Details in kerstfilms die je mogelijk gemist hebt

Het jaar is alweer bijna voorbij, maar gelukkig hebben we nog de kerstdagen om naar uit te kijken. Het kan natuurlijk dat jij alles over de leukste kerstfilms al weet, maar er bestaan ontzettend veel kerstfilms die ook jij wellicht niet gezien hebt. Ook in kerstfilms zitten vaak kleine details die in eerste instantie niet opvallen, maar als je het eenmaal weet, kun je deze toevoegingen niet meer vergeten. In dit artikel hebben wij een aantal details uit kerstfilms gezet die je mogelijk gemist hebt.

 

1. In veel Netflix films over de feestdagen zitten knipogen naar elkaar. Wist jij dat Madison in The Knight Before Christmas een ornament in de vorm van een eikel vastheeft, waarvan ze zegt dat haar ouders die mee hebben genomen uit Aldovia? Dit is zo'n zelfde ornament wat we zien in de film The Christmas Prince.

2. In The Princess Switch 2 zijn Richard, Amber en hun baby (uit A Christmas Prince) bij de kroning van Margaret.

Bron: Netflix

3. Graaf Simon uit A Christmas Prince is op zijn beurt weer te zien in The Princess Switch 3.

4. Frank en mevrouw Donatelli uit The Princess Switch zijn te zien in A Castle for Christmas, waar zij op vakantie zijn (als stel!)

5. In How The Grinch Stole Christmas zie je een standbeeld van Horton uit Horton Hears a Who, wat eveneens een verhaal van Dr. Seuss is!

6. Ron Howard, de regisseur van How The Grinch Stole Christmas, speelt een kleine rol in de film.

Bron: Universal Pictures

7. In Elf worden een aantal referenties naar iconische kerstfilms gedaan. Het pak wat Buddy aanheeft is namelijk een knipoog naar Rudolph the Red-Nosed Reindeer!

8. Ook de sneeuwpop waar Buddy tegen praat is een verwijzing naar Rudolph.

9. Buddy krijgt een baan in de winkel Gimbels. Deze bestond tot een jaar voordat de film uit kwam. Dat de winkel toegevoegd werd was een knipoog naar Miracle on 34th Street, waar de winkel ook een rol in speelt.

Bron: A-Film

10. In The Muppet Christmas Carol zitten een hoop Easter eggs: zo is Grapes Tavern een bestaande plaats waar Charles Dickens in zijn leven geweest is. Michael Caine, de acteur die Scrooge speelt, is geboren met de naam Maurice Micklewhite. De naam Micklewhite's die je op een winkel ziet staan is een duidelijke verwijzing naar de naam van de acteur. Ook is er een verwijzing naar de twee oude muppets die de Marleys spelen: Statler en Waldorf.

11. Arthur Christmas is een film van Aardman Animations. In de film staat Steve op een pop van Shaun het Schaap, die eveneens bekend is van Aardman Animations.

12. In Gremlins komt een van de wezentjes uit een hoop knuffels met een pop van E.T., welke ook door Steven Spielberg geregisseerd is.

Bron: Warner Bros.

13. Steven Spielberg was te zien in Gremlins. Maar hij niet alleen, ook Jerry Goldsmith (componist) heeft een cameo in de film.

14. In Home Alone zie je dat Marv sneeuwbollen verzamelt: deze heeft hij allemaal gestolen en zie je in het busje staan.

15. In Meet Me In St. Louis wordt gezegd dat het gezin op 5135 Kensington Avenue woont. ´5135 Kensington´ was de naam die Sally Benson aan het verhaal had gegeven wat ze uitgaf bij The New Yorker. Dit is het verhaal waar de film op gebaseerd is!

16. In Miracle on 34th Street worden de rendiers genoemd als de familieleden van Kris Kringle. Hier staat tevens de echte naar van Donder, die vaak ´Donner´ wordt genoemd.

Bron: 20th Century Fox

17. In The Santa Clause zijn elfjes tussen de kinderen te zien, die op Scott en Charlie letten nadat ze de Noordpool bezocht hebben.

18. Meerdere keren in de films van Santa Clause zijn Mickey Mouse details op de achtergrond te zien. 

19. In It's A Wonderful Life noemt George zijn dochter 'my little gingersnap'. Dochter Zuzu is namelijk vernoemd naar de populaire koekjes uit die tijd, genaamd Zu Zu Gingersnaps.

Bron: Universal Pictures

 

Kende jij deze details uit kerstfilms al?

Bronnen: Universal Pictures, 20th Century Fox, Warner Bros., A-Film, Netflix

Lees ook: 10 kerstboeken waar je in de kerstsfeer van komt

Nieuwste artikelen

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Young adult top 6: december 2023

  • Fictie top 6: december 2023

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Dit zijn de aankomende Hallmark kerstfilms

  • 25 feiten over populaire kerstfilms die je nog niet wist

  • Alle nieuwe kerstfilms van 2020

  • Shoptip: 10x funny kerstballen

Zoek in artikelen