Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

Het is inmiddels alweer zesentwintig jaar geleden dat we Tim Allen als de kerstman in The Santa Clause zagen. In deze  comedy zien we hoe een man per ongeluk de kerstman van zijn dak laat vallen en op magische wijze zijn plek inneemt. De acteurs die een rol hadden in deze hilarische kerstfilm hebben hierna echter niet stilgezeten. Ben je ook zo benieuwd waar je de acteurs nog meer van kunt kennen? Lees dan snel verder.

Tim Allen - Scott Calvin (Santa Clause)

Alles draait natuurlijk om de kerstman, oftewel Tim Allen. De acteur is voor velen vooral bekend van de bekende televisieshow Home Improvement, maar hij heeft niet stil gezeten na The Santa Clause. Hij mag onder andere Toy Story, Galaxy Quest, Christmas with the Kranks en nog twee films van The Santa Clause achter zijn naam zetten. In 2011 keerde hij terug naar televisie met de sitcom Last man standing, waarvan het laatste seizoen in 2021 te zien is.

  Bron: The EW/21 Laps Entertainment

Judge Reinhold - Neil

In The Santa Clause zien we Reinhold als Neil, maar hij had daarvoor had hij al vele producties gedaan, waaronder Fast Times at Ridgemont High en de Beverly Hills Cop-films. Na zijn rol als de beschermende psychiater in The Santa Clause bleef hij voornamelijk in de filmwereld en begon hij met stemacteren, waaronder voor de serie Teen Titans. Sinds 2017 doet hij het rustig aan, maar hij komt mogelijk terug voor Netflix' Beverly Hills Cop 4, met Eddie Murphy.

  Bron: The EW/Universal Pictures

Wendy Crewson - Laura

Wendy Crewson speelde Laura in de kerstfilm, een vrouw die gevangenzit tussen haar man (Reinhold) die totaal niet in de kerstman gelooft en haar ex (Allen) die letterlijk de kerstman is. Na haar verschijning in de film heeft ze onder andere in films als Air Force One gespeeld en meer recent in de Netfixseries Workin' moms en October Faction.

  Bron: The EW/Columbia Pictures

Eric Lloyd - Charlie

We zagen Charlie (Lloyd) in The Santa Clause opgroeien van een kind dat niet in de kerstman geloofde naar de tienerzoon van de kerstman. Lloyds eerdere ervaring was het spelen van een jonge Kevin Arnold in The Wonder Years, maar na de kerstfilm bleef hij werken als acteur in films als Batman & Robin en de NBS-show Jesse. Inmiddels runt hij een productiestudio in Glendale, Californië.  Bron: The EW/EricLloydMorelli Instagram

David Krumholtz - Bernard

Bernard was de elf die de leiding had in de werkplaats van de kerstman, maar Krumholtz speelde hiervoor in de cultfavoriet Addams Family Values. Later was hij te zien in de Harald and kumar-films en de HBO-series The Deuce en The Plot against America. Hij had gastrollen in The Twilight Zone en Awkwafina Is Nora From Queens.

  Bron: The EW/Silvercup Studios

Paige Tamada - Judy

De kleine Paige Tamada speelde het schattige elfje Judy en was eerder te zien in Home Improvement. In de jaren erna groeide ze op in films met gastrollen in onder andere The Fresh Prince of Bel-Air en Ally McBeal. Daarna heeft ze het acteren opgegeven en studeerde ze af aan U.C. Berkeley om vervolgens als leidinggevende in de detailhandel te gaan werken.

  Bron: The EW

Larry Brandenburg - Detective Nunzio

Deze acteur heeft een van de grappigste rollen in The Santa Clause, namelijk het arresteren van de kerstman, maar dat was zeker niet zijn eerste grote film waarin hij dat jaar speelde. Deze acteursveteraan mag rollen in The Untouchables, Field of Dreams en The Shawshank Redemption achter zijn naam zetten. Daarnaast verscheen hij in onder andere Grey's Anatomy, Monk en NCIS. De carrière van de inmiddels  73-jarige acteur staat sinds 2010 op een laag pitje, maar hij wordt nog vaak genoemd in terugblikken op de films waarin hij gespeeld heeft.

  Bron: The EW/Castle Rock Entertainment

Peter Boyle - Mr. Whittle

Peter Boyle speelde de baas van Scott, maar speelde al lang voor The Santa Clause in films als Taxi Driver en Young Frankenstein. Hij is vooral bekend van zijn rol als opvliegende huisvader in Everybody Loves Raymond en overleed helaas een jaar nadat er in 2005 een einde aan de show kwam.

Bron: The EW/Talk productions

Judith Scott - Susan

Susan was een van de medewerkers van Scott die gek werd van zijn transformatie. Na de kersthit acteerde ze in onder andere CSI en Dexter. In 2020 was ze te zien in Bad Hair.

  Bron: The EW/CBS Productions

Steve Vinovich - Dr. Novos

Ook aan het lijstje van personages die getroffen werden door de transformatie van Scott Calvin in de film, is Steve Vinovich die de goede dokter Dr. Novos speelde. Eerder speelde de acteur in tv-shows als Valerie. Na The Santa Clause speelde hij in voornamelijke kleinere producties als ER, The Young and the Restless en Days of Our Lives. Recentelijk speelde hij in The Godfather of Harlem en de fim Worth.

  Bron: The EW/Tom Dudzick

 

Bron: The EW

Lees ook: Hollywoodsterren die steeds knapper worden

 

 

 

 

 

Nieuwste artikelen

  • Snow White van Disney krijgt geen dwergen

  • Huizinga 3: Het derde boek - Frank van Pamelen

  • The King's Daughter het nieuwe sprookje met Pierce Brosnan en Kaya Scodelario

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Uit de keuken van Xi'an Famous Foods van Jason Wang

  • One of us is lying binnenkort te zien bij Netflix

Gerelateerde artikelen

  • 25 feiten over populaire kerstfilms die je nog niet wist

  • Lightyear trailer met Buzz van Toy Story is uit

  • Alle kerstfilms op Disney+

  • Magische winterfilms

Zoek in artikelen