De leukste bordspellen om samen te spelen

Tegenwoordig hebben we het allemaal te druk met andere dingen om nog te gaan zitten en tijd te maken voor een familiespel. Dat is jammer, want van dat soort quality time knapt een mens juist heel erg op. Voor kinderen is het spelen van spelletjes een goede manier om bepaalde vaardigheden te leren, maar ook voor volwassenen heeft het positieve effecten. Die telefoon heb je heel de dag al vast, dus die kan best een paar uurtjes weg. Maak tijd voor plezier en bovenal voor elkaar met de leukste (bord)spellen die je samen kunt spelen! Een handige website waar je alles kunt vinden over de leukste spellen is Unbox Now.

Unbox Now is geen webshop, maar een site waar je de informatie over de spellen kunt vinden en waar je instructievideo's kunt bekijken. Wel wordt je doorverwezen naar websites waar je de spellen kunt kopen nadat je alle informatie gelezen hebt die nodig is voordat je beslist of de betreffende game iets voor jou is. 

Soms is het misschien moeilijk om te kiezen uit het aanbod wat oneindig lijkt, maar wij zijn er om je hiermee te helpen. We zetten namelijk de leukste spellen van Asmodee voor jou op een rijtje. Alles wat jij nog hoeft te doen, is een spel kiezen en daarmee aan de slag te gaan! Denk aan Jaipur, Jungle Speed, Pandemic, Splendor, Dobble of Ticket to Ride of de varianten op deze geweldige spellen.

Samen met RUMAG heeft Asmodee zondag bestempeld als spelletjesdag. Zondag is de perfecte dag om je drukke doordeweekse leven achter je te laten, te genieten van tijd met je familie en er een paar leuke spellen bij te pakken. Wij moedigen dit alleen maar aan! Deze spellen kunnen wij je aanraden:

Jaipur

Jaipur is een tactisch kaartspel voor twee personen. De spelers kiezen om de beurt of ze een kaart willen pakken of verkopen. Iedere kaart staat voor goederen of kamelen. Voor je kamelen moet je goed zorgen terwijl jij je goederen aan de bevolking probeert te verkopen. Je moet zowel tactiek als geluk hebben om Jaipur te winnen. Het is belangrijk om te weten hoeveel goederen je moet verhandelen en bewaren en hoeveel je kunt vragen voor de goederen. Ook moet je genoeg kamelen overhouden, maar niet te veel - de overige kamelen kun je dus verkopen. Met het handelen verdien je fiches en aan het einde krijg je per kameel die je nog hebt ook nog een fiche. Degene met de meeste fiches wanneer het spel voorbij is wordt bestempeld als Persoonlijke Handelaar van de Maharadja!

Een rondje Jaipur duurt ongeveer 30 minuten, waarin je een mooi avontuur kunt beleven in een exotisch land ver van hier. Een groot voordeel is de compacte verpakking van het spel, zodat je het gemakkelijk meeneemt.

Jungle Speed

Wees de eerste om de totem te pakken en al je speelkaarten kwijt te raken. Dit spel draait zoals de naam al doet vermoeden om snelheid. De kaarten worden onder de spelers verdeeld en iedere speler draait een kaart om zodat het symbool zichtbaar is. Als er een ander is die dezelfde kaart heeft, moeten de spelers zo snel mogelijk de totem grijpen. De snelste mag zijn kaart aan de verliezer geven. Het spel zorgt voor chaos waardoor je goed op moet letten. Om het iets moeilijker te maken zijn er kaarten die erg op elkaar lijken, maar niet precies hetzelfde zijn. Maak je de fout om dan toch de totem te pakken, dan krijg je alle kaarten van je tegenspelers!

Jungle Speed kun je spelen met 2 tot 10 personen. Een ronde spelen duurt slechts 10 minuten, waardoor Jungle Speed een ideaal spel is om meerdere rondes van te spelen. Zowel aan te raden voor kinderen als volwassenen.

Dit spel is ook beschikbaar in de versie Jungle Speed Kids.

Pandemic

Doe research en denk strategisch na om de wereld te redden van grote virus uitbraken! Bij het spelen van het bordspel Pandemic is samenwerken ontzettend belangrijk. Er zijn verschillende rollen te vervullen, zoals Wetenschapper en Opzichter. Spelers moeten kaarten trekken, waarbij ze geluk moeten hebben, maar ook teamwork en strategisch denken zijn belangrijk.

Pandemic is te spelen vanaf 8 jaar oud en is geschikt voor het hele gezin. Het spel is te spelen van 2 tot 4 spelers. Een potje duurt gemiddeld drie kwartier, waarin jij je zeker niet zult vervelen! Red jij met jouw team de wereld?

Probeer ook de variaties Pandemic Rapid Response en Pandemic Hot Zone Europa.

Splendor

Splendor is een ontwikkelkaartspel waarbij je als speler de beste handelsroutes op moet zetten om vervolgens de meeste edelstenen te verzamelen. Het doel is om als eerste speler 15 victoriepunten te verdienen. Dit kan door kaarten te kopen met edelstenen of door opgemerkt te worden door de Edelen. De kleuren van de edelstenen zijn belangrijk omdat ze verschillende waardes hebben. Om de beurt mogen de spelers kiezen of ze een edelsteen pakken, een kaart reserveren of een kaart van tafel kopen. De edelstenen kun je gebruiken om meer ontwikkelingskaarten te kopen. In principe zet je in Splendor een eigen systeem op met een goede handelsroute zodat jij de eerste bent die 15 victoriepunten verdiend.

Splendor winnen gaat het gemakkelijkst door goed vooruit te plannen. Je moet goed nadenken welke grondstoffen je later nodig gaat hebben, welke Edelen hun oog op je moeten laten vallen en welke tegenstander gevaarlijk is voor jou als speler. De kaarten van de spelers liggen open op tafel waardoor je kunt proberen te voorspellen wat anderen van plan zijn. Splendor kan gespeeld worden van 2 tot en met 4 spelers. Een spel duurt gemiddeld zo'n 30 minuten.

Dobble

Dobble bestaat uit 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld staan. Van iedere kaart is er maar één andere kaart met exact hetzelfde symbool. Degene die het snelst het gelijke symbool weet te spotten, wint de ronde.

Zowel leuk voor kinderen als volwassenen en dankzij de praktische vorm van de blikken doos is Dobble een spel wat je makkelijk mee kunt nemen. Te spelen vanaf 6 jaar en met een minimum van 2 en een maximum van 8 spelers. De speeltijd is slechts een kwartier. Er zijn 5 mini-spelletjes te spelen met Dobble, zodat jij en je vrienden of familie zich niet snel zullen vervelen!

Ticket to Ride: Europe

Ticket to Ride is een bordspel met een hoge snelheid! Als speler moet je de meeste steden met elkaar zien te verbinden. Iedere speler heeft een eigen kleur treintjes. Verzamel je treinen en teken dan je bestemmingskaarten uit. Iedere spoorlijn op je bestemmingskaart moet helemaal afgemaakt worden door treinkaarten slim te gebruiken en de lijn te vullen met jouw treinen. Hier verdien je punten mee. Kun jij je spoorlijn niet afmaken? Dan worden er punten afgetrokken, dus denk goed na. Ook kun je veerboten gebruiken om over het water te reizen. Als speler kun je zelfs een gokje wagen door een tunnel te nemen, maar het is altijd maar de vraag hoeveel het treinkaartje zal kosten!

Dit spel is geschikt voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar oud.

Hiervan zijn ook een kinderversie (Ticket to Ride: Mijn Eerste Reis) en Ticket to Ride: Amsterdam beschikbaar. Welke versie heeft jouw voorkeur?

Gaat jouw voorkeur uit naar bordspellen, kaartspellen of RPG's (rollenspellen)? Het kan natuurlijk allemaal en er zijn ontzettend veel spellen beschikbaar. Asmodee is een Franse spelontwikkelaar die al deze categorieën aanbiedt. Een handige website waar je van alles kunt vinden over de spellen is Unbox Now. Dit is geen webshop, maar een site waar je informatie over de spellen kunt vinden, maar ook instructievideo's, gratis demoversies, leuke blogs en meer. Op Unbox Now wordt je vanzelf doorverwezen naar retailers waar het spel te koop is. Hier kun je de spellen kopen nadat je alle informatie gelezen hebt die nodig is voordat je beslist of de betreffende game iets voor jou is.

Welk spel haal jij er komende zondag bij om te genieten van spelletjesdag met je familie of vrienden?

 

Nieuwste artikelen

  • Deze films en series worden in april van Netflix verwijderd

  • Winnen: 5x Vloek van vuur en schaduw van Emmy van Ruijven

  • Wondervrouwen - Stephanie Schuster

  • 10 redenen waarom Michael B. Jordan een lekker ding is

  • YA vervolg delen in 2023

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: The Hunger Games: Catching Fire (DVD)

Zoek in artikelen