20 verborgen grappen die je gemist hebt in The Good Place

Heb jij ook zo genoten en gelachen met de serie The Good Place? Die serie waarin dingen niet zijn zoals ze lijken? Wij in ieder geval wel. Maar wist je dat er hier en daar ook verwijzingen of andere grappige, verborgen aspecten aan de serie zijn toegevoegd? Gewoon omdat het kan. Wij hebben de verborgen grappen die de seriemakers in de seizoenen hebben verwerkt voor je op een rijtje gezet!

1. De kluis die Jason en Pillboi gebruiken tijdens hun overval is van Swanson Safe Company, is een verwijzing naar Ron Swanson van Parks and Recreation, een sitcom van NBC. Zowel The Good Place als Parks and Recreation hebben dezelfde producer, Michael Schur.

Bron: NBC/Reddit

2. Een gelijkwaardige verwijzing zit in een andere aflevering. Namelijk een reclame voor champagne van Jean-Ralphio, een ander personage uit Parks and Recreation.


Bron: NBC/Reddit

3. The kleren die Eleanor draagt in flashbacks van haar leven, zijn anders dan die ze draagt in The Good Place. Ze zijn namelijk bedoeld voor de échte Eleanor.   Bron: NBC

4. Het restaurant waar Chidi is tijdens een flashback in seizoen 1 heet 'Eating Nemo'. Een leuke grap want Chidi is een professor in Australie.

Bron: NBC

5. De meubels in de woning van Eleanor moesten oncomfortabel zijn. Een andere kleine vorm van marteling...

Bron: NBC

6. In de laatste aflevering van seizoen 2 staat Michael achter de bar. Hier vind je een verwijzing naar Sam Malone van Cheers, een ander personage dat ook door Ted Danson wordt gespeeld.

7. Josh Siegal speelt de rol van Glenn, maar hij is tegelijkertijd een van de schrijvers van de show. Oorspronkelijk hadden ze iemand anders uit Canada gecast, maar door problemen met het visum op de dag van het filmen, kon diegene er niet bij zijn. Siegal nam daarom zijn plaats in.

8. Het merk Tequila dat Eleanor koopt op de dag dat ze dood gaat vertaalt zich grofweg naar 'garbage man'. Toepasselijk want Eleanor noemt zich zelf vaak 'garbage person'.

Bron: NBC

9. Het kostuum van Janet is geïnspireerd op stewardessenuniforms. Actrice Kirsten Mann zei: "Janet has been mainly in her purple suit and a white blouse with blue clouds. You can guess why we picked the clouds."

Bron: NBC/Reddit

10. De woorden 'Pobody's nerfect', die Eleanor uitspreekt, zijn ook gezegd door Pam Beesly in The Office. Ook weer een andere serie waar Michael Schur aan meegewerkt heeft.

11. Op het moment dat Chidi zo vermoeid is. En hij  moet een college geven spelt hij Plato als Palto.

12. Op het moment dat Janet en Michael de groep in de gaten houden, zien we Post-its hangen waar hun voortgang op geschreven staat. Dit varieert van 'Tahani primping again', tot 'Jason is very cute'. Er is zelfs bijgehouden hoe vaak Tahani in de spiegel heeft gekeken...

13. Een van Jasons outfits met zijn danscrew is een shoutout naar Bruce Lee in Game of Death

Bron: NBC/Reddit

14. Michaels karakter is vernoemd naar het standbeeld van de aartsengel St. Michael op de Notre Dame

15. In de show zie je Todd het Lava monster met een box 'Dunkin' Spinnen. Yammie!

16. Wanneer de groep arriveert bij The Bad Place in het tweede seizoen, zie je een reclame voor Pirates of the Caribbean 6: The Haunted Crow's Nest. Of zoiets. Wat maakt het ook uit. Nu overal te zien, voor altijd!

Bron: NBC

17. In seizoen 2 in de aflevering 'Best Self' zegt Chidi dat hij wenste dat hij Eleanor had ontmoet op het moment dat zij op zijn deur zou kloppen en hem om hulp zou vragen met filosofie. Aan het einde van het tweede seizoen vindt Eleanor Chidi op Aarde en doet ze precies waar hij van droomt.

18. In een van de scènes zie je op de achtergrond reclame voor Kamilah op een vrachtwagen, Tahani's 'succesvollere' zus.

19. In de aflevering 'Somewhere else' in seizoen 2 zie je heel vluchtig een glimp van Eleanors verleden wanneer ze op google de zoekbalk gebruikt. Hierbij staan ook 'When is Kylie due' en 'Wing place has liquor license Phoenix'.

Bron: NBC

20. Tijdens het eerste seizoen kon Michael geen scène spelen tenzij hij met een van de vier hoofdrolspelers was. Het zou anders erg vreemd zijn dat hij niet kan breken met het zogenaamd goede karakter van zijn personage.

 

Bron: NBC/Reddit

Lees ook: Top 12 beste fantasieseries allertijden

 

 

Nieuwste artikelen

  • Eeuwig licht - Francis Spufford

  • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

  • Grimwoud - Nadia Shireen

  • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

  • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Nieuwe series die je dit jaar niet mag missen

  • De leukste tv-series voor Young Adult liefhebbers

  • 10 x series om samen met je vriend te kijken

  • Deze films en series zijn vanaf januari te zien op Netflix

Zoek in artikelen