Zo creëer je een knus leeshoekje voor de koude dagen

De winter is weer in aantocht. De dagen worden korter en buiten wordt het kouder. Het perfecte weer om lekker met een boek en een kop thee onder een dekentje te kruipen! Het is natuurlijk het leukst als je hiervoor een knus leeshoekje hebt waar je je in terug kan trekken om je boek te lezen. En zo'n leeshoekje kun je zelf snel en gemakkelijk creëren. Hoe je dat doet? Wij vertellen het je!

De droom van elke boekenwurm is natuurlijk om een prachtig leeshoekje te hebben, waar je in alle rust je boeken kunt lezen en even kunt verdwijnen in de fictionele werelden. Maar wist je dat het helemaal niet zo lastig is om een knus leeshoekje te creëren? Zeker nu de koude dagen in aankomst zijn is het fijn om een eigen leeshoekje te hebben. Wij laten je zien hoe je een hoekje van je kamer, je zolder of je studeerkamer om kunt toveren tot een knus leeshoekje!

Zorg voor een warme houten vloer

Een donkere, warme, houten vloer zorgt direct voor een knus gevoel! Zo kun je bijvoorbeeld een donkerbruine kleur aanschaffen, zodat je het gevoel hebt dat je een oude bibliotheek binnenstapt, of je kan juist kiezen voor iets lichter hout, waardoor je knusse leeshoekje iets moderner oogt. Dit kun je zo duur maken als je zelf wil. Gelukkig bestaat er veel goedkoop laminaat zodat je voor een leuke prijs een mooie vloer kunt leggen. 

Zet er een mooie grote leesstoel in

Om goed te kunnen lezen moet je natuurlijk een stoel hebben die lekker zit, zodat je er uren in kunt doorbrengen! Dit is onmisbaar voor in jouw knusse leeshoekje. Bij Ikea kun je vaak leuke, betaalbare meubels aanschaffen, maar je kunt natuurlijk ook kijken voor een mooie tweedehands stoel op Marktplaats of in de kringloopwinkel.

Schaf een tafeltje aan voor je thee en TBR stapel

Uiteraard heb je ook een leuke tafel nodig voor in je knusse leeshoekje! Hierop kan je bijvoorbeeld je thee neerzetten. Zo heb je je handen vrij om je bladzijden om te slaan! Ook kun je op deze tafel natuurlijk je TBR stapel kwijt. Zo kun je vanaf je stoel direct het volgende boek pakken als je je huidige boek uitgelezen hebt. Ideaal!

Zorg voor mooie boekenkasten

Om jouw collectie boeken te tonen heb je natuurlijk een boekenkast nodig. Daarnaast is het stiekem gewoon heel leuk om als je in je leeshoekje zit naar al je boeken te kunnen kijken! Voor de echte doe-het-zelver is het natuurlijk een optie om zelf een boekenkast te maken, maar als je iets minder handig bent kun je prachtige boekenkasten kopen. Ook voor deze kasten kun je zowel in de winkel kijken, als tweedehands. Je kan het natuurlijk zo duur maken als je zelf wil!

Schaf leuke merchandise aan 

Om je boekenkast wat op te vrolijken kun je er natuurlijk wat leuke merchandise in plaatsen. Wat dacht je van boekgerelateerde kaarsen? Of fanart? Zo kun je je kamer bijvoorbeeld opfleuren met deze leuke Sarah J. Maas merchandise!

Fleur je leeshoekje op

Om het geheel af te maken heb je nog wat items nodig om je leeshoekje op te fleuren. Zo raden wij zeker aan om een aantal kussentjes aan te schaffen. Deze staan niet alleen leuk, maar deze kun je natuurlijk ook gebruiken om nóg lekkerder te zitten in je stoel. Uiteraard kan een dekentje om onder te kruipen niet ontbreken en kun je het geheel afmaken met een paar mooie planten! Tot slot raden we aan om zeker ook een paar lampen neer te zetten, zodat je ook 's avonds laat nog lekker in je leeshoekje kan zitten lezen. 

 

 

Lees ook: De leukste ideeën voor een thuisbibliotheek

Nieuwste artikelen

  • Twisted Lies - Ana Huang

  • Koude harten - Gunnar Staalesen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

  • Mooie boekenquotes

  • Shoptip: 10x relaxstoelen voor buiten

  • Zo sorteer je je boeken op een andere manier dan alfabetische volgorde 

Zoek in artikelen