15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

Als echte Potterheads kijken we de Harry Potter films minstens één keer per jaar en we kunnen de films ondertussen dan ook bijna helemaal meepraten. Maar wist je dat er ook heel veel verwijderde scènes van Harry Potter bestaan? Deze scènes hebben de films net niet gehaald, wat we stiekem wel ontzettend jammer vinden. Deze scènes hadden we namelijk best graag terug willen zien!

Harry Potter and the Philosopher's Stone - Hermelien en Ron bespreken de examens

Deze scène voegt verhaaltechnisch niet heel veel toe, maar is wel ontzettend leuk! We zien Ron en Hermelien kibbelen over de examens. Hermelien zegt dat Ron moet leren en Ron zegt dat hij de antwoorden wel van haar overneemt. Maar dat is niet het enige wat deze scène leuk maakt! We zien de arme Marcel Lubbermans de zaal binnen springen, omdat zijn benen aan elkaar geplakt zijn. Simon biedt aan om Marcel te helpen, maar Marcel weigert omdat hij bang is dat zijn benen in de fik worden gezet. In deze scène ontdekt Harry ook de naam Nicolas Flamel op de achterkant van de tovenaarskaart van Perkamentus. Al met al een erg leuke verwijderde scène die zeker de moeite van het kijken waard is!

Harry Potter and the Philosopher's Stone - Ron vraagt Harry om niet terug te gaan naar de Spiegel van Neregeb

In deze verwijderde scène is het Kerstmis op Zweinstein en zien we Harry alleen bij het vuur zitten. Ron loopt naar hem toe om hem op te vrolijken en vraagt of hij zin heeft om schaak te spelen of om naar Hagrid te gaan. Uiteindelijk zegt Ron dat hij weet waar Harry aan denkt, maar dat hij niet terug moet gaan naar de Spiegel van Neregeb omdat iets eraan niet klopt. Deze scène laat de prachtige vriendschap tussen Harry en Ron zien. 

Harry Potter and the Chamber of Secrets - Lucius en Draco in de Verdonkeremaansteeg

We kennen allemaal wel de scène waarin Harry per ongeluk in de Verdonkermaansteeg belandt. Hij komt terecht in een winkel met allemaal griezelige spullen. Vlak na het moment dat de losstaande hand waar Harry aanzit zijn hand grijpt, verschijnt Draco op het toneel. Harry verstopt zich snel in de winkel en wat volgt is een scène tussen Draco en zijn vader Lucius. Hierin zien we ook dat Lucius zaken doet met een louche verkoper in de winkel.

Harry Potter and the Chamber of Secrets - Harry twijfelt aan zichzelf

Nadat bekend is geworden dat Harry Sisselspraak kan spreken, begint hij aan zichzelf te twijfelen. Wat weet hij nog meer niet over zichzelf? In deze verwijderde scène proberen Ron en Hermelien hem gerust te stellen.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban - Sirius breekt in de toren van Griffoendor in

In deze verwijderde scène zien we dat de leerlingen van Griffoender 's nachts uit hun bed zijn gehaald omdat Sirius ingebroken heeft in de toren van Griffoendor. Marcel blijkt namelijk de wachtwoorden te hebben opgeschreven en het briefje te hebben verloren, waardoor Sirius kon inbreken. Aan het eind van de scène zien we Harry bij het haardvuur zitten, zichtbaar aangedaan. 

Harry Potter and the Goblet of Fire - Het lied van Zweinstein

Nadat de studenten van Durmstrang en Beauxbatons zijn aangekomen wil Perkamentus de studenten van de andere scholen vermaken door het lied van Zweinstein te zingen. Dit lied zien we niet in de film terug en het zorgt voor een vermakelijke verwijderde scène!

Harry Potter and the Goblet of Fire - Harry hoort een gesprek tussen Severus Sneep en Igor Karkarov

In deze verwijderde scène zien we hoe Harry tijdens het Kerstbal naar buiten loopt. Eenmaal buiten ziet hij Igor Karkarov en Severus Sneep een gesprek voeren over het Duistere Teken. Het is een interessante scène die zeker leuk is om een keer gezien te hebben!

Harry Potter and the Order of the Phoenix - Ron kijk hoe het met Harry gaat

In deze verwijderde scène zien we een mooi moment tussen Harry en Ron, waarvan we graag hadden gewild dat die in de film te zien zou zijn! De scène speelt zich af aan het eind van de film, nadat Harry Sirius heeft verloren. Ron zegt dat het feest bijna gaat beginnen, waarop Harry antwoordt dat hij geen honger heeft. Ron zegt vervolgens: 'Weet je wat, ik heb ook geen honger.' Hij biedt dus aan om bij Harry te blijven, maar Harry zegt dat het oké is en dat Ron gewoon naar het feest kan gaan. Dit zorgt voor een mooie scène tussen de twee vrienden!

Harry Potter and the Half-Blood Prince - Koor

In deze verwijderde scène wordt er niet gesproken, maar horen we het koor een prachtig lied vertolken. Terwijl het lied wordt gezongen zien we verschillende karakters voorbijkomen, waardoor je het gevoel hebt dat er iets staat te gebeuren. Met name weet Sneep een indruk achter te laten. Wanneer je weet dat deze scène zich voor de dood van Perkamentus afspeelt krijgt het nog een extra betekenis. Bekijk de scène hieronder:

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 - Harry en tante Petunia

In deze toch wel emotionele scène zien we een gesprek tussen Harry en Petunia, waarin tante Petunia aangeeft dat Harry niet alleen een moeder heeft verloren maar zij ook een zus. Dit is de eerste keer dat ze echt over Lily's dood praat en dat levert een mooie scène op!

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 - Harry en Dirk

Dat Harry Potter en Dirk Duffeling niet de beste vrienden waren dat is wel duidelijk. Maar in de laatste film delen ze toch een mooi moment met elkaar. Wanneer Harry afscheid neemt van tante Petunia, oom Herman en Dirk Duffeling, loopt Dirk naar Harry toe. Tijdens het afscheid nemen vertelt Dirk hem dat hij vindt dat Harry 'geen verspilling van de ruimte is'. Bekijk de scène hieronder:

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 - Romione

Voor alle Romione shippers is er een leuke verwijderde scène in Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1. In deze scène zien we hoe Ron aan Hermelien leert hoe ze stenen over het water moet ketsen. 

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 - Luna en Harry bij Dobby's graf

De dood van Dobby was misschien wel een van de meest emotionele momenten uit de Harry Potter films. Nadat Harry Dobby heeft begraven is er nog een emotioneel moment tussen Harry en Luna. Luna staat op het punt om te vertrekken naar Zweinstein en loopt daarbij langs Harry en het graf van Dobby. Tegen Harry zegt ze: "The sky has lost a star." Bekijk de scène hieronder:

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 - Draco helpt Harry

Wij vinden het stiekem ontzettend jammer dat deze scène niet in de film te zien is! We zagen al in Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 dat Draco Harry hielp door niet meteen zijn identiteit te bevestigen. In deze verwijderde scène zien we dat Draco, nadat iedereen ontdekt dat Harry nog leeft, naar hem toe rent (terwijl hij met zijn herkenbare stem 'Pottah' roept) en een toverstok naar Harry gooit. Dit heldhaftige moment hadden we graag in de film willen zien! Gelukkig zijn de opnames van de verwijderde scène bewaard gebleven. Bekijk hem hieronder:

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 - Tonks en Lupin

In deze verwijderde scène zien we Tonks en Lupin elkaar omhelzen vlak voordat het gevecht begint. Lupin zegt dat Tonks niet hier, maar bij Teddy moet zijn. Tonks zegt dat het juist Lupin is die haar op dat moment nodig heeft. In deze verwijderde scène wordt ook voor het eerst gesproken over Teddy, het zoontje van Tonks en Lupin. 

 

Lees ook: Harry Potter fouten die je waarschijnlijk nooit zijn opgevallen

Nieuwste artikelen

  • Aarde eten - Dolores Reyes

  • Eigenwijze voeten - Irène Storm

  • Zonlicht op Crystal Sands - Holly Martin

  • De 6:20 man - David Baldacci

  • De school van de magische dieren: Top of flop - Margit Auer

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • De beste Young Adult sprookjes

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De top 10 beste boekverfilmingen

Zoek in artikelen