Legally Blonde was eigenlijk een stuk viezer

Wie kent de film niet? Legally Blonde. Met Reese Witherspoon als Elle Woods in haar roze mantelpakje, die alle harten van de kijkers veroverde. Maar wist je dat de film uit 2001 bijna een stuk ‘viezer’ was geweest? Er waren namelijk wat schuine grappen in het script verwerkt, maar helaas hebben die het eindresultaat niet gehaald. Lees snel verder om te zien wat de schrijvers eigenlijk hadden bedacht!

Aan het begin van de film wordt Elle onverwacht gedumpt door haar superknappe vriend Warner. Elle keert vervolgens terug naar haar sociëteit om chocolade te eten, te kniezen over haar verbroken relatie en alle mannen vanaf dan te haten. Wanneer haar corpszussen Serena en Margot haar op willen vrolijken, besluiten ze dat dat maar met één ding kan. Het enige wat haar altijd gelukkig maakt, ondanks alles wat er is gebeurd: een manicure. Maar… dat is niet wat het script zei.


Bron: Metro-Goldwyn-Mayer

In het script stond namelijk een vieze grap vermeld, vertelt co-schrijver Karen McCullah tijdens een interview met Entertainment Weekly: ‘What’s one thing that always makes us feel better? Cunnilingus,’ zegt McCullah. ‘And then it was like, “No, the thing after that”, and then it cuts to the manicure place.’

Volgens McCullah is de grap er tijdens de testscreening uitgehaald, omdat een van de filmdirecteuren vroeg wat ‘cunnilingus’ betekende. De betreffende man is volgens McCullah niet meer werkzaam in de filmwereld. McCullah wordt vervolgens aangevuld door actrice Selma Blair (Vivian in de film) die grapt dat de man ook niet meer met zijn vrouw samen is.

Bron: Metro-Goldwyn-Mayer

Maar laat dat nu niet de enige vieze grap zijn die uit de film is gehaald. In een latere scène informeert Elle haar beste vriendinnen over haar plan om aan Harvard te gaan studeren. Om haar te steunen in haar beslissing geeft Margot haar geluksscrunchie aan Elle. Het heeft haar geholpen haar examen Spaans te halen, zegt ze. Waarop Serena antwoordt dat Margot haar Spaans heeft gehaald door de professor een lapdance te geven. ‘The alt for that was hand job,’ aldus McCullah

En hoewel deze vieze grapjes het niet in het uiteindelijke resultaat te zien zijn, geven ze wel een klein kijkje in de hoofden van Margot en Serena… En ach, het maakt Legally Blonde er zeker niet minder leuk van!

Bron: Metro-Goldwyn-Mayer

 

Bron: Interview Entertainment Weekly

Lees ook: Deze acteurs kijken niet naar hun eigen films

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • 21 x 'guilty pleasure' films

  • 8 films met female power

  • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

  • Mud (DVD)

  • Legally Blonde had eigenlijk een ander einde

Zoek in artikelen