bij die Apple zelf maakt. Een voorbeeld hiervan is The Morning Show met Jennifer Aniston. Na een proefperiode van 7 dagen betaal je €4,99 per maand.

Bron: Hello Sunshine

Ziggo Go:

Met Game of Thrones, Outlander, Chernobyl en True Detective als toppers zit je bij Ziggo Go op je plek. Dit is de plek waar je exclusief de series van HBO kunt zien. Klein minpuntje is wel dat je een abonnement bij Ziggo moet hebben om hier gebruik van te kunnen maken. Vanaf 2022 krijgt de samenwerking tussen HBO en Ziggo een andere vorm en lanceert HBO haar eigen streamingdienst in Nederland.

Bron: Tall Ship Productions

Pathé Thuis:

Wil jij als eerste de nieuwste en beste films hebben? Dan is Pathé Thuis wat voor jou. Je hebt geen abonnement nodig, maar kunt de nieuwste films zo huren of kopen. Wanneer je een film huurt betaal je minder dan wanneer je een film koopt. Je kunt de film dan binnen 30 dagen starten en binnen 48 uur volledig kijken. Wanneer je een film koopt, kunt je onbeperkt streamen. Een groot voordeel van Pathé Thuis is dat nieuwe films over het algemeen veel eerder op de streamingdienst komen dan bij andere platforms. Daarnaast heeft Pathé Thuis een enorm aanbod waardoor er altijd wel iets te kijken valt!

Bron: Columbia Pictures

Film1:

Film1 laat zich omschrijven als de streamingdienst die ervoor zorgt dat je altijd een goede film in huis haalt. Er worden continu topfilms toegevoegd, waaronder bijvoorbeeld de film Ad Astra met Brad Pitt. Afhankelijk van je TV-aanbieder zijn de maandelijkse kosten van af €9,95.

Bron: New Regency Productions

Viaplay:

Vanaf het eerste kwartaal van 2022 komt de nieuwe steamingdienst Viaplay naar Nederland. Hierop kun je allerlei films en series bekijken, maar ook onder andere de Premier League, Bundesliga, Darts en de Formule 1. De maandelijkse kosten voor Viaplay zijn nog niet bekend.

HBO Max:

Ook vanaf 2022 in Nederland is HBO Max. In Amerika gooit het platform al hoge ogen en gaat het de strijd aan met de andere streamingdiensten. Je vindt hierop ontzetten veel films en series van studio’s als HBO, Warner Bros., D.C. Entertainment en nog veel meer. Denk aan bijvoorbeeld Game of Thrones. De kosten zijn naar verwachting tussen de €5,99 en €8,99 per maand, maar dit is nog niet officieel bevestigd.

Bron: HBO

Cinetree:

Als filmliefhebber zit je bij Cinetree zeker goed. Dit platform profileert zich als dé streamingdienst met films die je nog lang bij zullen blijven, met bijvoorbeeld Honeyland (2019). Elke maand wordt er een selectie gemaakt van 10 -15 films die je kunt kijken. Daarnaast kun je ook films huren. Als je een abonnement hebt bij Cinetree, al vanaf €7,99 per maand, krijg je korting op de huurprijs.

Bron: Apolo Media

NPO Plus:

Op dit betaalde deel van de Publieke Omroep vind je veel films en series. Denk aan Feuten, Oogappels en Killing Eve. Je krijgt minder content dan bij andere streamingdiensten, maar voor slechts €2,95 per maand kun je daar ook niet over klagen.

Bron: BNN-VARA

CineMember:

Voor €9.99 per maand kun je onbeperkt kijken naar meer dan 900 filmhuisfilms. Op maar liefst vier schermen tegelijkertijd kun je naar je favoriete film kijken. Eerst uitproberen? Dat kan 2 weken gratis!

Bron: Toledo Proudctions

Lumière:

Bij Lumière bekijk je de beste films en series thuis. De nieuwste films kun je huren voor €8 en recente bioscooptitels zijn te bekijken voor €4,99. Je hebt dan 48 uur de tijd om te kijken. Je kunt ook een heel seizoen van een serie kijken voor €12,50. Voor €7,99 per maand sluit je een abonnement af en krijg je toegang tot een beperkt aantal films of series en exclusieve extra’s.

Bron: HBO

WithLove:

Hou je van romantische films en series? Dan is WithLove wat voor jou. Deze streamingdienst biedt alles om bij weg te zwijmelen, zoals de film Autumn Leaves,  en dat voor maar €6,95 per maand of €69,95n per jaar! Je kunt het aanbod 7 dagen gratis uitproberen.

Bron: Hallmark Channel

NLZiet

Via NLZiet kun je eerder uitgezonden televisieprogramma's op de NPO, RTL, Net5, Veronica en SBS terugkijken. Dit is mogelijk tot een jaar terug. Daarnaast zijn er op NLZiet programma's te bekijken die nog niet op televisie zijn geweest, zoals afleveringen van GTST. De kosten? €7,95 per maand.

Bron: Endemol Entertainment

Horrify

Als horrorliefhebber zit je helemaal goed met de streamingdienst Horrify. Alle klassieke horrorfilms vind je hier terug! Met één klik en voor €6,95 per maand heb jij een heerlijk griezelige avond.

 

 

Lees ook: De 12 populairste reality series van het moment


 

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

Zoek in artikelen