20 fouten in blockbuster films

Met een film waan je jezelf even in een totaal andere wereld. Maar waar mensen zijn, zijn fouten, en dus ook in films. Misschien heb je zelf al wat voorbeelden van films waarin dingen gebeuren of te zien zijn die bijvoorbeeld tijdtechnisch niet helemaal kloppen. Of vallen dit soort dingen jou juist helemaal niet op? Hoe dan ook: wij hebben hieronder de leukste filmblunders op een rij gezet!

The Aviator

The Aviator (2004) was een grote kaskraker, maar wist je dat er hier een grappig foutje in zit? Howard Hughes, gespeeld door Leonardo DiCaprio, koopt in de film namelijk chocolate chip cookies. Wat is daar nu gek aan zul je denken? Nou, de koekjes werden pas in 1930 uitgevonden en dat is twee jaar later dan de tijd waarin de film zich afspeelt!

Bron: Forward Pass

Django Unchained

Heel veel kijkers zagen de fout in Django Unchained, maar heel veel ook niet. De film speelt zich af in de tweede helft van de 19e eeuw, maar Django, gespeeld door Jamie Foxx, is te zien met een zonnebril. Klein detail: de zonnebrik werd pas uitgevonden in 1929.

Bron: Columbia Pictures

Titanic

Iedereen kent natuurlijk de Titanic; de verfilming van het tragisch gezonken schip. Maar dat er een enorme blunder is gemaakt met de achtergrondinformatie van Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) weten veel mensen niet. Dawson vertelt in de film namelijk dat hij altijd samen met zijn vader ging vissen in Lake Wissota. Echter ontstond Lake Wissota pas in 1917, terwijl de Titanic in 1912 gezonken is...

Bron: Twentieth Century Fox

Forrest Gump

Dit is een van de blunders waar veel mensen om zullen lachen en waar we kort over kunnen zijn. In de film krijgt Forrest Gump een brief van Apple. De film speelt zich echter af in 1975 en Apple kwam pas een jaar later met het ontwerp van het logo en werd pas in 1981 een publiekelijk bedrijf.

Bron: Paramount Pictures

The Hurt Locker

In The Hurt Locker zie je de personages druk in de weer met een Xbox 360. De Xbox kwam echter uit in 2005 en de film vond plaats in 2004. Nog een klein detail: het spel dat ze spelen kwam pas uit in 2006...

Bron: Voltage Pictures

Top Gun

De spectaculaire scène waarin Maverick en Goose met een vliegtuig ondersteboven vliegen: wie kent hem niet! Maar wist je dat dit helemaal niet mogelijk is? Als ze dit in het echt zouden doen, zou het eindigen in een fatale crash.

Bron: Paramount Pictures

Harry Potter en de geheime kamer

In Harry Potter is wel meer dan één fout te vinden. Misschien omdat er veel kinderen in meespelen, misschien om een andere reden. Hoe dan ook: in een van de scènes met Draco Malfidus in Harry Potter en de geheime kamer zie je zelfs een cameraman in het beeld staan. Dat had toch echt voorkomen kunnen worden...

Bron: Warner Bros.

Pirates of The Caribbean

Pirates-fans was het misschien al opgevallen, maar Kapitein Barbossa eet erg graag appels. Granny Smith appels welteverstaan. Echter kwamen die appels pas zo'n 140 jaar na het tijdperk waarin de film zich afspeelt, namelijk in 1868.

Bron: Walt Disney Pictures

Gladiator

Alle spectaculaire scènes in Gladiator hebben je misschien doen afleiden van deze fout, maar was het je opgevallen dat onder een van de wagens die door de arena rijden een gasfles hangt? Een beetje vreemd aangezien deze pas rond 1800 zijn uitgevonden...

Bron: Dreamworks Pictures

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes is een geweldige film, en zeker de achtervolgingsscène aan het einde van de film is indrukwekkend. Deze start in de Sewers en eindigt bij de Tower Bridge. Het probleem is alleen dat deze locaties meer dan 3km uit elkaar ligt en de scène dus niet te doen is.

Bron: Warner Bros.

Spy Kids

Ook op de set van Spy Kids (2001) maken ze fouten, en wel een heel bekende. Ook hier stond namelijk een cameraman op beeld. Deze keer niet recht voor iemand's neus, maar de cameraman is te zien via een spiegel in de scène waarin Carla Gugino voor de spiegel zit.

Bron: Dimension Films

The Patriot

Dit is toch wel een heel fijn foutje. In The Patriot wordt namelijk niemand ouder, ook de kinderen niet en zelfs niet wanneer de film zich over meerdere jaren afspeelt... Oeps.

Bron:Columbia Pictures

Indiana Jones And The Last Crusade

De scène waarin Nazi's boeken verbranden is behoorlijk indrukwekkend. Echter is er een klein (of misschien wel groot) historisch foutje gemaakt. De scène speelt zich namelijk af in 1938, terwijl dit daadwerkelijk gebeurd is in 1933...

Bron: Paramount Picture

Malcolm X

911, het bekende alarmnummer in Amerika. Zo ook in de film Malcolm X, wanneer er 911 moet worden gebeld omdat het huis van Malcolm X in brand staat. Echter kwam het noodnummer pas 3 jaar na de sluipmoord op Malcolm X...

Bron: Largo International N.V

Saving Private Ryan

Een prachtige film, Saving Private Ryan. In deze populaire film leunt Captain Miller (Tom Hanks) gewond tegen een Ural M-63 model motor. Het probleem is alleen dat dit model motor niet bestond op het moment dat de film zich afspeelt, maar pas 18 jaar later!

Bron: Dreamworks Pictures

The Shawshank Redemption

In The Shawshank Redemption camoufleert Andy Dufresne (Tim Robbins) het gat in zijn cel met een poster van de aantrekkelijke Raquel Welch (One Million Years B.C). Alleen verscheen die film pas in 1967. Laat dat nu net één jaar later zijn dan de ontsnapping van Dufresne.

Bron: Castle Rock Entertainment

Halloween

De film Halloween speelt zich af in een fictief stadje in Illinois, maar als je goed kijkt zie je wel heel typische bomen op de achtergrond staan, namelijk Californinische palmbomen. Deze komt voor in het zuiden van Californië en in het westen van Arizona, en dus niet in Illinois dat een heel stuk hoger ligt.

Bron: Compass International Pictures

Harry Potter en de Relieken van de Dood

Nóg een blunder voor Harry Potter. Dit keer in De relieken van de dood. Degenen die de boeken hebben gelezen weten dat Harry dezelfde kleur ogen als zijn moeder heeft: groene ogen. In de film zijn ze echter blauw. En om het nog even iets erger te maken: in een flashback zijn zijn moeders ogen zelfs bruin!

Bron: Warner Bros.

Charlie’s Angels

Charlie's Angels kon op veel goede reviews rekenen, maar wist je dat ook hier een grappig foutje in zit? In een van de scènes zitten de Angels achter de bad guy aan. Terwijl ze met hem aan het vechten zijn noemt Drew Barrymore Lucy Liu per ongeluk bij haar echte naam, in plaats van de naam van het personage Alex.

Bron: Columbia Pictures

Pirates Of The Caribbean: At World’s End

Ook Pirates of The Caribbean ontkomt niet aan een tweede fout. In At World's End. vaart de crew van de Black Pearl naar Singapore voor een confrontatie met de East India Trading Company. Wat klopt hier niet aan zul je denken. Nou, Singapore bestond toen nog helemaal niet!

Bron: Walt Disney Pictures

 

Bron: Kueez, Reddit

Lees ook:

 

Nieuwste artikelen

  • De moord op Sandringham Castle - S.J. Bennet

  • Hogerop - Helen Wan

  • Het geheim van Flora - Rachel Hore

  • Een vrouw rent over een berg - Yuko Tsushima

  • Iedereen telt mee - Kristin Roskifte

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen