5 plekken waar je gratis e-books kunt lezen

Naast fysieke boeken lezen wij ook graag e-books! Aangezien we ontzettend veel lezen en we onderweg altijd een boek mee willen nemen, is een fysiek boek niet altijd de oplossing. Je moet het boek namelijk altijd meeslepen en er is een kans dat het boek beschadigd. Met e-books is dit probleem opgelost! Een e-reader is heel wat lichter dan een echt boek en zo heb je toch altijd een boek bij je. Je kunt zelfs e-books lezen op je telefoon! E-books zijn vaak ook goedkoper dan fysieke boeken, maar wist je dat je ook op veel plekken legaal gratis e-books kunt vinden? Deze plekken hebben wij voor jullie op een rijtje gezet!

1. Apple Books

Voor mensen met een Apple apparaat heeft Apple iets leuks, want in de boekenapp van Apple kun je ook verschillende boeken gratis downloaden! Hoe zit dat? Open de app en klik onderin op 'Book store'. Ga vervolgens naar 'Doorzoek categorieeën' en klik op 'Hitlijsten'. Als het goed is kom je op een scherm terecht waar boven in de hitlijst te vinden is met de best betaalde boeken en als je een stukje naar onderen scrollt vind je de hitlijst met de populairste gratis boeken. Als je op 'Bekijk alles' klikt kun je alle gratis e-books in de Apple Books app vinden. 

2. Amazon Kindle-Store

Ook Amazon biedt gratis e-books aan! Als je naar de Kindle store op Amazon.nl gaat kun je daar vervolgens verschillende categorieën en prijzen aanklikken. Bij het kopje 'Prijs' kun je kiezen voor 'Gratis' en zo kun je een hele lijst met gratis e-books vinden om te lezen op Amazon! Let op! Vrijwel alle gratis e-books die op de Amazon Kindle-Store te vinden zijn, zijn in het Engels.

gratis e-books                             gratis e-books                             gratis e-books                             gratis e-books                             gratis e-booksBron: Pexels

3. Google Play Store

Ook de Google Play Store biedt gratis e-books aan. Deze zijn gemakkelijk te vinden. Ga in de Google Play Store naar het kopje 'Boeken'. Vervolgens kun je in de zoekbalk de term 'Gratis e-books' invullen. Daarna krijg je een pagina te zien met de gratis e-books die je kunt lezen via de Google Play Store!

4. Kobo

Kobo is een gevestigde naam in e-bookland en ook Kobo biedt gratis e-books aan! Als je naar de website van Kobo gaat kun je op het kopje 'E-books' klikken. Er ontvouwt zich een extra pagina met aan de rechterkant het kopje 'Gratis ebooks'. Als je hierop klikt kom je op de pagina terecht met alle gratis e-books die er op Kobo te vinden zijn. 

5. Mybookcave.com

Als je graag Engels leest, dan is de website Mybookcave.com iets voor jou! Deze website biedt namelijk een grote selectie van gratis e-books aan. Deze e-books zijn zelf door de auteurs en uitgeverijen aan de website aangeboden om gratis verstrekt te worden. Van thrillers, tot fantasy, tot chicklit, er is voor ieder wat wils!

 

Bron thumb: Pexels

Lees ook: Gezocht: e-book recensenten

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

  • Mooie boekenquotes

  • Speciaal voor Valentijnsdag: Valentijn Blues

  • Shoptip: 10x relaxstoelen voor buiten

Zoek in artikelen