De 5 slechtste en 5 beste momenten uit Twilight

Twilight wordt wereldwijd veel geliefd èn gehaat: er is een grote tweedeling wat betreft de meningen over deze verhalen. De films zijn gebaseerd op de boeken van Stephanie Meyer en helaas kwamen ze niet helemaal goed uit de verf: de boeken hadden veel potentieel, maar veel mensen vonden de films verschrikkelijk. Natuurlijk zijn er goede en slechte momenten aan het verhaal, maar wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste? In dit artikel zetten wij wat volgens ons de 5 slechtste en 5 beste (goede) momenten uit Twilight zijn.

Goed: Charlie

Charlie is eigenlijk een super lieve en zorgzame vader, die veel te weinig erkenning krijgt. Bella lijkt zich vooral aan hem te ergeren. We begrijpen dat ze bij haar moeder opgegroeid is en er aan moet wennen dat haar vader ineens een grotere rol in haar leven speelt, maar het is juist super lief dat haar oude kamer nog steeds precies zo is als vroeger, toch? Charlie doet in ieder geval heel hard zijn best en mag daarvoor best wel eens in het zonnetje gezet worden.

Bron: Summit Entertainment

Slecht: Edward die stiekem Bella haar kamer in sluipt

Het feit dat Edward zich aangetrokken voelt tot Bella is helemaal prima, maar dat hij naar haar slaapkamer gaat terwijl ze slaapt is dus echt niet oké! Het is zelfs nogal creepy en je moet er toch niet aan denken dat een jongen je kamer in komt om naar je te kijken terwijl je slaapt? Echt niet, dus. Dat had je nooit mogen doen, Edward!

Bron: Summit Entertainment

Goed: de casting

De chemie tussen Bella en Edward is duidelijk aanwezig en heel sterk. Robert Pattinson en Kristen Stewart werden in het echt ook verliefd, dus die chemie was niet geheel geacteerd! De rest van de cast is goed gekozen en het uiterlijk van iedereen past bij het beeld wat je vanuit de boeken van ze hebt. Om nog maar te zwijgen over het feit dat alle acteurs en actrices ontzettend knappe mensen zijn...

Bron: Summit Entertainment

Slecht: Edward die Bella stalkt

We begrijpen dat je verliefd bent, Edward, maar kom op. Stalken valt nóóit goed te praten. Vraag Bella uit als een normaal mens (al is dat misschien lastig als je een vampier bent) in plaats van achter haar aan te sneaken!

Bron: Summit Entertainment

Goed: de kus met Jake

Vooral voor degenen die fan zijn van Jake (of Taylor Lautner) is deze kus echt geweldig en wat hen betreft kwam hij véél te laat. Zelfs als je liever Edward en Bella bij elkaar ziet, kun je niet ontkennen dat deze kus wel heel erg intiem was. 

Bron: Summit Entertainment

Slecht: de depressie van Bella over een breakup

Het lijkt net of het leven van Bella over is als Edward haar verlaat. We kunnen allemaal wel meeleven en we weten dat liefdesverdriet heel pijnlijk is, maar Bella blijft er wel heel erg in hangen. Het leven draait niet alleen om mannen, dus herpak jezelf en ga verder met je leven. Dit duurde echt te lang en hierdoor lijkt Bella vooral een zeurderig meisje met zelfmedelijden.

Bron: Summit Entertainment

Goed: de bruiloft

Je moet toegeven dat de bruiloft van Edward en Bella prachtig is, ook al is Bella erg jong en denken haar vrienden hierdoor dat ze zwanger is. Zij denken natuurlijk dat Edward ook nog zo jong is.. De hele setting, maar vooral het stralende bruidspaar zorgen er toch wel voor dat je deze bruiloft prachtig vindt! Zien ze er niet geweldig uit?

Bron: Summit Entertainment

Slecht: een volwassen man die verliefd wordt op een baby

Dit is toch wel het raarste en meest cringy deel uit Twilight: het feit dat Jacob verliefd wordt op Renesmee, de dochter van Edward en Bella. Het. Is. Een. Baby!!! Zelfs dat verhaal over imprinten en dat Jacob er zelf niet voor kiest, praten dit niet goed. Dit had nooit geschreven en verfilmd mogen worden.

Bron: Summit Entertainment

Goed: Carlisle

Zijn naam is een beetje wennen en we keuren het feit dat hij vampiers maakt niet goed, maar Carlisle is een heel zorgzaam personage. Hij doet zijn best om voor iedereen te zorgen en werkt zelfs als dokter, wat echt niet makkelijk kan zijn als dokter, helemaal niet als je leeft op een dieet van dierenbloed. Hij is heel vriendelijk tegen Bella en verwelkomt haar met open armen, waardoor we wel van hem moeten houden.

Bron: Summit Entertainment

Slecht: de groei van Renesmee

We weten dat Renesmee een vampierkind is en anders groeit dan normale baby's, maar ook de manier waarop ze neergezet wordt is ronduit lelijk. Het zou ons niet verbazen als er mensen zijn die nachtmerries hebben van dit kind.

Bron: Summit Entertainment

Twilight heeft sterke en minder sterke punten, maar wij denken dat dit toch wel de belangrijkste zijn.

 

Bron: Summit Entertainment

Lees ook: Rebekah Mikaelson keert terug naar Mystic Falls in Legacies

Nieuwste artikelen

  • De meest gekeken Netflix series in 2021

  • 12 romantische fantasy series

  • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

  • De leukste Lord of the Rings memes

  • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

Gerelateerde artikelen

  • 18 x de leukste filmseries

  • Deze films en series verschijnen in februari op Netflix

  • YA fantasy boeken series

  • De leukste vampier boeken

  • De 40 beste complete Young Adult series 

Zoek in artikelen