Virgin River feiten die je nog niet wist

Sinds het verschijnen van Virgin River (2019) op Netflix, heeft de serie miljoenen harten wereldwijd veroverd. Deze hartverwarmende, romantische dramaserie volgt het leven van Melinda, Mel, Monroe in het afgelegen stadje Virgin River in het noorden van Californië, waar ze een nieuwe start wil maken. Met inmiddels seizoen 4 in aantocht, kunnen wij geen genoeg krijgen van deze heerlijke serie! Daarom hebben wij de leukste feitjes over Virgin River opgezocht zodat je nog meer te weten komt van dit pareltje op Netflix!

1. Filmlocatie

Dat Virgin River geen echt bestaand plaatsje is, had je misschien al opgezocht. Maar wist je dat de serie ook niet wordt opgenomen in Californië, waar het zich afspeelt? De filmlocatie is namelijk in Canada. Vancouver om precies te zijn. Daarnaast filmen ze op andere plaatsen in British Columbia, de provincie waarin Vancouver ligt. Zo worden in het plaatsje Snug Cove bijvoorbeeld de bibliotheek, woonwijken en de hoofdstraten gebruikt om het dagelijkse leven in de show weer te geven. En denk je nu: dat komt me toch allemaal wel bekend voor. Dat kan kloppen! Veel shows worden in en rond Vancouver opgenomen, waaronder Riverdale, Chilling Adventures of Sabrina en The X-files.

2. Tribute

In aanvulling op bovenstaande feit: Virgin River mag dan wel fictief zijn, maar het is wel een tribute aan de Colorado River en het omliggende gebied, met onder andere Utah, Nevada en Arizona. Volgens de biografie van de auteur komt ze uit Minnesota, maar heeft ze ook in staten gewoond die waarschijnlijk als inspiratiebron hebben gediend voor de boekenreeks.

Bron: Reel World Management

3. 13 miljoen boeken

Virgin River is gebaseerd op de immens populaire boekenserie van Robyn Carr. Deze inmiddels 71-jarige auteur heeft maar liefst twintig boeken in de Virgin River-serie geschreven! De boeken werden meer dan 13 miljoen keer verkocht en hebben bijna 250 weken in de New York Times besteseller list gestaan! Het laatste deel van de serie, Terug naar Virgin River, verscheen in 2021 in Nederland. Met zoveel boeken kan de serie wat ons betreft nog heel lang doorgaan!

4. Britney Spears

Acteur Martin Henderson, die de rol van Jack speelt, kun je onder andere kennen van Grey's Anatomy en de horrorfilm The Ring. Maar heb je hem ook gespot in de videoclip van Toxic van Britney Spears? De twee wisselden zelfs een zoen uit in de clip. In een interview met Page Six noemde Henderson de zangeres 'een prachtig persoon'.

5. Meghan Markle

Van de ene beroemdheid naar de andere: ook Meghan Markle heeft een connectie met de show. Tim Matheson, die Doc speelt, heeft in 2011 een aflevering van Suits geregisseerd, waarin Meghan Markle natuurlijk speelde. In een interview met Page Six zei hij: She was charming and she had an aura about her that was special. I could see that she had a very unique quality and the camera loved her. For me as a director, she was easy to shoot. Just point it in that direction, it'll be fine." Hij voegde daaraan toe dat ze fantastisch en erg 'down to earth' was en totaal niet uit de hoogte. Als dat niet fijn is om te horen!

6. Jacks bar.

De bar van Jack Sheridan kennen we allemaal als vaste hotspot in de serie. Het is het hart van Virgin River. Maar wist je dat deze bar, aan de buitenkant althans, echt bestaat? Het exterieur is namelijk van The Watershed Grill in Brackendale. Het interieur is dan weer gewoon opgenomen in een studio.

Bron: Reel World Management

7. Spanning opbouwen

In de boeken kunnen we helemaal wegdromen bij het romantische verhaal tussen Mel en Jack en genieten van de intieme momenten en stomende scènes. Maar in de serie is er bewust voor gekozen om de spanning op te laten bouwen tussen de twee. Daarom kwam de eerste kus van het stel pas in aflevering acht van het eerste seizoen en sliepen ze pas in seizoen twee met elkaar. Ook Robyn Carr weet deze aanpak, waardoor de serie veel beter uit de verf komt op het scherm, te waarderen.

8. Mels huisje

Het huisje waarin Mel woont was eigenlijk van een parkbeheerder in Murdo Frazer Park in Noord Vancouver. Omdat er zoveel vraag naar was als filmlocatie, is het huisje permanent ingericht voor televisie. De lodge is gebouwd in 1951 en werd door Hollywood gezien eind jaren 80 begin jaren 90. Zo is het houten huisje onder andere te zien in Supernatural en Once Upon A Time.

Bron: Reel World Management

9. Audioboek

Wanneer je graag luistert naar de romance tussen Mel en Jack dan is een audioboek wat voor jou! Het leuke hieraan is dat degene die het (Engelse) boek heeft ingesproken, Thérèse Plummer, ook in de serie zelf speelt! Ze heeft namelijk de rol van Caroline. Ze heeft meer dan 300 audioboeken ingesproken en werd genomineerd met vijf Audie Awards,een onderscheiding voor prestaties in gesproken woord.

10. We want more

We kunnen niet alleen uitkijken naar seizoen vier, maar we weten ook al dat er een seizoen vijf gaat komen! Hoewel we nog wel even zullen moeten wachten tot het zover is. De opnames van seizoen vier zitten erop, maar de vraag is wanneer we het seizoen op Netflix kunnen verwachten. De opnames van seizoen 3 waren in december 2020 afgerond en de afleveringen verschenen in juli 2021 op Netflix, dus de verwachting is dat ook seizoen vier in dezelfde periode van dit jaar zal verschijnen.

 

 

 

 

Bron: Hello Magazine, Screenrant

Lees ook: The 100 feiten die je nog niet wist

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen