Wanneer heb je een boekenprobleem?

Lezen is goed voor je, toch? Dat zeker! Maar als echte boekenwurm loop je ook tegen 'problemen' aan die niet-lezers misschien niet begrijpen. Wat dacht je van die hele ongelezen stapel boeken die alleen maar groter wordt? Of de hangover die je hebt wanneer je een geweldig boek hebt uitgelezen... Echte boekenwurmen kennen ook echte boekenproblemen. Kijk snel of jij hier ook last van hebt! 

1. Je tbr-lijstje (to be read) is zo lang dat de ongelezen boeken zich maar blijven opstapelen. Zie je die gele verkleuringen? Dat betekent dat het toch echt tijd wordt om het boek eens te gaan lezen!

 

2. Dit gaat goed in combinatie met het eerste punt: je hebt jezelf een koopverbod opgelegd. Je geld is op, je moet sparen en je hebt dus veel te veel boeken! Maar ja... dan komt natuurlijk precies dat ene boek uit waar je al een jaar lang op wacht... Dan maar een week lang alleen maar spaghetti eten...

 

3. Je hebt geen idee welk boek je als volgende moet gaan lezen omdat je gewoon niet kunt kiezen! Maar ook daar zijn oplossingen voor. Kijk eens hier voor nieuwe manieren om je volgende boek te kiezen!

 

4. Je hebt niemand om mee te praten, terwijl je echt je ei kwijt moet over dat ene fantastische boek... Niemand heeft dat boek ook gelezen.

 

5. Laten we het nog maar niet hebben over die verschrikkelijke bookhangover nadat je dat fantastische boek uit hebt. Al die emoties en gevoelens...

 

6. Je gaat op vakantie en neemt mee... een boek natuurlijk. Of twee, of drie. Misschien is een e-reader met 1000 boeken een handige optie?

 

7. Afspraken kunnen ook verzet worden.  Soms heb je gewoon even zo'n moment dat je een boek verder wil lezen en niets anders.

 

8. Je hebt een probleem met het uitlenen van boeken wanneer anderen ze graag willen lezen... Het zijn je kindjes en dus ben je heel beschermend. Pas als er iemand is die net zo voorzichtig is, durf je het misschien aan om ja te zeggen... maar tot die tijd is het nee!

 

9. Lezen doe je overal, dus ook in de auto, trein of het vliegtuig. Maar al dat gesleep met een boek doet geen goeds voor het uiterlijk van het boek. Gelukkig zijn er heel mooie booksleeves te vinden om je kostbare bezit te beschermen!

 

10. Er zitten helaas maar 24 uur in een dag en die uren worden door heel veel andere dingen opgevuld dan door het lezen van een boek. Je leest daarom 's avonds tot in de late uurtjes door om aan je leesquotem te komen. Dat je de dag erna iets minder energie hebt dat neem je dan maar op de koop toe...

 

 

Lees ook: 10 emotionele fases die je doorloopt bij de release van een nieuw boek

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • De mooiste sleeves om je boeken te beschermen

  • 8 redenen waarom je je niet schuldig hoeft te voelen over je gigantische TBR lijst

Zoek in artikelen