Subtiele, maar geniale kostuumdetails in films

We hebben het vaak niet door, maar regisseurs vinden het leuk om zogenaamde Easter Eggs te verstoppen in films; grapjes en verwijzingen die je als kijker zelf moet ontdekken. Maar ook achter de kostuums in films zit vaak een gedachte. Subtiele verwijzingen naar bijvoorbeeld het verleden, een persoon, of andere interessante weetjes. Wij hebben de leukste details voor je op een rijtje gezet. Hierna kijk je nooit meer hetzelfde naar deze films!

Harry Potter

Laten we meteen beginnen met een sterk detail dat je misschien nog niet was opgevallen: In de Harry Potterfilms wordt Voldermorts gewaad steeds vager van kleur op het moment dat er een nieuwe horcrux wordt vernietigd. Hiermee is te zien dat hij langzaam aan het verdwijnen is.

Bron: Warner Bros.

Mean Girls

Letterkettingen zijn nog altijd ernorm populair, maar weet je ook de gedachte achter de kettingen in Mean Girls? 'Queen Bee' Regina draagt altijd de letter 'R' om haar nek, maar vanaf het moment dat Cady haar vernederd heeft, begint ook zij met het dragen van letterketting met een 'C', waarmee ze aangeeft Regina's plaats in te nemen. Geniaal!

Bron: paramount Pictures / Reddit

Crazy Rich Asians

De smargd ring die Eleanor in Crazy Rich Asians draagt is geen film prop, maar een echte ring van actrice Michelle Yeoh, die Eleanor speelt, die ze zelf heeft ontworpen. Ze wilde geen ring die gemaakt werd voor de film omdat ze dacht dat deze ring perfect bij de smaak van haar personage paste.

Bron: Warner Bros.

Harry Potter en de Orde van de Feniks

In dit deel van Harry Potter speelt professor Dorothea Omber een belangrijke rol. Maar heb je ook gezien dat elke keer dat ze meer macht krijgt, haar uniform een donkerdere kleur roze krijgt?

Bron: Warner Bros./ Reddit

Harry Potter en de Orde van de Feniks

Nog eentje in dezelfde film: als je kijkt naar de Strijders van Perkamentus dan dragen alle vrouwen een rok behalve Ginny, die een broek draagt. Waarschijnlijk is dit omdat ze een afgedankte broek van een van haar broers draagt in plaats van een nieuwe rok. Goed detail!

Bron: Warner Bros.

Jurasic World

Wanneer Bryce Dallas Howard haar mouwen oprolt in Jurassic World en een knoop in haar shirt maakt om te zeggen: 'ik ben er klaar voor', verwijst ze naar Laura Dern in Jurassic Park, die hetzelfde deed met haar shirt.

Bron: Universal Pictures

Thor: Ragnarok

Wist je dat Thor: Ragnarok de enige MCU-film is waar Dr. Strange zijn klassieke gele handschoenen uit de comics draagt?

Bron: Walt Disney Pictures

Little Women

Heb je gezien dat in de film Little Women Laurie en Jo kledingstukken uitwisselen?

Bron: Columbia Pictures / Reddit

Indiana Jones and the last Crusade

De Nazi outfits in Indiana Jones and the Last Crusade (1989) zijn niet voor de film gemaakt, maar zijn daadwerkelijke uniformen uit de Tweede Wereldoorlog. Ze zijn gevonden door mede-kostuumontwerper Joanna Johnston in Oost-Eruopa en geven op deze manier wel een erg realistisch tintje aan de film.

Bron: Paramount Pictures

Forrest Gump

Elke keer dat er een overgangsperiode in de film Forrest Gump (1994) plaatsvindt, draagt Forrest altijd een blauw shirt die de tijdsverandering aangeeft. Was je dat al opgevallen?

Bron: paramount Pictures

Scott Pilgrim vs. The World

Een eerbetoon brengen in een film is natuurlijk een mooie gedachte. Dat was ook het idee van het 'Plumtree' shirt dat Scott draagt in Scott Pilgrim Vs. The World draagt. Plumtree is een Canadese band die in 1997 een nummer hebben uitgebracht met de naam Scott Pilgrim. Dit liedje heeft Bryon Lee O'Malley geïnspireerd om de Scott Pilgrim comics te schrijven, waar de film op gebaseerd is.

Bron: Universal Pictures

National Lampoon's Christmas Vacation

Als je geen echte coltrui kunt dragen, waarom dan niet een neppe? Je kunt zien dat Eddie een neppe coltrui aanheeft onder zijn witte trui. Slim bedacht, en vast een stuk minder warm!

Bron: Warner Bros.

The Breakfast Club

Je moet er toch iets aan doen om te verhullen dat je stiekem een beetje wiet hebt gerookt. Dat moet ook Brian hebben gedacht en daarom heeft hij zijn sweater binnenstebuiten aan. Geen idee of dat werkt, maar grappig is het wel!

Bron: Universal Pictures

Harry Potter en de relieken van de dood, deel 2

Daar is Harry Potter weer! Heb je gezien dat zowel Harry als Marcel Lubbermans dezelfde soort kleren dragen tijdens de Slag om Zweinstein als hun vaders? Wat een mooi eerbetoon!

Bron: Warner Bros. / Reddit

Clueless

In deze klassieker uit 1995 draagt Josh een Kansas petje dat echt eigendom is van Paul Rudd, de acteur die Josh speelt. Hij wilde de pet graag dragen in een aantal scènes om zijn alma mater te eren. Hoe mooi is dat!

Bron: Paramount Pictures

 

Bron: Buzzfeed

Lees ook: 15 filmdetails die je nooit zijn opgevallen

 

 

Nieuwste artikelen

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

  • Hotel Happiness 2: Zomer in Hotel Happiness - Floortje Sanders

  • De laatste nacht - Martin Österdahl

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen